Isolerade minst en månad till

19 04 2020
Läsa i stället för att rensa ogräs i vår.

När vi lämnade vårt fasta boende, i mitten av oktober 2019, laddade jag upp med en hel trave böcker. I vinter ska jag minsann läsa böcker! Vintern har gått, och läsandet har varit minimalt. Mitt ständiga googlande och bloggen, tar naturligtvis tid från läsandet. Bloggen är min stora avkoppling.

Jag fick som vanligt många intresanta böcker i julklapp, samt att jagt köpt till några under vintern. Jag såg två personligheter i en tv intervju en kväll, genast beställde jag Gunilla von Platens bok, samt en bok av Ulla Ulrika Björkman, 84. Den senare handlade om, (bara sex) hennes livs kärlek vid fyllda 84. Det var på gränsen att jag lyssnade färdigt, det var nästan obehagligt till slut.

Men Gunilla von Platens bok, vilken bok! En affärskvinna känd från bland annat Draknästet på tv. Vilken entreprenör! Fyrbarns mamma, utan att vara mammaledig en dag. En av de mest fantastiska entreprenörer jag läst om.

Vi har fyra campingtidningar idag, det kommer at bli en. Vi kommer inte att åka lika mycket husbil. (nu när vi har så fint garage) Vi kommer att njuta av Villa Sjöviken.

Fredstorgskyrkan i Aneby

Vi har varit på de flesta gudstjänsterna i vinter. De sista söndagarna har vi varit få och utspridda i bänkarna. De flesta av oss är äldre. Mångas törs inte gå ut. Själva jobbar, Birgitta & jag heltid. Men vi är försiktiga.

Vi kommer att fortsätta vårt boende i husbussen, minst en månad till bakom stängsel och låsta grindar. När jag kallade till slutbesiktning av ”Villa Sjöviken”, till i mitten av maj, vaknade hantverkarna till liv, eller rättare sagt golvläggarna.

Jag har skrivit i flera inlägg, om hur jag stressade bort min sömn 1999. Jag fick under hösten gå tillbaka till min ursprungsmedicin. Vanligt intag är 15 mg, 30 mg eller som mest 45 mg. Jag har tagit en halv 15 mg tablett (7,5 mg). I början av året, mitt under Corona krisen, slutade jag helt. Jag är mycket mera utvilad av, att i sämsta fall få några timmars sömn, än att vakna efter en hel natts sömn, efter att ha tagit en halv sömntablett.

Ofta sover jag middag efter kvällsfikat. En kväll väckte Birgitta mig och sa, ”Nu är det läggdags”, då var klockan 21.30. Trots detta fortsätter jag att sova, ofta sju, åtta timmar. Gissa om jag är glad för detta!


Åtgärder

Information

6 responses

19 04 2020
Husisblogg

Mina ägare köper näst intill aldrig tidningar. Morgontidningen har de i paddan, alla övriga tidningar har de i paddan via appen Readly som även har kvällstidningar.
Jag och ägarna är tacksamma att du tar dig tid att blogga varje dag, då har de något att läsa. De har ibland sagt, hur orkar han och hur hittar Matts hela tiden ämnen att skriva om.

19 04 2020
Matts Torebring

Jag önskade att det vore samma kostnad för en papperstidning, då skulle jag föredra detta, framför den digitala tidningen. Vi har två digitala dagstidningar idag. Camping tidningarna vill jag sitta och bläddra i.

Jag tycker ni är fantastiska som orkar läsa, skriva och hänga med varje dag. I kväll hade jag inget att skriva om, tyckte jag, men så börjar jag skriva och då bara rinner det till. Idag fick jag bromsa mig, annars hade det blivit för mycket. Ha det gott vänner!

19 04 2020
Rolle o Carina

Vi har oxå dragit ner på campingtidningar,vi är mest i skogen🤪👍
Och nu har ju Bobilssäsongen oxå startat igen🚍🤪👍

Ha det gött/Kram

20 04 2020
Matts Torebring

Ja det gör ni alldeles rätt i. Motionera mera!
Sol & Vårkram

19 04 2020
Monica

Läste också Gunilla von Platen, mycket intressant och ärlig. Hade inget grepp alls om henne, skymtat förbi i tidningar men vilken kompetens och styrka, ja hela familjen. Sen måste jag läsa nåt av Akademiens nya ledamot, Anne Swärd, Vera, tyckte den var rätt konstig och inget mästerverk. Läste den snabbt ändå, maken tragglar med den än fast han är svensklärare m m 🙂 mitt omdöme är att den är underlig, fick lysande kritik, folk föll i trans och hon fick en stol, de har nog problem att hitta till dem. Så dök en recensent upp och jag trodde nästan det var jag, haha, allt var om det jag ifrågasatte. Skönt tyckte jag och maken kämpar vidare. Så bra du fått ordning på sömnen, kanske mer frisk luft och annat gott att se fram emot påverkar. Mer balans kanske i tillvaron och så mycket roligt med fina huset. Ha en fin vecka, det ska ju komma värme sägs det.

20 04 2020
Matts Torebring

Gunillas bok fångade mig rad efter rad. Den var enkel och som du säger ärlig och mycket lättläst. För mig som är född entreprenör, var det balsam för själen att läsa. En konsult ställde en fråga på en konferens, som jag var med på i Göteborg. Finns det 10 000 säljare i Göteborg? Ja, svarade nästan alla. Nej, det finns det inte, finns det 1 000, nej det gör det inte, kanske bara några hundra. Gunilla är född entreprenör och säljare. Men vad motarbetad hon var!
Vi önskar dig och familjen en skön vårvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: