Roligt att samla hela familjen

6 03 2022
Birgitta bjöd på Fläskytterfilégryta.

Denna helgen har god mat, olika aktiviteter, innebandy, korvgrillning och utflykter har avlöst varandra, samt dessutom provkörning av en Tesla elbil. Före hemresan till Stockholm för dotter med familj, bjöd Birgitta på en utsökt god söndagsmiddag bestående av Fläskytterfilégryta med blomkål och potatis samt en savaräng till dessert. Det senare serverade vi ofta som nygifta, men nu är det många, många år sedan sist. Alla tycke det vart jättegott och åt rent på faten.

Hela familjen samlad.

Det märks inte att vi är 9 personer runt bordet i vårt nya hem, det är så rymligt och alla umgås samtidigt även om någon pysslar i köket.

Efter de två sista mörka åren av isolering och tragedier på grund av pandemin, är det allas vår yttersta önskan kunna samlas och leva leva vidare under beskydd, över vårt kära Sverige och hela Norden. Jag kan inte ta in detta ondskefulla i min tanke, som händer just nu. Hur är det möjligt att det finns en enda person, som bara talar utan att lyssna på någon annan?


Åtgärder

Information

6 responses

6 03 2022
Rolle o Carina

Ser ut som ni trivs vid bordet allihopa med gott på tallrikarna!
Vi brukar grilla ytterfilé med lite god gratäng till,mums 🙂
Visst är det hemskt med ”Dåren” i öst som styr det hela,Usch!

Ha det gott/BrasKram

6 03 2022
Matts Torebring

Vi och inte minst kusinerna, längtar efter att träffas. De hittar på sysselsättning hela tiden. Vi äldre gillar den goda maten och bara att få träffas.
Kvällskram

6 03 2022
Husisblogg

Fläskfilégryta är väl verkligen riktigt gott. Då mötte kanske mina ägare en Tesla på både ner som uppväg denna helg.. 😉.
Men visst är det trevligt att återigen få träffas. Ägarna har ännu mer insett hur mycket deras nära och kära betyder. Men inte är det onda i världen slut, kan bara sammanfattas med ett ord – hemskt.
Allt gôtt

6 03 2022
Matts Torebring

Birgitta hade lagt mycket gott i grytan utöver fläskytterfilé. Hon hade stekt och lagt till bacon, svamp, soya, grädde, creme fresch, hönsbuljong och chilisås. Bäst av allt är ändå att få träffas igen. Kanske mötte ni flera Tesla, varav en var vår dotter med familj. Vem vet när vi ses nästa gång, i en tid som denna?
Det bästa

7 03 2022
Monica

Så fint du ordnade med barnbarnen och utflykten. Jag är lite som barnen, vem bor här tro?🙂 Jag tänker alltid så och vill veta mer hur det går till. Nu vet jag mer också om dina platser när jag läser boken och får ett sammanhang.
Härligt med god middag i varmt sällskap. Vi haft en fin helg också och glad för solskenet. Men mörkrädd bara att se och höra om ondskan som kulminerar. Läst på om kärnlandsteorin alt hjärtlandsteorin som den brittiska forskaren la fram 1904 och som uppmärksammas nu. Ja då blev det mycket aktuellt att ”leva medan man lever”. Och det är ju fantastiskt vilket mod människor visar och även att människor här reser dit. Hörde Sebastian S nu som är på plats i den sönderbombade staden. Vilket mod och tillförsikt han har.
Ha det så bra ni kan i veckan och en helt världslig sak är att isen på gångvägar kommer igen och igen och att våren är sen med blommor. Trots allt solsken men varje natt fryser isen till. Så promenera försiktigt.

7 03 2022
Matts Torebring

Ja det var så roligt att få träffa dem igen och krama om dem. Applåden efter resan glömmer jag aldrig.
Jag gjorde först en liknande karta till min bok, men det har jag inte rätt att trycka, jag skulle ha tecknat upp en kartbild i stället. Så är det att vara efterklok.
Måtte detta Satans krig ta slut snart och att ledningen ställs inför krigsrätt.
Allt gott den Högstes beskydd till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: