Uppklarnande väder, halt ute, webbtv

24 01 2021
Det klarnade upp i går eftermiddag .

Vart ska du gå i morgon? undrade Birgitta. Ja det beror på hur halt det är och hur jag mår. Två dagar efter operation mår jag över all förväntan bra. Jag fick rådet att ta två Alvedon, fyra gånger om dagen och hjälper inte detta, får du fem starka värktabletter. Jag har inget ont någonstans, så jag tog bara två Alvedon och inget mera. Jag kunde sova nästan tio timmar, med lite kortare pauser bara.

Denna skylten borde så ute på vår gata.

Finns det bara tre fastighetsägare på gatan, va då bry sig, är det så de resonerar gatuansvariga?

Vår gata Framtidsvägen sista dagarna.

Trots allt måste vi få lite frisk luft. Vi klarade oss förbi vår gata, utan att fara omkull. Gång- & cykelbanan var betydligt bättre sedan. Jag tar de försiktigt första dagen ute efter operationen, så det blev bara 2,5 km idag.

Gudstjänst från Elimkyrkan i Jakobstad

Vi har fortfarande ingen fiber inkopplad, utan använder ett mobilt bredband. Jag har bara en HDMI kabel mellan min MacBook Pro och tv. Vi kan se alla de tv program vi vill live eller på Play. Under Corona pandemin har det skapats massor av gudstjänster på webben. Detta på grund av av de restriktioner, som vi fått att rätta oss efter. Riktigheten i allt detta kan ju diskuteras. Västerås Domkyrka måste hälla stängt, men på Drottninggatan i Stockholm, är det fullpackat med folk stundtals.

Vi har scannat av ett enormt utbud på Youtube, över hela Sverige och Finland, under höst och vinter, av sång- & gudstjänstprogram. Vissa har låg kvalité, medan andra klarar att sända proffskvalité från sina församlingar. Bland annat har vi besökt två gudstjänster från Elimkyrkan i Jakobstad. Riktigt trevligt.


Åtgärder

Information

8 responses

24 01 2021
Rolle o Carina

Ja här är oxå isig vintergata,man borde haft skridskor i stället!
Dom är oxå dåliga här med att halkbekämpa,tråkigt!
Bra att du tar det lugnt nu efter operationen,det blir bättre sen.

Ha det gott/IsKram

24 01 2021
Matts Torebring

Ni bor ju ganska många på er gata, men ni har ju inga backar, så då struntar de väl i er också.
Framtidskram

24 01 2021
Husisblogg

Jamen tänk vad internationella och nationella ni människor har blivit. Det är fantastiskt att få följa med på andra gudstjänster nu i de digitala tiderna.
Men än så länge går det inte att skotta gatorna fria från is digitalt sett, så där ligger det nog efter lite.
Ändå härligt att se sig Matts med stavar och kanske broddar ändå gå denna sträcka.
Allt gott

24 01 2021
Matts Torebring

Om vi skall se några positiva saker under denna pandemi, så tror jag att de flesta sätter ett helt annat värde på livet efter detta, jag hoppas att de flesta blir mer rädda om varandra, alla vi som gått till kyrkan och stängt om oss inom fyra väggar, helt plötsligt är det öppet för att se och sjunga med för alla. Fantastiskt bra utveckling!
När jag vaknade upp efter op kom en käck sköterska och frågade, ”Vill du ha en Piggelin Matts? Isglass nu, n..jjaaa! Jag tog två isglassar och tyckte det var gott. På fötterna har jag isbroddar, annars är det livsfarligt.
Framtidskramar

31 01 2021
Kristina

Har läst din blogg och tycker den är otroligt intressant, din livsresa har varit fantastisk.
Såg där att ni tittat på gudstjänst från Jakobstads pingstförsamling o Patrik Hellström…..denna pandemi har fört nåt gott med sej och det är att världen blivit ännu mindre eller kanske större 🤗
Vi bor inte långt från Jakobstad, ca 40 km österut, i Pedersöre, besöker Elim i Jakobstads då o då, nu blir de endast via nätet pga pandemin. De va roligt att se att folk i Sverige hittat hit till Finland o Österbotten 👍🤗.
Min man å jag är ett gift par sen 10 år tillbaks, han är bonde, numera utan djur med endast växtodling, jag jobbar på dagis. Vi är 57 o 60 år gamla o har sett och upplevt både det ena o det andra under livets färd, som för så många andra har livet visat både hårt arbete, sorg o elände men även glädje o fina stunder. Min mans far dog då min man var 8 år så då va det att kavla upp ärmarna o börja jobba då inte skolan kallade……
Min förra man dog då han va 34 o våra barn va rätt små…..så detta har förstås präglat våra liv men vårt ljusa sinne o livslust samt Gudsförtröstan har burit oss……blev långt detta men måste skriva o berätta att det gladde mej att se att ni hittat o tittat på gudstjänst fr. Jakobstad o.Patrik Hellström 🤗😁
Varma hälsningar fr. Kristina o. Rolf i Purmo, Pedersöre

31 01 2021
Matts Torebring

Stort Tack Kristina för att hörde av dig. Jag har varit i Jakobstad vid flera tillfällen under åren som gått. Vi har vänner och många affärsrelationer i Österbotten. Jag brukar säga att i Österbotten bor alla de trevligaste människor man kan möta. Jag lever ett liv i Guds välsignelse, det har du säkert redan sett. Sedan flera år tillbaka ligger ett halvt timma långt Livsvittnesbörd ute på nätet. https://anebykors.se/uncategorized/livsvittnesbord-matts-torebring-korskyrkan-aneby/ Hälsa till vännerna i kyrkan.
Varmaste hälsningar 🖖
Matts & Birgitta Torebring ☝️

20 02 2021
ROLF o KRISTINA LÅNGNABBA

Hej igen……Har lyssnat på ditt livsvittnesbörd och det grep mej verkligen! Känner igen mej själv i delar av det, såg ju konkurs framför mej då min första man förolyckades men på något oförklarligt sätt har vi kunnat undvika det, jag ser ju Herren i det och hans händer bar oss på ett förunderligt sätt under de svåra åren.
Svårt att höra om trossyskonen som inte hörde av sej till dej då du som mest behövde det…..en påminnelse om att hur gör jag med mina medmänskor som kanske behöver stöd och en hälsning från en medvandrare…..
Tack, för din berättelse och så underbart att du idag lever ett liv i Guds välsignelse! 👏🏻
Varma hälsningar från ett snörikt Österbotten/Kristina

20 02 2021
Matts Torebring

Hej & Tack igen Rolf & Kristina!
Vad roligt att höra av trossyskon på vägen. Ofta undrar jag var alla kristna vänner finns. Nu har jag mött ett undantag, Tack för att du hörde av dig. Det är inte enkelt att driva företag. Jag känner mig som Matts Daniel i lejongropen. Jag har fått leva under Guds nåd hela livet. Jag har svårt att ta in hur välsignelserikt mitt liv har varit. Nu hoppas jag att få vara till välsignelse för någon också.”Min framtidsdag är ljus och lång”….
Framtidskramar & Guds välsignelse, Matts & Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: