Herden är på sin bästa plats

17 11 2020
HERDEN i sitt vardagsrum. Lillbilen står i förgrunden, men just nu ute.

I snart tjugotvå år har vi åkt husbil, men aldrig tidigare varit i närheten av den lyx vi har idag. Garaget har golvvärme, el, färskvatten, avlopp, tömma svart- & gråvatten, samt lasta inne under tak i värme. Vår första Bürstner 532-2, rullade vi in ett par vintrar i en lagård, vid en skitig grusväg i Askeryd, strax utanför Aneby. Hur roligt var det?

Sedan bytte vi till en Bürstner 635, men tröttnade snart på den, för vi ville ha riktig golvvärme. Jag minns inte om vi ställde in den under vintern. Vår första Kabe, var på den tiden en riktigt bra husbil. Nu blev det aldrig mer aktuellt att ställa in den på vintern. Vi börja åka året runt… och Europa runt.

En röd nål för övernattning

Vår Europa karta med en röd nål för varje övernattning. Det ljuger naturligtvis lite. Vi övernattade på samma plats 80- 90 nätter i Italien, år efter år, till dess att jag tröttnade på deras wifi. Tavlan hänger i entrén i vårt nya hem och beskådas av alla som hälsar på oss. En tavla över 20 år av rika minnen. I vänstra hört upptill på kartan, inflikat alla Les Castel Campingarna i Frankrike, som vi älskat att besöka.

Temperaturkontroller inne och ute.

Den övre visar temperatur inne och ute samt regnmängden denna månaden. Den nedre termometern visar innetemperaturen inne i vårt hus, samt temperaturen ute i garaget.

Det som verkligen förvånat mig är, att det tagit ända tills nu, att komma ned i nästan samma temperatur inne som ute. Just nu + 9,6 grader i luften ute och inne i garaget 11,3. Detta är den lägsta temperatur sedan försommaren. Vår termostat står på knappt + 10 grader. HERDEN har det ombonat och bra.


Åtgärder

Information

6 responses

17 11 2020
Husisblogg

Det jag vet med mina ägare är att jag aldrig kommer ställas i en lada från en tråkig väg. I år när jag skulle ställas in hade det regnat lite på natten, vad gör då min manlige ägare? Jo han tar med sig vatten så han kan spola av mig innan jag åker in för vintern.
Självklart hade jag velat ha det som HERDEN, men hos mina ägare finns inte den möjligheten, tyvärr.
Trevligt att läsa om era byten uppåt, alltifrån husvagn och till husbilen ni nu kör omkring med.
Minns också era förtvivlade blogginlägg med den sista Kaben, inga roliga inlägg.
Allt gott!

18 11 2020
Matts Torebring

Jag gläds med dig Husis, att din Husse & Matte är rädda om dig. Det borde alla vara. Både du och HERDEN är värda, att ha det gott på vintern.☀️😋 Det bästa!

18 11 2020
Vår husbilsblogg

Jag tror inte att det finns fler husbussar i Sverige som har det lika bra ordnat som Herden.

18 11 2020
Matts Torebring

Jag tror vi tänker ganska lika på var sitt håll. Du skyddar din husbil så gott du kan, efter dina förutsättningar och det samma gör vi. Båda vårdar vi det vi har. Visst har vi kunnat uppfylla en dröm, som kanske flera har.
☀️😋 Det bästa!

18 11 2020
Husbilen Coralen

Vilken tur vi har som att våra bilar vilar inomhus i värmen va??
Även BMW:n o alla hojar vilar oxå i sköna värmen 🙂
Vi väntar alla Våren nu så vi får ut o lufta oss i Vårsolens glans 🙂

Ha det gott/RegnKram fr oss

18 11 2020
Matts Torebring

Vi hälsar på inne hos HERDEN ganska ofta, oftast är det någon sak man saknar inne. Vi har ju så nära, bara tio meter bort till honom.
☀️😋 Det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: