Covid -19 test

7 07 2020
Jag ringde upp vår Vårdcentral idag. Lånad text & bild.

Själv är jag helt övertygad om jag jag har haft Covid -19. Jag kan bara gissa, jag vet inte, men jag ville få frågan besvarad, har jag haft Covid -19 eller har jag det inte? Jag ringde upp vår vårdcentral idag.

En familj från Stockholm gästade oss över julen. Kanske hade de smitta med sig utan att veta om det, ingen av oss vet, kanske var det inte heller Corona jag drabbades av. Båda jobbar de world wide från Stockholm City. På juldagen blev jag liggande. Det tog sex veckor innan jag var återställd. Det var det sjukaste jag varit med om i hela mitt liv och under så lång tid. Jag har sedan barndomen en kronisk bronkit, som gör att jag lätt blir utsatt för smitta.

Jag hostade mig totalt sönder och samman, när jag andades hördes det på mer än 25 meters avstånd. Jag lät värre än ett ånglok. Till slut gick det över helt och hållet, men då var det februari månad.

Så fick jag svaret av vårdcentralen här i vår lilla by. ”Vår region har bestämt, att det blir inga sådana tester förrän tidigast i höst”. Jag ser att jag kan göra testet på ett Apotek, dock inte utan att åka närmast som till Linköping. Kanske har någon en erfarenhet eller goda råd att dela med sig? Vårt yngsta barnbarn vill ju träffa Mojfa.


Åtgärder

Information

14 responses

7 07 2020
Rolle o Carina

Usch,låter ju inget bra när du var så sjuk och länge,kommer väl ihåg!
Tråkigt att det inte går att få ett Covid-test Matts på nära håll.
Hoppas den sjukan inte kommer åter för dig och er bara.

Ha det gott/Lite Sol idag….Kram

7 07 2020
Matts Torebring

Jag förvånas över att vi har ett antal regioner i vårt land, som styr sjukvården som de tycker, olika på var sitt håll. Vi har inte ens ett gemensamt beredskapslager av sjukvårdsprodukter. Alla regioner handlar in, fast olika på var sitt håll. Inom Sverige borde vi ha samma sjukvård för alla tycker jag.
Sommarkram

7 07 2020
Monica

Precis Matts, så underligt att det är beroende av var man bor vad man ska få för vård, helt galet.Och mycket är galet inom vården, annat är helt fantastiskt men det ska inte likna ett lotteri.Jag tror med som jag sa förut att du haft det alternativt hade du en allvarlig lunginflammation av något annat.Vore skönt för dig att veta. Apoteket tar provet kapillärt, jag tveksam.Självtester, jag tveksam.I region Stockholm tas prover fram till 22 juli gratis av Werlab, venöst, analyseras på Unilab, är mycket säkert när det gäller IgG-antikroppar men en hel del har T-cellsimmunitet mot Covid-19 och det syns inte i denna test.Man har i forskning fördjupat testet på en hel del som var negativa på IgG-antikroppar och fann då denna T-cellsimmunitet, alltså de cellerna attackerar virus direkt.Min tro är att de som haft lindrig sjukdom har detta.De med kraftiga symptom som varit långvarigt sjuka visar istället positivt i IgG-ak.Vänner utsatta i arbetet med sjuka, smittades, de testades, men tog lång tid innan positiv test.

7 07 2020
Matts Torebring

Åter igen Tack Monica, så skönt när ”De lärda talar”. Detta är en hel vetenskap, för er som kan detta. För oss som jobbar, eller bara tittar på, visst skulle vi alla vilja ha ett svar. Ett svar och samma möjligheter, var vi än är eller bor. Som det ser ut nu känns det som en total katastrof. Det känns nästan som ett godtyckligt agerande mot äldre, i vissa sammanhang. Jag kommer att följa detta med intresse, för att se hur det utvecklar sig

7 07 2020
Monica

De har nyckelpostitioner och man ville snabbt ha in dem där igen men de var sjuka ett par månader och visade det i virustestet men det tog en tid efteråt innan det syntes ak i det testet, virus positivt hela tiden, tester togs flera och även på ak. När virus var negativt och ak positivt fick de gå in i tjänst igen. De hade mer än T-cellsimmunitet. Och helst skulle all analysverksamhet vara likvärdig i hela landet och som du med genomgången infektion få testas. Och med nästan världens högsta skatter så ska vi få också när vi behöver och det ska vara jämlikt över landet. Men jag bestämmer inte 🙂

8 07 2020
Matts Torebring

Ebba Buch Thor har predikat detta länge, vi skall inte ha olika regioner och olika styressätt, vi skall ha ett Landsting som sätter lika lagar i hela landet. Nu ser vi alla att hon har haft rätt. Om Hans Roslund hade varit verksam, när pandemin började, hade det säkert sett annorlunda ut idag. Jag tror att han hade gjort andra bedömningar, än vad som senare har skett. Omsorgen om de äldre kommer vi alltid att få skämmas för, det som skett är oförlåtligt.

7 07 2020
Husisblogg

Ja det finns många Regioner i vårt avlånga land, och varje Region inom sjukvården sköter sig själv. Låter konstigt och säkert inte heller särskilt effektivt. Min manlige ägare som arbetar inom en Region hade gärna velat bli statligt anställd då det hade underlättat väldigt mycket för honom i hans arbete.

8 07 2020
Matts Torebring

Kanske det mest sanna ord som dina ägare Husis, har gett uttryck för. ”Låter konstigt och säkert inte heller särskilt effektivt”, att vi har olika regioner som styr som de själva vill. Hur har det kunnat bli så illa som vi har det idag?

7 07 2020
Vår husbilsblogg

Det är mycket som har kommit upp till ytan nu när coronapandemin har fått härja ett tag. Det tycker jag är bra men det är fullständigt katastrofalt att Sverige är och har varit så dåligt rustade. Äldreboenden och deras hantering av människor är mer än bedrövlig. Usch!

8 07 2020
Matts Torebring

Ja det är sant och det är minst sagt grumligt det som kommer fram. Våra beslutsfattare måste skämmas, över hur vi skött (om) de äldre. Det är skamligt, det är fruktansvärt, det är sorgligt. Hur har det kunnat bli så här?

8 07 2020
J Andersson

Hej Matts. Var och gjorde Covid-19 antikroppstest, venöst, på Gotahälsan hemmavid i Östergötland. Men de finns även i Aneby (Bilvägen 2) så det kan vara värt att kolla. http://www.gotahalsan.se/
Hälsningar Jörgen

8 07 2020
Matts Torebring

Stort Tack min gode Jörgen, varför tänkte jag inte på Gotahälsan, vårt företag är ju anslutna till dem, sedan ett par veckor tillbaka. I morgon torsdag klockan 15 har vi bokat tid.

8 07 2020
Ragnar

Du kan köpa ett test på Apotea. Werlabs Covid-19 test 750 kr.

8 07 2020
Matts Torebring

Tack för tipset Ragnar, nu blev det Gotahälsan i morgon i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: