Äntligen är det vår tur

6 04 2021
Idag kom våra kallelse brev

Jag började faktiskt nästan att misströsta. Först var det tal om vaccin i slutet januari, sedan slutet februari, sedan slutet av mars och nu början av april.

Birgitta & jag har jobbat under hela pandemin. Vi har byggt vårt nya fina hem. Jag har umgåtts med en rad hantverkare. Hemma hos oss har i stort sett bara familjen hälsat på. Vi har bara syndat med att gå på restaurang två gånger, men då suttit i stort sett ensamma. Vi reste på semester, fast i bara stort sett i grannskapet. Vi har träffat några vänner som fått vaccin tidigare.

Efter lunch på torsdag går vi till Korskyrkan, bara ett stenkast från jobbet, och får vårt vaccin. Jag hoppas att vi klarar av detta utan större reaktion. En vän till oss blev jättedålig efter vaccinet, men blev ganska snabbt kry igen trots en riktigt hög feberattack. Birgitta har tidigare haft kraftiga allergiska reaktioner.

Ps. Det var inte helt busenkelt att boka tid på nätet.


Åtgärder

Information

8 responses

6 04 2021
Husisblogg

Min manlige ägare säger att man ska inte vara så rädd för t ex en hög feberattack. Det tyder istället på att kroppen har tagit emot vaccinet.
Mina ägare får nog vara glada om de är vaccinerade till julen -21 men ni är väl värda att få vaccin och hoppas att det går bra för er!
Allt gôtt

6 04 2021
Matts Torebring

Det känns betryggande. Men nu får du Husis hälsa till din Husse, att han låter som en sann ”Örebroare”. Jag känner inte igen din alltid så glade manlige ägare. Klart att han får en spruta under våren.
Den bästa sprutan

6 04 2021
Rolle o Carina

Ja den som väntar sägs det,hoppas ni får inga biverkningar då!
För oss så avvaktar vi,får nog vänta länge på sprutan oxå.

Ha det gott/Lätt SnöKram

6 04 2021
Matts Torebring

Jag om det ändå vore över med detta. Jag kan inte råda er till ja eller nej.
Kram

6 04 2021
Monica

Vi får nog vänta, vi hör inte ett ljud och VC har inget med det att göra säger region Stockholm, konstigt med alla upprop som kommer från privata aktörer och pensionärer störtar dit i hundratal och köar tätt, munskydd är det si och så med och många får efter timmar i kö åka hem ovaccinerade. Alltså det är Sverige och visst i en huvudstad. Anser också att alla ska ha rätt att få veta vilket vaccin som ges. Önskar er lycka till och Birgitta ska tala om de allergiska reaktioner hon haft tidigare så kan ett visst vaccin vara lämpligare än ett annat. Allt gott till er.

6 04 2021
Matts Torebring

Tidsbokningen känns byråkratiskt skapat. Den som ingen datavana har, får säkert svårt att klara av, att bara boka tid. Tidsboknigen är troligtvis skapad av unga datatekniker, utan kunskap om äldres oförmåga med datorer. För oss var det inga problem, men visst var det många onödiga ”abrovinker”. Min kära Birgitta föll livlös i golvet vid ett tillfälle, på grund av att hon inte tålde den antibiotika hon fått just då. SOS höll kontakten med oss, till dess att ambulansen kom den gången. Denna gången kommer det att gå bra, det ber vi om. Det bästa till er.
.

7 04 2021
Solan

Min man bokade tid via nätet, åkte till Älvsjömässan, fick sin första sputa utan krångel och köer. Dessutom mycket trevlig personal.
Vi tillhör Region Stockholm. Men jag får vackert vänta p g a min ålder! 😉
Det våras för resor…

7 04 2021
Matts Torebring

Vad skönt att det gått bra. Vi hade inga problem heller att beställa via nätet men det var så onödigt omständigt. Hoppas du kommer efter snart. Nu vill vi komma ut och vara fria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: