Våga vintercampa

11 11 2016

Våga vintercampa! Så står det på omslaget till Husvagn & Camping idag! Klart vi vintercampar!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Familjen åker (går med) skidor i Kitzbühel 2007

Denna gången åkte vi inte husbil utan bodde på hotell i den lilla jättetrevliga byn Itter, några km från Österrikes inneställe, Kitzbühel. Jag har alltid respekt för branta, snöiga, isiga backar, samt husbilar med framhjulsdrift. Det är ingen bra kombination. Därför har vi inte åkt husbil till Alperna vintertid.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vår Nya Kabe WL -06 i Lillehammer

Jag glömmer aldrig denna första resa i vår nya Kabe husbil. Jag tyckte vår nya Kabe Travelmaster WL -06 var så otroligt fin. Då var vi inte bortskämda som idag. Jag minns att jag sa till Birgitta, när vi passerat Laxå, på väg upp till Lillehammer i Norge… ”Detta är vår första riktiga husbil”. Allt kändes så ombonat, bilen var så varm och skön, inget kalldrag, det var så tyst att köra. (Inte konstigt att vi väntar på vår fjärde Kabe)

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vårt premiärresa till Lillehammer 2006 med vår första Kabe.

När vi kom fram till campingen, jag minns inte namnet och jag hade inte startat min blogg då, var snödjupet över två meter. Jag tog inte mycket kort på den tiden. Vår Kabe står i alla i mitten av bilden.

Jag läser om husbilar som har frostvakt på gråvattnet. Helt plötsligt rinner det ut då frostvakten öppnar. Vi har värme i gråvattentanken och inga problem vintertid. Bland det jag uppskattar mest är, att efter varje resa vi gör, ansluter jag färskvatten med en snabbkoppling och spolar rent tankarna på ett par minuter. Vi har en tjock Gore Tex matta som standard, att dra för i cockpit. Många av oss som har Kabe, kör året runt, det gör vi också.


Åtgärder

Information

20 responses

11 11 2016
Rolle o Carina

Vintercampade på -80 talet med Cabby husvagn,varm & go! 🙂
Gillade det då förstås,njöt med skidorna på i backen vit.
Hade choklad o goa ostfrallor med i ryggsäcken,Mums 🙂
Åkte på längden i fina spår,njöt i fulla drag så klart 🙂
Testat dom flesta backar i Dalarnas län,hur kul som helst 🙂

Nu gillar vi bara att Sommarcampa,hur trevligt som helst!
Tänk så livet kan vända,allt har ju sin goa tid Matts!
Visst längtar vi efter Adrian,Varm o Go 🙂

Ha det gott,,,Trevlig Helg……Varm KaminKram på er vänner!

11 11 2016
Matts Torebring

Vi vintercampade med husvagn på 90- talet, i en stor Öggestorp President 630. Men vi slutade inte där. Vi fortsätter. Livet vänder inte, det bara rullar vidare.
Kram & Kom ut och rulla i snön

11 11 2016
Kors och Tvärs

Var sak har sin tid och just nu vintercampar vi inte och skulle inte göra det även om vi hade en Kabe 😀
Kram

11 11 2016
Matts Torebring

Det är ljuvligt att komma ut, spännande och höra snön kasa ned från taket.
En spisvarm kram

11 11 2016
Lennart

Absolut!
Vi vintercampar för fjärde året och är mycket nöjda!
KABE,s isolering är även bra mot värme.

Kram

11 11 2016
Matts Torebring

Tänk vad rätt du har denna gången!
Kram

11 11 2016
Elisabeth

Härligt med bra boende året runt oavsett var man är!

11 11 2016
Matts Torebring

Ni har ju också varmt och gott där ni camperar. Det är huvudsaken.

11 11 2016
Henrik Alm

Måste bara hålla med Lennart fullt ut! Kall på sommaren med riktig isolering mot värmen och riktig isolering mot kylan när det blir minusgrader ,,,,, tänk om alla andra visste vad de går misste om ,då de köpt husbil utan isolering!!!, Alm

11 11 2016
Matts Torebring

Samma sak sa den äldre mannen,80, till oss i Portugal, invandrad från Holland. ”Ni är de första jag ser här nere som åker Kabe. Jag har haft Kabe i 17 år. Den är varm på vintern och sval på sommaren, men folk fattar inte detta” sa han. Vi har fattat det, sa jag.

11 11 2016
Helena FREEDOMtravel

Vår husbil är nog mer en tresäsongersbil, och vi har ingen möjlighet att byta upp oss. Men det kommer ändå bli skidåkning i Österrike för oss i januari (utan husbil) 🙂

12 11 2016
Matts Torebring

Ja, men ni bor ju i båt året runt, det är inte illa. Då ser jag fram emot reportage från Österrike som jag älskar.

12 11 2016
Henrik Alm

Det var en förnuftig man !,, måste jag säga..

12 11 2016
Matts Torebring

Har var otroligt trevlig också, han skulle ”Pick up us” och visa runt i bygden, men det gavs inte tid. Språket oss emellan var inte enkelt, men vi talades ändå vid i en halvtimma.

12 11 2016
nils-åke hansson

Nu har inte jag vintercampat i KABE. Men i Carthagon med vatten i tanken på hela resan 22 nätter i vinter kyla minus 22 grader. Varmt och skönt.
Tevlig helg

12 11 2016
Matts Torebring

Vi tyckte nog att våra två tidigare tyska bilar var bra, till dess att vi såg skillnaden. Åkte vi bara i sommarväder hade vi kanske valt en billigare bil.

12 11 2016
Lena

Vintercampat med Polar husvagn vid Gävle 1975 då bar narnen små, det var OK! Sen dess har vi dock alltid semestrat/övervintrat söderut. Denna vinter står Concorde husbilen hemma utanför villan. Vintertryggt med rengjorda tankar. Standard är tankar inbäddade i dubbelgolvet! Vår längtan söderut är oliiidlig, men makens op. måste genomföras, före nästa längre husbilsresa!

12 11 2016
Matts Torebring

Oj, då började ni tidigt. Vi sommar campade först 1974. Sedan köpte vi en ny husvagn, en Knaus 450 1976. Det var ingen vintervagn. Vi började vinter campa till och från när vi köpte Öggestorp i slutet av 80- talet. Jag om någon, förstår att ni längtar ut. Vårda hälsan, det är viktigt.

12 11 2016
Lars Permelin

Av olika anledningar väljer vi att låta husbilen vila över vintern. I vår förra husbil 750 hade vi ett draperi mellan bodel och bildelen. Du skriver att ni har ett tjock Gore Tex matta som standard för att kunna dra för cockpit. Det var en nyhet för mig att det finns för de helintegrerade husbilarna. Hur får ni till det med den fällbara sängen?

12 11 2016
Matts Torebring

I alla Kabe som vi haft, har Gore Tex mattan varit standard. Det är en matta som är dryga centimetern tjock. I vår nuvarande 910:a, täcker den bara sidorutorna fram till vindrutan. Fram i vindrutan är det en rektangulär matta som vi fäster upp med kardborrband. Samma sak i knähöjd och ned till golvet. I vår nya Kabe Imperial var denna matta ett tillval. (Vilket förvånade mig) Vi har lagt till den i nya bilen också. Mattan påverkan inte sängen i nedfällt eller uppfält läge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: