Biffstek med lök & nätet

15 03 2020
Biffstek med lök

I fredags skulle vi åkt och tittat på platsgjuten betong i Tranås. Efter det enorma snöfallet, ställde vi in resan. Idag åkte vi och till vår stora häpnad, tog snön slut strax utanför Aneby. Lite god mat smakar bra efter detta. På en söndag i Tranås, finns inte många matställen att välja på. Öppet var det i alla fall på Golden Thai. Men vad gott det var, till och med riset, som kom in i en stor gryta, var extra gott.

Törs man skriva att vi äter gott varje helg? Det finns någon som inte mår bra av, att vi har det bra. I mitt förra inlägg, beskrev jag med den största tacksamhet och ödmjukhet, hur bra vi kommer att få bo. Jag blev anklagad för att vara snåljåp, som städar själv på bygget. Jag var dessutom (enligt inlägget) i vägen för hantverkarna, trots att jag städar när de gått hem. Resten vill jag inte citera av inlägget.

Bloggen är min egen lilla avkoppling och jag tycker det är så himla roligt att skriva. Tack alla Go Vänner som läser och skriver positiva kommentarer. Själv har jag bestämt på sista tiden, kan jag inte skriva positivt, ska jag vara tyst, dock med undantag för den förda politiken i vårt land.


Åtgärder

Information

14 responses

15 03 2020
Rolle o Carina

Ja det finns folk av allt slag i denna värld har man ju märkt av!
Själv så har jag dragit ner på Bloggandet kanske ni märkt!

Ha det gott trots allt,vi följer er/Blåsig SöndagsKram

15 03 2020
Matts Torebring

Vi följer er i ”spåren” också så gott som vi hinner. Även om du inte bloggar så ofta, är ni de mest aktiva på FB som jag känner. Det är roligt att ni är våra trogna vänner.
Husbilskram

15 03 2020
Husisblogg

Mina ägare äter gott sju dagar i veckan. Klarar inte någon av att läsa det så får de väl gå vidare, men så tråkigt att lämna spår av det i bloggen.
Tror era snickare gillar att ha det snyggt omkring sig, de är nog inte vana vid det. Så för mig och ägarna är det väl en självklart att man får göra som man vill och som man känner för. Det kan ju vara er avkoppling att få gå omkring i ert nya hus, städa undan och fundera, hur vill vi ha det här osv.

15 03 2020
Matts Torebring

Oj, men det gör vi också. Fast de andra sex dagarna äter vi på jobbet eller i husbussen. Jag har läst i en Villa tidning, att den största orsaken till grannosämja, är en välskött trädgård. Nu har någon ont av, att jag håller rent & snyggt på bygget. Klart att snickarna uppskattar min städning. Det är inte ledsamt att städa, tvärt om. Visst kan man fundera, måste man ta hänsyn till allt? Tack till dig Husis och dina ägare, för att ni står ut med att följa oss i alla väder.

15 03 2020
Monica

Bara att raskt trycka bort eländet. Nu när vi har ett verkligt virus som bör oroa till en del, ja mest hur handhavandet kan påverka vårt land att mycket dräneras och påverkar smått som stort ekonomiskt och ger obalans rakt igenom vårt samhälle. Ja då är det väl dumt att smittas av annat helt självvalt virus, den där sjukan du vet. Är så glad för alla goda människor som nu agerar, gör virusskydd av overheadmaterial nu i helgen till sjukhusen, byggföretag erbjuder ansiktsskydd, företag kom på att de hade massor av engångshandskar och gav allihop till vården. Så glad att höra, blir ljuspunkter. De mörka ska inte få nåt fäste. Och gott äter vi med, börjar med frukosten redan 🙂

15 03 2020
Matts Torebring

Jag har råkat ut för mejl som detta några gånger. Oftast kommer de mitt i natten, när jag inte har uppsikt. Jag som har en liten blygsam blogg, vill inte införa godkännande före publikation. Jag tror fortfarande på den goda människan.

Att lägga tid och kraft på att trakassera andra, är inte relevant när hela vår arma värld brinner, i ett nästan katastrofläge. Jag älskar det goda initiativet, men tycker så fruktansvärt illa om de onda och nedbrytande krafterna. Som jag skrivit tidigare, vår symbol för kampen för det goda är, två lejon, stora som en mindre katt, som sitter på var sin sida om ett får. De står alltid i cockpit i husbussen. Som det står i min Bibel… Då skall lejon beta tillsammans med lamm. Tack Monica för dina kloka ord och att du reser med oss.

15 03 2020
Margaretha Lillvik

Usch så tråkigt med sådana kommentarer, har de inget bra att säga så ska inte skriva. Bra att du skjuter det åt sidan. Jag får ibland en del konstig reklam som kommentarer….de tar jag bort! Så roligt att få flytta in i nytt hus och det är väl bara bra att du städar efter hantverkarna, så blir det inte så mycket att ta reda på sedan. Lycka till!

15 03 2020
Matts Torebring

Först vill jag säga att jag lider mer er! Att sitta fast på en resa utan att komma vidare, måste kännas fruktansvärt. Dessutom finns smittorisken hängande över oss alla, inte minst er. Hoppas att det kommer att gå bra för er.

Tack Margaretha, det känns skönt att vi är många, som tycker så illa om alla illvilliga krafter. Tråkigt att de kan ligga kvar en stund, innan man ser dem. Visst sticker det ut, att vi har både en fin husbil och fått möjlighet att bygga ett nytt hus. Roligt att du gläds med oss i detta. Som sagt, städa är vi duktiga på, även om vi blir kallade för snåljåpar, då gör vi det och underlättar för alla hantverkare, som kommer till oss.

15 03 2020
JoY

Att berätta man är glad och nöjd osv kan vara svårt för en del. Det är som tv program, bara byta kanal. Vad jag vet är det din blogg där Du får skriva vad du vill, passar det inte att läsa det, går det ju bra att sluta läsa. Så tänker jag när jag lägger upp mängder med bilder på bloggen, som nu senaste med fartyget och Guldbron. Mina minnen/dagbok, som jag vill ha kvar.
Trevlig söndag kväll och städa du vidare hihihi

15 03 2020
Matts Torebring

Jag gläds verkligen över livet och min familj. Jag är så tacksam över varje ny dag, jag får vakna till. Att dessutom få möjlighet att förverkliga en fem år gammal dröm, bygga vårt drömhus, är helt fantastiskt. Jag är också så tacksam för min blogg och alla Er positiva bloggvänner, det har tillfört mig jättemycket. Jag önskade vara en glädjespridare, i stället för att väcka ont blod. Visst är det tråkigt att möta osanningar och påhopp.
Hoppas att solen kommer att skina över er och ge ”mycket ny energi” i fortsättningen.

15 03 2020
Nils-Åke Hansson

Gilla inte avundsjuka människor, Men sträck på dig att du ha lyckas. Finns avund i alla läger! Birgitta och jag säjer att god matt ska vi unna oss även hemma vid.

15 03 2020
Matts Torebring

Tack vänner, ni värmer oss med positiva inlägg. Välkomna hem till oss så småningom. Vi önskar er allt gott.

16 03 2020
Anki

Inte roligt med såna kommentarer … det finns många avundsjuka människor som inte gillar att någon annan har framgång!
Önskar er allt gott!

16 03 2020
Matts Torebring

Tack Anki, skönt att du tänker positivt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: