Vi kommer att älska att bo på landet

14 03 2020
Hoppsan! Vilken vacker lördagsmorgon det blev.

Jag visar nog nästan samma bilder många gånger, inte samma bild, men samma omgivning. Varför gör jag så? Jo, för att jag vet att vi kommer att gilla läget, vi längtar till ett boende att trivas i. Jag kommer att längta till tryggheten, av att veta att Herden står parkerad rentvättad, i ett eget varmgarage.

Vi kommer att höra historiens vingslag, från fornminnena under Bronsåldern, med det enormt stora stenröset till vänster i bild, Aneby Gårds gärden, kossorna, hästarna, Anebysjön, badplatsen, de uråldriga träden, mellan åkern och vår lada. Snart bor vin i mitten av bilden. Ni ser en röd lada.

Vi kommer inte att åka med Herden, nästan varje helg som tidigare. Vi måste vara hemma och boa in oss. Vi kommer att bo hos Herden, ett par månader till. Totalt kommer det att bli cirka sju månader, som vi övervintrat i husbussen, fast på hemmaplan.

Dammsugt och fint i vardagsrummet till måndag morgon

Trots att jag städat minst tre timmar varje kväll, under fyra dagar i veckan, hade Birgitta och jag, att göra minst tre timmar idag också. Som ni ser hafsar vi inte ifrån något. Vi städar noggrant, inte minst utmed väggar. Lite besvärlig gips kvar att spika upp, sedan väntar takpanelen.

Det har varit ett otroligt flyt på bygget nu, två snickare i ladan, två snickare i garagen, två elektriker, samt två rörmokare under ett par dagar. Inte underligt att det tar tre timmar att städa upp.


Åtgärder

Information

12 responses

14 03 2020
Nils-Åke Hansson

Ser så trevligt ut med dessa två stora fönster på gaveln.

14 03 2020
Matts Torebring

Ja visst blir det fint, de är dyra, men ack så fina. Från början hade jag två fönster till på gaveln, men då fick jag ett samtal får yngsta barnbarnet, ”Men Mojfar, var ska du ha tv´n? Bra med goda råd!

14 03 2020
Rolle o Carina

Ja ni är duktiga på att städa,men det behövs nog efter alla jobbare!
Och där kommer ni trivas bättre än på andra föregående stället.
Bara känslan att få gå ut o kolla på att ”Herden” mår gott 🙂

SolKram

14 03 2020
Matts Torebring

Att städa är vi mästare på. Det kan vi och sortera avfallet, är vi petnoga med. Visst kommer vi att trivas bättre än på andra föregående stället. Herden kommer att trivas minst lika mycket. Om vi skulle bo på en ställplats, vilket vi inte ofta gör, försöker vi alltid att få ”hörntomten”.
Nu har vi fått hörntomten för gott.
Byggkramar

14 03 2020
Husisblogg

För mig och ägarna symboliserar era bilder frihet. Det ser så härligt lugnt ut. Tänk att ni ska vakna upp till dessa bilder många år framöver, härligt.

14 03 2020
Matts Torebring

Ja Husis, du slår råkt på huvudet på spiken. Så drömmer vi vidare på Framtidsvägen. Välkommen till historiens plats och drömmarna om framtiden.

15 03 2020
Solan

Med den utsikten är det rätt att satsa på en vacker inramning. En fullträff med de välvda fönstren. Hälsningar från franska Latour-Bas-Elne.
Solan 😊

15 03 2020
Matts Torebring

Tack för ditt inlägg, visst har du rätt. Fönstren kom till sin rätt, när arbetena på insidan blev alltmer klara. Önskar er allt gott in France.

15 03 2020
Monica

Så underbart vackert och vilsamt med all fin natur runt om och att bo i den. Pratade med vännerna igår som har sitt paradis i Södermanland, de hittar alltid en plats i solen i sin härliga trädgård, även igår som var en kylig dag. Så fint får ni det med i dessa omgivningar, gratulerar till allt. Ha en bra dag trots städjobb men skön känsla det med när sånt är gjort.

15 03 2020
Matts Torebring

Jag kan knappast ge uttryck för den tacksamhet jag känner, över att få bosätta sig här, i en historisk omgivning, alldeles intill en badplats. Vi kommer att ha tre altaner, en åt öster, en åt söder och en åt åt väster. Visst är det fantastiskt! Vi önskar dig allt gott

15 03 2020
Elisabeth

Vilken volym och ljus ni kommer få! Helt fantastiskt och med fint landskap utanför!

15 03 2020
Matts Torebring

Jag har sagt till min Birgitta flera gånger, ”Det är få förunnat att få bo så här”. Vi är enormt tacksamma för detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: