Nu börjar jag att se slutet

13 01 2021
Villeroy & Boch French Garden

Jag älskar att äta och dricka vackert. Många gånger vill jag se botten på tallriken, innan jag börjar äta, om jag inte känner igen den. För drygt ett 40- tal år sedan, köpte jag en Rosenthal kaffeservis till Birgitta i present. Alla har beundrat den genom åren för sin stil. Jag läste av blickarna på de två äldre damerna i butiken, på fina gatan i Jönköping. ”En karl köpa porslin”! Bara några få år senare började jag, som en stor konkurrent till dem. Butiken finns inte kvar idag, men det gör jag.

När jag började i slutet av augusti 2020, hade jag en inmatad datafil från Villeroy & Boch, på cirka 1 350 produkter med glas, porslin & bestick, att börja bearbeta. Produkterna skulle översättas till svenska och kategoriseras upp i mängder av varugrupper med mera. Samtidigt som jag jobbade med vår databas, har jag suttit online, med flera olika databaser hos Villeroy & Boch i Mettlach, Tyskland.

Naturligtvis har jag inte bara jobbat med detta, som nästan kräver störningsfritt. Så drabbades jag av Sepsis början av oktober och kunde inte belasta hjärnan så mycket, när jag var tillbaka på jobbet efter en vecka. Sedan kom julruschen och allt lades åt sidan. Nu börjar jag se vägs ende och sitter just nu med korrekturläsning.

När vi fick hjälp med uppackningen efter inflyttningen, sa vår sonhustru, ni kan lätt ha 100 personer på middag, så mycket glas & porslin som ni har. Nu har vi inköpsstopp på grund av utrymmesskäl. Det är frestande ändå att se alla fina serviser. Här finns alla 2790 produkterna,,,

https://www.torebrings.se/sok?q=Villeroy+%26+Boch

Orienteringstavla

Jag har haft så fantastiskt roligt med detta jobbet, att jag nästan längtat tillbaka till Mettlach. Det är riktigt långt dit, på gränsen till norra Frankrike.

En liten del av Villeroy & Boch fabrik i Mettlach
Ställplatsen i Mettlach.

När vi var här 2014 kostade det 5 € att parkera på ställpltsen, inkl. vatten, avlopp, toa, dusch och restaurang 100 meter bort.


Åtgärder

Information

6 responses

13 01 2021
Rolle o Carina

Ja tänk så mycket vackert porslin det finns i denna värld ändå!
Vi har inte så mycket,men det räcker bra åt oss dock.
Det var ett bra pris på den ställplatsen inklusive allt👍👍

Varm björkvedsKram i snöyran

13 01 2021
Matts Torebring

I Sverige får vi betala upp till 200 kr för en grusplan med bara en soptunna. Det borde finnas många som reagerar. Vinter kram

13 01 2021
Husisblogg

Det är knappt så ägarna vågar säga vad deras porslin heter.. Corona..
Vilken perfekt plats, och helt rätt i pris.
Allt gott

13 01 2021
Matts Torebring

Vi har också en uppsättning Corona porslin. Efterhand har det tillkommit flera servicer. Corona är stilrent, jag gillar den. Det bästa

14 01 2021
Solan

För länge sedan var vi på fabrikens ”fyndgrotta”. Köpte två soppskålar som fortfarande finns i husbilen.
Kvalitét lönar sig i längden…
👏 Applåder för er nya livsstil med många promenader!

14 01 2021
Matts Torebring

Hej & Tack 😋 & Vad kul att du varit där. Visst är det kvalité jämfört med Fiskars produkter från Bangladech.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: