Kusliga händelser

12 03 2021
En identisk järnvägskorsning norr om Mjölby på 70 talet.

Det är så många scener som rullar fram, när jag går igenom ett helt liv och dokumenterar detta i bokform. Här kommer Matts körande med sin lastbil med släp, norr om Mjölby i början av 70- talet. Jag har hamnat mitt i en militärkolonn. Jag har passerat järnvägsspåret med lastbilen, draget är mitt över spåren och släpet på andra sidan. Framåt är det totalstopp i båda riktningarna. Det finns inte en sekund att tänka, när varningsklockorna börjar ringa. Bakom är det stopp i trafiken. Bommarna börjar gå ned…

Fortsättning följer i min bok…. Bara en sak kan jag avslöja, sedan dess kör jag aldrig över ett järnvägsspår, förrän det finns plats på andra sidan spåret!


Åtgärder

Information

10 responses

12 03 2021
Elisabeth

Så spännande med en bok. Kul att bläddra igenom gamla kort och minnas. Jag har gjort en fotobok om vår resa till Singapore Sydney och Nya Zeeland och precis skickat in en om vår husbilsresa till Island. Det var många trevliga minnen! Håller på att skanna in foton från min mammas album från barndomen och på släktingar. Väcker också en hel del!
Ha en bra helg!

12 03 2021
Matts Torebring

Det är klokt det du gör. Vi har alldeles för många bristfälliga album, dessutom ej insatta bilder och drygt 1000 diabilder. Det känns som bland det roligaste jag gjort, men samtidigt sorgligt. När jag började dokumentera om mor och far och insåg hur fattigt de haft det, började jag storgråta och gick och kramade om min Birgitta.
Allt gott i helgen

12 03 2021
Husisblogg

Vilken hemsk händelse, vilken panikkänsla du måste haft.
Just det sista, att ha marginal att köra över var något min manlige ägare fick lära sig då han tog busskörkortet. Var nog bättre att lära sig det bakom skolbänken än den hårda vägen du fick lära dig.
Trevlig helg och allt gott

13 03 2021
Matts Torebring

Till skillnad mot många andra, som skulle ta upp händerna för ansiktet och bara skrika, blir jag den iskallaste och lugnaste personen i världen. Med den Högstes beskydd löste jag detta.
Den bästa helg

12 03 2021
Nils-Åke Hansson

Tänker lika dant vid järnvägsövergång. Här i byn har vi ett järnvägs projekt på gång ska bli två spår och stationen ska flyttas och våra tre överfarter blir stängda och två tunnlar kommer att ersätta dessa. Hus har rivits och det har tagits ner skog och enstaka träd och man gräver och kör undan jord. Nya vägar byggs.

13 03 2021
Matts Torebring

Ja oj vilka projekt det är att bygga bort de farliga korsningarna, men det behövs, en olycka är ett ögonblicks verk. Allt Gott

12 03 2021
Monica

Fy vilken farlig situation men det gick bra förstår vi. Det dyker upp en del händelser och det är ett under det gått bra och förstår det inte var den enda för dig heller, jag kan få rysningar idag när jag minns och även känna både stor tacksamhet och förundran. Önskar er en jättefin helg och nu är det lite lugnare väder tack och lov, lite ⛅ t o m på em.

13 03 2021
Matts Torebring

Det är minnen med den största tacksamhet att jag lever. Jag har minst ett tio- tal extrema händelser i mitt liv, där den Högste varit bredvid, när jag inte hade klarat mig själv. Jag måste väva in detta och berätta om den Högstes beskydd och ledning. Vi önskar er den bästa helg!

12 03 2021
Rolle o Carina

Visst är det otäckt om man skulle bli kvar mellan bommarna!
Har klarat oss alla år men visst är man uppmärksam!

Trevlig fredagskväll/Kram

13 03 2021
Matts Torebring

Ja detta var en lärdom för livet. Det har hänt att bilister har signalerat, när jag stod kvar, på grund av att jag inte hade 24 meter ledig plats på andra sidan spåret.
Framtidskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: