Förmånligt att bygga nytt…

14 01 2021
Det övre talet visar temperaturen i garaget

Så här har temperaturen sett ut ute i garaget i månader. Det måste vara fel tänkte jag och höjde termostaten för golvvärmen ute i garaget till 15 grader. Inom loppet av några timmar visade displayen 15 grader. Jag sänkte tillbaka till 10 grader, men nu tog det minst ett par dagar innan temperaturen var nere i +10 grader igen. I förrgår kom elräkningen för december månad. Nu har vi varit hemma flera dagar, vi har lagat mat och vi har firat hela julhelgen. Vad spännande att se elräkningen! Vi har förbrukat 1150 kw under hela december 2020. December 2018 på förra boendet hade vi förbrukat 2588 kw.

Så här skrev jag för en månad sedan…

Är det möjligt, var min första tanke. Under november månad har vi förbrukat bara 887 kw, vilket är extremt lite. Vår bostadsyta är 140 m2 och garagen med golvvärme är 82 m2. Vi har bergvärmepump placerad ute i förrådet, för att vi skall få ett helt tyst hus. Under november månad, har jag inte kommit igång att elda varje kväll. Det har vi inte gjort under december månad heller, det har varit så sena kvällar innan vi är hemma.

Jag kan elda upp max tre till fyra vedträn på en kväll. Eldar jag mera blir det för varmt. I vårt sovrum nästan 19 meter längre bort från spisen, stiger temperaturen med ett par grader, av att jag bara eldar några få vedträn. Ventilationen tar helt enkelt värmen får vardagsrummet och sprider ut den i hela vått hus. Fantastiskt!


Åtgärder

Information

4 responses

14 01 2021
Husisblogg

Men vad härligt att lyckas så bra. I dessa tider vill verkligen ägarna ha det gott inne hos sig, men de är samtidigt glada att sovrummet ligger så långt bort från kaminen för dit sprider sig inte värmen.
Allt gott

14 01 2021
Matts Torebring

Vi får lika varmt i hela huset när vi eldar, detta tack vare den moderna ventilationen. Hellre ligger jag ovanpå täcket och har 23 grader varmt, än har 20 grader och extra filt. Jag är frusen av mig och vill ha varmt. Det bästa

14 01 2021
Rolle o Carina

Visst är det skillnad i dagens byggda hus mot förr,vårt tillhör dom!
Tur vi har kamin både uppe och nere,bara att brassa på med ved 🙂
Men vilken tur man inte bor uppe i Nattavara,minus 39,7 i natt,hua!
Tycker det räcker gott och väl med -13 här uppe nu 🙂

Varm BörkvedsKram

14 01 2021
Matts Torebring

När pappa med familj och alla djur i lagården, flyttade som arrendator från en gård till en annan, den 11 mars 1958 var det -28 ute. På mitt rum var det några få grader varmt när jag vaknade. Tänk vad bra vi har det idag. En varm kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: