På en byväg om hösten…

15 11 2020
Vi bor intill vägen ned till badviken.

På en byväg om våren är det lerigt och dant, lyssna på när Thore Skogman sjöng på sin tid. Det kan vara minst sagt lika lerigt på hösten. På bilden, på denna sidan planteringen, arbetade grävskopan konstant, med alla schaktmassor. Sista dagen började det regna och sedan har det fortsatt att regna, utan att torka upp. Idag var det lerigt och dant.

Nere vid badviken finns en fin fotbollsplan.

Allt är nästan för bra för att vara sant. Vårt fina hus till höger i bild, ett par hundra meter till badviken, fotbollsplan för barnbarnen och vår älskade Linus, har sin fiskebåt alldeles intill badviken.

Två Kanadagäss simmar ut från stranden.

Idag krävdes det stövlar på stranden. Otroligt med bajs i gräset, efter Kanadagässen.

15 november 2019

För ett år sedan gick vi och väntade på svaret. Kan vi bygga utan att påla, detta efter att vi fyllt upp tomten med 2 700 ton 0 – 150 sten. Mätningarna visade en förändring med en mm under tre veckor. Vi kunde snart därefter börja bygga utan att påla.


Åtgärder

Information

12 responses

15 11 2020
Husisblogg

Så härligt och fint det har blivit. Tänk när Linus kommer gåendes med första fisken, då gäller det att grillen igång.
Allt gott

15 11 2020
Matts Torebring

Vår tacksamhet har inga gränser, över hur bra vi fått det. Den härlige Linus kom sent i går kväll och visade upp hela sin arsenal av ”gummifiskar”. Han visade hur han ”skruvar fast krokar i munnen på dem”. Hur dödar du fisken? frågade jag. Jag släpper i dem igen, svarade Linus. Så farfar får gå till fiskaffären som vanligt. ☀️😋 Det bästa!

15 11 2020
Rolle o Carina

Visst har ni fått det fint och så nära och bra till badviken!
Men hav tröst broder,regnet är bra för grundvattnet nu
och till Våren så skjuter gräsmattan fart och blir fin värre🤪

Ha det gott/RegnKram

15 11 2020
Matts Torebring

Vi lider inte av regnet tvärtom som du skriver, så behövs det för markerna till nästa år. Det tog ett år att få allt klart inne och ute. Nu har vi det bra!
😋 Kram!

15 11 2020
Monica

Så det grönskar, inte så dumt ändå med det milda och blöta, blivit så fint allt och cypresserna är ett lyckokast, otroligt vad ni hunnit på ett år och fått så fint! Bara att gratulera! Vi går i hustankar, ja en mycket närstående och jag blivit lite fixerad av ett nybygge, otroligt fint, vackra omgivningar, men tomten ogjord helt. Så mycket kvar och du vet priserna så man måste tänka vad som är skäligt. Men jag har lärt mig mycket av ert husbygge och inser så mycket jobb och kostnader det ligger bakom och ett nytt, totalfräscht är något särskilt. Vi får se, jag är konsult i detta 🙂 ha det så bra, jag bakar som Birgitta men struntar i maskiner, tycker det är lite kul att ”handarbeta” och det blir väldigt bra. Som mamma sa: ”Folk kan ju inte vispa ens, bara rör, så glad att du och kära barnbarn kan”. 🙂

15 11 2020
Matts Torebring

När vi har ”behövt” vackert väder under hela bygget, så har vi fått det. Så även nu in i det sista, så blev det tre solskensdagar, samt en sista dag med lite vått inblandat. Mina entreprenörer kunde lägga ut alla schaktmassor, matjord och så gräsmattan i solsken. Sedan har det mer eller mindre regnat och nu grönskar det så fint.
Vilka spännande funderingar ni har, vi önskar bara lycka till!
Vi har byggt med lösvirke och fått otroligt mycket hus och stora garage för pengarna. Jag googlade själv över kostnader, att bygga med lösvirke i början. Svaret jag fick var att det kostar mellan 15 tkr kr till 35 tkr kr per m2. Jag har genomgående valt ett dyrare alternativ av byggmaterial och jag har långt kvar till taket, trots en i särklass dyr tomt. Du får gärna ringa mig om du har frågor och funderingar. ☀️ Det bästa!

15 11 2020
Monica

Tack Matts! Det där högre kvadratmeterpriset stämmer bra på detta och jag är ingen materialexpert men har bra syn och tänker men en vän med mycket kunskap och egen firma var lyrisk över allt materialval, utformning, tak och lister. Vi andra lyriska över all smakfull inredning. Nu stannar det upp, de funderar på att färdigställa tomten och skönt på ett sätt men får se var priset hamnar då. Finns en rad fina objekt i närheten, förra 20-talet, fint synligt renoverade men så mycket att tänka på och vad som kan hända med gamla hus. Spännande och roligt i alla fall att se framåt i denna tid. Ja ni har det så fint! Och som tur är glöms mycket av slitet bort.

15 11 2020
Matts Torebring

Förstår jag rätt, är det era vänner som bygger och ni tittar på och vill göra något liknande? Det är i så fall en bra början. Hade jag inte sett vårt hus i en katalog, då hade det varit betydligt svårare. Jag såg genast en hel massa saker som var riktigt dåliga. Men grundtanken var bra. Sedan har jag med min arkitekts hjälp, fått det som vi tycker, helt out standing. Lycka till och passa på när krafterna finns. Idag hade jag inte vågat starta upp igen. ☀️ Det bästa till er.

16 11 2020
Monica

Nej det är säljarna som nu ev tänker ställa iordning tomten där det står ett nybyggt vackert hus men det är en del i övrigt att önska och förstår sådan stenkoll du hade och man måste ha. Nu vet vi inte hur de tänker riktigt, de vill nog höja priset men insett också att flera blivit tveksamma till en helt oplanerad tomt, kliniskt ren visserligen, rätt stor och omgiven av vackra träd men man måste börja med att göra iordning för bilen t o m. Men det är ett så fint område, sjönära och något mer kommer inte byggas här. Nu får vi avvakta ett tag. Tack för svar, jag lär mig en hel del.

16 11 2020
Matts Torebring

Men vad spännande. Nu tror jag att jag förstår sammanhanget. En ”jobbig” tomt som i detta fallet, sänker priset. Att göra fin trädgård av vår stora tomt, tog bara fyra dagar, med en stor grävmaskin. Min erfarenhet av byggande, är att jag utvecklat minst tre olika ”dödsdömda tomter”, som ansågs för ”jobbiga för alla”, utom för Matts. Jag har aldrig varit rädd för någonting. Det är säkert inte ni heller. Lycka till! ☀️😋

16 11 2020
Kors och Tvärs

Tänk vilken resa ni gjort, på så pass kort tid. Och så fint det blivit, även om det var lerigt just nu, kan jag tro att det också kommer att bli bra snart. Underbart med sjöläge, det är så rofyllt.

16 11 2020
Matts Torebring

Ja det är en riktig resa. Det jobbigaste av allt var att flytta två gånger, samt att transportera bort 30 stora SJ pallar med ved. Vår fina hus ger en underbar ro, vila och plåster på alla sår. Få kan hade så bra som vi har det nu. ☀️😋

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: