Priset är skillnaden!

6 07 2020
Våra morgon kaffemöbler. Arkivbild

Själva köpte vi dessa ”Hillerstorpsmöbler” från Trademax, troligtvis producerade i Kina. Möblerna kom, bordet var transportskadat, färgen flagnade av på stolsbenen och Matts klagade naturligtvis och fick rättelse.

Så berättade jag för vår sonhustru, att jag köpt detta, med den undermåliga kvalitén. Jag sa också att jag betalt 1122:- för bord och två stolar. Men Matts, det skulle du har köpt på Jysk i stället, där kostar gruppen 400:-.

Så gästade vi Kaffetorpet på Oknö på vår semester. Utanför deras reception stod flera grupper av denna möbel. Naturligtvis frågade jag vad de betalat för dessa. Svar 275:-. Priset är skillnaden!


Åtgärder

Information

12 responses

6 07 2020
Nils-Åke Hansson

Idag kastade jag ett sådant bord,var säkert 7 år gammalt men rostigt. Vi har fyra stolar och ett bord kvar. Och det är av de man köper på Jysk.
Kom och tänka på vår första trädgårdsmöbel som vi köpte från Ellos katalogen 1975 den var med i många år.

6 07 2020
Matts Torebring

Detta är en populär cafégrupp och man ser den över allt. Men visst är det ”dinky toys” & slit & släng. Vi har en felfri trädgårdsgrupp kvar sedan första åren med husvagn i mitten på 70- talet, den är fortfarande fräsch, men vi använder den inte längre.

6 07 2020
Husisblogg

Ibland kan sån kvalite vara bra. Kasta efter några år och köp ny.
Det är tråkigt med detta slit och släng samhälle som jag också misstänker att ni ogillar.
Allt gott!

7 07 2020
Matts Torebring

Jag vill köpa saker som håller extremt länge, när jag inte vill hade längre, skänker jag dom gärna till Erikshjälpen. I detta fallet förundras jag bara över prisskillnaden.

6 07 2020
Monica

Vi köpte på Jysk förra året väldigt sköna fåtöljer, de är ”hela” i karmar och perfekta dynor till. Så otroligt nöjd med dem. De hade då en lång rad liknande, med lite olika höjd i ryggen och jag satt i alla 🙂 sen kom en kvinna och talade om att de köpt dessa och skulle komplettera med ett par till och gav så bra råd. Dem köpte vi. Minns inte pris men fanns dyrare som var mindre sköna. I år tror jag att de har lite glesare utbud men ett par såna sköna ska ni ha absolut tycker jag. Hoppas ni kan prova ut nånstans. Ha det fortsatt fint för så trevligt och vackert ni har och så perfekt med uteplatser att kunna ha vänner på lite distans men kunna träffas. Ni fick det så klokt planerat i dessa tider och toppenfint.

7 07 2020
Matts Torebring

Vi köpte dessa bara för en espressostund utanför sovrummet, när vi vaknat på morgonen. Våra är sköna att sitta i, men färgen var var så tunn, att det lyste igenom eller var helt borta. Dessa kostade oss ingenting och de får stå några veckor eller till bästa vår när vi bott in oss. Allt Gott!

6 07 2020
Concen

Oj oj oj,
Håller de att sitta i kan man ju fråga sig?

7 07 2020
Matts Torebring

Ja det det gör det det och det är bara kvalitén det är fel på. De får hänga med i höst nu. Allt gott på er resa.

6 07 2020
Rolle o Carina

Det skiljer nog i kvalitet oxå,provsatt en på Jysk o den höll ej!
Small av i ena svetsen,ej gjorda för fullvuxna karlar 🤪🤪
Du vet,man brukar få det man betalar för mestadels.

Ha det gott/ RegnKram idag med.

7 07 2020
Matts Torebring

Jag har inte upplevt att de är instabila eller klena. Vi har ju knappast använt dem ännu, på grund av blåst och kyla. Sommarkram

7 07 2020
Lisbeth

Hej
Köpte en grupp liknande er, som vi tar ut först på våren när solen kommer och står ute längst på hösten. Inköpt på Jysk, var inte särskilt dyr om jag mins rätt. kommer inte ihåg när men det är många år sedan. Blir snopen varje år jag plockar fram dessa möbler och de fortfarande är hela.

7 07 2020
Matts Torebring

Jag tror också att den kommer att hålla, trots att färgsprutan gått snabbt förbi. Jag förvånar mig över prisskillnaden, från lägst 275:- för den billigaste till nästan 1200:- som jag betalade. Alla grupper ser identiskt lika ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: