Vår första semesterresa någonsin

10 03 2021
Camping Arvidsjaur

Jag sitter så mycket jag hinner, med att spela upp min film från mitt livs början och samtidigt dokumentera ned så mycket intressanta saker som möjligt. Så mycket minnen, så otroligt mycket som hänt under livets resa. Vår första semesterresa någonsin, jag är 22, Birgitta 20, vi är ganska nygifta och vi har bestämt oss för att resa till Norrland. Året är 1969. Varje sommar har jag hässjat och kört hö i hela mot liv hittills, semester fanns inte på kartan. Nu kan vi lämna allt och ge oss iväg.

Vi reser i väg en lördag förmiddag från Aneby. Vi har aldrig besökt Stockholm tidigare. Vi åker i min nya Saab V4. Ett blått & gult tält, luftmadrasser och ett Triangakök, finns med i bagaget. Vi åker bara till söder om Stockholm, så tar vi och kör igenom nästa dag tänkte vi. När vi parkerade bilen den kvällen reste vi upp vårt tält och pumpade luftmadrasserna, då stod vi åter bakom en höhässja, fast bara en mil söder om Örnsjöldsvik. Lär mera i min bok senare.


Åtgärder

Information

6 responses

10 03 2021
Rolle o Carina

Ja tänk va mysigt med en tältresa förr,idag skulle man aldrig våga!
Och ni hann åka en bra bit oxå innan ni slog läger 🙂

Varm BrasKram

10 03 2021
Matts Torebring

Ja då var det mysigt, men inte idag, nu tar vi hellre bussen.
Framtidskram

10 03 2021
Husisblogg

Tänk vad rutinerade ni är, tält, husvagnar och husbilar av olika slag. Men huvudtemat är ändå att ni åkt omkring med olika slags ”hus” med er.
Allt gott

10 03 2021
Matts Torebring

Ja visst är vi rutinerade efter 52 år i campinglivet. Kämpa på Husis, du ligger bara lite efter.
Det bästa

10 03 2021
Nils-Åke Hansson

Glömmer inte när vi var i Halmstad. Det blåste och vi skulle sätta upp vårat tält och det var stort. Det blev som en flagga och vi var två och med två barn som väntade i bilen på mat. Men till slut så kom det upp, MEN på morgonen låg jag i en vatten pöl.
Men det är kul att tänka tillbaka.

11 03 2021
Matts Torebring

Visst är det kul med så gamla minnen, inte minst när vi har det så bra idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: