Idag har jag börjat ett nytt iv

2 02 2021

När operationen är över, kateter och agrafferna är borttagna som idag, samt stygn efter efter ett operationssnitt av ett brock, då ska Matts Torebring börja ett nytt liv. Jag har redan berättat, om en ny tuffare klädstil, när allt är över.

Klockan halv sex i morse, fick jag jag kaffe på sängen av Birgitta. Vi måste fira att detta var första dagen, på resten av våra liv. Strax före lunch idag var allting klart på Länssjukhuset Ryhov och vi kunde åka hem igen. Allting var jättebra, jag skulle tagit upp till åtta Alvedon om dagen, jag tog bara två styck första kvällen hemma, för att jag var tillsagd att göra detta. Ingen värk, ingen blod i urinen, allt är bara bra.

Nu skall jag stoppa i mig en tablett om dagen, i 84 dygn framåt, för att om möjligt bli helt återställd igen. Det är dyra tabletter, nästan 2 700:- för en ask. Det fanns en kopia som kostade hälften, men det vågade jag inte på på, vis av tidigare erfarenheter. Jag köper Önos saltgurka, men absolut inte ICA´s egna. Jag köper helst inte kopior!

Nu är jag hemma i eftermiddag, för att se om jag är ”torr i byxorna”. I morgon ser jag fram emot att byta ut livet hemma, mot gemenskapen på jobbet, även om det har varit otroligt skönt få återhämta sig, Det har varit en lång resa nu. Tre PSA prov i juli 2020. magnetröntgen, vävnadsprov på prostata, Sepsis, Urinvägsinfektion och till sist operation. En lång resa är över nu, hoppas jag.

The Lord Is My Shepherd

A Psalm of David. (Herdepsalmen)

23 The Lord is my shepherd; I shall not want.
    He makes me lie down in green pastures.
He leads me beside still waters.[a]
    He restores my soul.
He leads me in paths of righteousness[b]
    for his name’s sake.

Even though I walk through the valley of the shadow of death,[c]
    I will fear no evil,
for you are with me;
    your rod and your staff,
    they comfort me.

You prepare a table before me
    in the presence of my enemies;
you anoint my head with oil;
    my cup overflows.
Surely[d] goodness and mercy[e] shall follow me
    all the days of my life,
and I shall dwell[f] in the house of the Lord
    forever.[g]


Åtgärder

Information

11 responses

2 02 2021
Husbilen Coralen

Va skönt,då får vi gratulera att allt har gått bra idag oxå för dig!
Måste vara skönt att fått bort det hela och blicka framåt.
Tur det finns lite piller oxå som hjälper till i det hela med.
Bara att ta det lugnt och fortsätta rehaben efter allt du fått vara
med om och njuta av ert fina hus och kanske lite promenader.

Snöiga Kramar från oss

2 02 2021
Matts Torebring

Tack vänner, jag Såååå Glaaad att det är över nu, det känns så helt otroligt bra. Framtidskramar

2 02 2021
Monica

Så skönt att det läkt så fint. Jag är övertygad om att ditt nya hälsoliv hjälpt till, promenaderna och all rörelse och vila mer däremellan. Är också lite skeptisk till kopior😌fortsätt att ha lite mer ledigt och njut av ljuset som kommer mer och mer. Davids psalm på engelska tycker jag är underbar, faktiskt ofta som jag tycker texter på engelska ”talar” mer, gick ofta på helt underbara gudstjänster i UK, så omslutande om alla och alltid fantastiska körer och vacker musik. Och jag omfamnades som om jag hörde till familjen, detta var i motsvarighet till svenska kyrkan, går vi till den på vår ort då hälsar varken präst eller någon annan, helt ofattbart men är ovanligt stelt här tror jag. Ha det fortsatt bra nu och ta väl hand om dig.

2 02 2021
Matts Torebring

Tack för dina goda tankar. Det känns nästan overkligt att allt gått så bra. Jag har fått hemskickat två stora kartonger med inkontinensskydd. Jag har bara öppnat och tittat på innehållet. Detta är ett under.
Under våra husbilsresor har vi besökt olika församlingar i de mest skilda städer. På vissa orter hälsar ingen, på andra får man en blomma som välkomsthälsning.
Herdepsalmen är fantastisk, inte minst på engelska, det är därför jag har ett kort stycke av den på framskärmarna, samt HERDEN som reg skylt på husbussen.
Framtidskramar

2 02 2021
Husisblogg

Vilken härlig läsning och det glädjer allt mina ägare och mig också. Ska bli spännande att se vilken förändring som kommer nu. Träna på och fortsätt njut av hus, fru och HERDEN så ska du se att detta går bra Matts, för det har du bestämt och då brukar det bli så.
Allt gott

2 02 2021
Matts Torebring

Ingen är så glad som jag, tack för att ni delar glädjen med mig. Jag hoppas först och främst, att störningarna av nattsömnen minskar.
Det bästa

3 02 2021
Anki

Skönt att det är över och att det gått bra!
Ha det fortsatt gott!

3 02 2021
Matts Torebring

Ja verkligen, det har tagit tid, nu hoppas jag på att allt som är fel är borta. Allt gott

3 02 2021
Elisabeth

Så jätteglad för din skull! Ha dé riktigt gott!

3 02 2021
Matts Torebring

Tack, det var snällt sagt.
Allt gott!

27 05 2021
mshop.se

mshop.se

Idag har jag börjat ett nytt iv | Matts Torebring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: