Öland, Solen & Vindarnas Ö

5 04 2021
Kårehamns Vindkraftspark

Öland har levererat denna påskhelgen och Öland har levt upp till sin slogan, Solen & Vindarnas Ö. Vi behöver inte känna att vi varit tärande på naturen. Solen har levererat energi i solcellerna på taket till bussen och vinden kraft till värme i bussen. Vi har inte slitit mycket på skosulorna och stegräknaren har inte gått över målet, inte en enda dag i påskhelgen. Det har känts som minusgrader ute (SMHI) Vilken plats vi haft ut längst ut på hamnpiren i Kårehamn och solsken varje dag. Vi säger ett Stort Tack till vår excellente Hamnkapten Stefan för denna helgen och på återseende.

Nu åker vi hem och jobbar men SMHI lovar inte bästa vädret på vägen hem. Lätt regn och sedan minusgrader fram på förmiddagen. Regn & minus grader samtidigt, är det otäckaste man kan råka ut för. Då stannar vi om det känns halt.


Åtgärder

Information

8 responses

5 04 2021
Rolle o Carina

Visst är Öland fint,innan turistrusningen kommer igång dock!
Hoppas vi hinner ner en vända innan midsommar!
Här vakna vi upp till ett snötäcke och minus 3 i Aprilväder 🙂

Ha det gott o kör lugnt hemåt/SnöKram

5 04 2021
Matts Torebring

Klart ni skall åka till Öland. Försäsongen har sin tjusning, men även ett par dagar högsommar, med att trängas och besöka Lammet & Grisen.
En annan dags kram

5 04 2021
Husisblogg

Ja då denna väderprognos såg ut att stämma så vände mina ägare hem lite tidigare än vanligt. Hoppas att HERDEN tog er hem lugnt och säkert.
Härligt att ni haft en så fin påskhelg!
Allt gôtt

5 04 2021
Matts Torebring

Ja visst såg det oroväckande ut på förmiddagen hem i kring, fast bättre väder fram på eftermiddagen. I Lenhova täcktes framrutan av snö och ett par minusgrader ute, men det gick snart över. Hoppas att ni har njutit och kom välbehållna hem.
Det bästa!

5 04 2021
Monica

Så skönt att göra en resa och se något annat. Ni ser ut att ha haft det bra och vi med, blev lite spontant i dagarna tre hos kära dotter och härligt påskbord och naturpromenader, de har några steg till sjön med bryggor, grillplatser och fina klippor, så vacker miljö och maken och jag drar in nytt syre, och somnar i stjärneljus, har inget minne av att jag sett så mycket stjärnor och storstadsbarn var helt fascinerande av natthimlen, de täljde barkbåtar länge och följde dem i bäckens vattenfall och en liten kille stekte 150 köttbullar, lillasystern gjorde tårta, de badade i sjön, hu, och jag solade lite två dagar, aldrig varit så blek i mitt liv tror jag. Vi hade egen kupé så bodde avskilt, tror allt gått bra och alla tänkt klokt. Jag tänkte med så härligt att byta miljö och barnen glömde datorer m m och lärde sig helt nya saker. Nu börjar jag nog bli gammal men tror det var bättre förr😊hem i snöstorm men vi tog det med ro. Ha det riktigt fint nu i veckan och minns hav och ljus, ser så fint ut och härligt är det med god mat och att ta sig tid att njuta.

5 04 2021
Matts Torebring

Jag gissar att ni varit upp mot Åkersberga eller Små Dalarö. Den senare platsen, skulle till och med jag kunna bo på. Tack, vi har verkligen haft det bra, både för oss själva och i omgivningen. Jag tror att det är jättefarligt att slå sig till ro hemma, när man börjar lite äldre som vi. Det är viktigt att finnas med i det man brukar göra. Jag beundrar vänner till oss som är 80+, de körde till Tyskland och köpte en nästan helt ny husbil som vår, fast ännu större. Hoppas att jag är lika vågad och vital om några år. Eller kanske ännu mera på hugget. En sak är dock klar, vi slits mellan två lyxboende, vilket ska vi ta? Självklart kommer det att bli lite mindre med resor med bussen, nu har vi det så fantastiskt hemma. Vi önskar er en underbar vecka!

5 04 2021
Monica

Smådalarö och Dalarö var vi nästan varje helg förr under dotterns uppväxt, hennes kompisar var med och vi åkte under veckorna och lov också, så fint där. Alltid trevligt. Men nu har vi hittat lite mer söderut i Sörmland, ja var förr också ofta till havet där men sen har vi upptäckt mer och mer så vackert landskap det är och så otroligt mycket sjöar, naturreservat och vandringsvägar, trevligt folk och väldigt fina ställen med mat och hantverk, gårdsbutiker, och mycket närodlat i affärer som det ska vara men som vi inte har något utav här tyvärr. Och rena idyller blandat med slott och herresäten, bra klimat också även om snöstormen kom😊
Ja ni gör så klokt och rätt att vara så aktiva, såg härligt ut och vi tyckte det var enormt skönt att lämna viruskrigspratet, alla tänkte klokt och uppförde sig också så, tänkte jag på där med okända, de höll ihop familjevis och hälsade på avstånd. Att man ser varandra men håller avstånd och vi var glada för allt man kan göra ändå och se lite framåt, ja det gör ni och det är klokt. Vi lever ju än. Ha det jättefint och glöm inte att vila lite också. Ta hand om er väl. Allt gott till er.

6 04 2021
Matts Torebring

Jag brukar både tänka och säga: ”Gud skapade landsbygden och djävulen skapade storstaden.” Jag tycker att det ligger ganska mycket i detta. Jag har drömt länge om att bo på landsbygden. Nu gör vi det, men bara knappt 1 km utanför byn.
Jag gläds över att Birgitta numera gärna följer med mig på en skogspromenad, så har det inte alltid varit de sista åren.
Jag gläds med er att ni hittats nya pärlor i kustnära områden. ”Han för mig till vatten där jag finner ro.” Så enkelt är det!
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: