Plötsligt händer det…

12 01 2021
Postbilen kommer med fyra Trisslotter i månaden.

Plötsligt händer det att det regnar, som i går kväll och det blir snögubbsväder. Hade Mojfajs barnbarn varit hemma, hade det varit perfekt väder att göra snögubbar. Men vilken tur att det kom fem cm snö och lade sig ovanpå de blöta gångbanorna. I annat fall hade det inte gått att stå på benen idag.

Regnet låter sällan vänta på sig, när det har snöat och det ligger ett vitt fint täcke på marken. Snabbt är det slaskigt och tråkigt igen. Det som däremot låter vänta på sig, är vinst på dessa fyra Trisslotter som kommer en gång i månaden i brevlådan. Det är inte så ofta, att vi är helt vinstlösa, men det går inte ihop sig, med 30 eller 60 kr i månaden i vinst. Efter så många år, borde det bli lite mera, vi väntar vidare.

Nu ska det, allt enligt SMHI, komma tre dagar med tio minusgrader eller kallare. Så skönt att få uppleva att naturen fungerar, inte bara gröna vintrar, nu får vi snö och kallt. Helt underbart, inte minst för alla ungdomar, som dras till alla små slalombackar, som finns runt omkring oss.


Åtgärder

Information

4 responses

12 01 2021
Rolle o Carina

Ja nu har vi riktig vinter,dryga 2 dm snö,-10 och knarr under skorna!
Och det kommer bli kallare senare i veckan,så inget slask här inte 😀

Ha det gott/BjörkvedsKram

13 01 2021
Matts Torebring

Vi har lite mindre med snö och lagom kallt, det är dock ljust och vackert nu.
Vinterkram

12 01 2021
Husisblogg

Ni och mina ägare bor i fel del av landet för att snön ska vara sådär härlig och ligga kvar. Jag är så glad att vara inomhus i värmen och slippa slasket utanför dörren. Det är som min manlige ägare säger, barnen vet knappt vad snö är här nere.
Allt gott

13 01 2021
Matts Torebring

Jag tar tar nog hellre detta vädret än vädret i Riksgränsen.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: