Bättre att vara brödlös än rådlös

25 01 2021
Efter flera samtal kom sandspridarmaskinen till Framtidsvägen.

Jag började klockan sju, med att ringa på ansvarig person för våra gator. Efter fyra försök ringde han upp, Bra! Jag berättade om isen på Framtidsvägen och att vi inte kan gå ut, utan stor fara, ni måste komma och sanda, även om det är bara tre fastigheter på gatan, så måste ni komma och hjälpa oss, sa jag. I eftermiddag kom sandspridaren.

Jag kände att jag klarar inte jobba och sitta still så mycket som det blir spå jobbet, så jag stannade hemma och gör nog så i morgon också. Hur ska man göra när man vill röra på sig, men inte kan gå ut. ”Bättre brödlös än rådlös” sa alltid min mamma.

En ny vandringsled i vårt Framtidshem.

Jag testade att gå denna sträckan med de blå linjerna redan i går kväll. Då gick jag en timma och det gjorde jag idag också. Jag gick sakta och lugnt och hade vätskekontroll på köksön. Det blev inte mera än tre och en halv km, men säkert bättre än att bara ligga still.


Åtgärder

Information

4 responses

25 01 2021
Rolle o Carina

Visst är det tråkigt att man får ringa och tjata om halkbekämpningen!
Här har vi oxå isigt värre,det är broddskorna som gäller.
Frugan har riktiga Icebugsskor med dubbar,toppen dom säger hon.
Jag har broddar som jag trär på under träningsskorna,funkar bra!
Kommer ihåg första gången efter min meniskoperation 2003 då jag
gick ut första gången för att träna igång,bara is is,gick ej långt då inte.
Då blev det inneträning i stället för att komma igång med knät igen.
Och nu har du det bra som kan träna igång inne oxå,fast det är så
tråkigt med inneträning,gillar mest att träna på våra skogsstigar 💪
Idag blev det igen 7,5 km trots isigt underlag,skönt efteråt är det.

Ha det gott o träna på/BlandvedsKram

26 01 2021
Matts Torebring

Vi ligger ju ett stycke utanför byn, så visst kan det vara lätta att glömma bort oss. Det var så halt, att varken broddar eller stavar räckte till, det gick helt enkelt inte att gå på gatan. I natt kom det två cm snö, så det var tur att sanden kom på igår.
Ni är ju träningsnarkomaner. Min motion ligger på hälften av er, men jag är stolt över mina normalt fem, sex km om dagen.
Framtidskram

25 01 2021
Husisblogg

Vad tråkigt att man måste ringa efter att få sandat hemma på gatan. Men, bra att de kom efter ert ”rop på hjälp”.
Imponerande att gå så många km inomhus, tyder på en envishet.
Allt gott

26 01 2021
Matts Torebring

Du kan nog min devis vid detta laget Husis, ”Ingenting är omöjligt, förrän motsatsen är bevisad!” I natt kom det två cm vitt kamouflage, på det hala underlaget. Så det var för väl, att det kom sand på innan snön.
Det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: