I dag för ett år sedan

8 02 2020
Guldbröllop. Arkivbild från Krusenbergs Gård 1999-02-08

Ett år har lagts till de femtio, som vi firade på Krusenbergs Gård för ett år sedan. En familjefest på en fantastisk plats, som vi aldrig glömmer.

Då fanns inga byggplaner, det bestämde vi på försommaren. Sedan gick det snabbt. Vårt hus såldes när vi var iväg på semester runt Haparanda. När vi kom hem började flytten till en förvaringsplats. Den 26 september fick vi bygglov.

Jag googlade runt bland olika skribenter på nätet. ”Hur lång tid tar det att bygga en villa”? En tumregel, skriver den mest trovärdige, ”Det tar åtta till tio månader från bygglov”. Det skulle betyda sommaren 2020 för oss.

Jag kallade till byggmöte igår. Det sista jag sa var, ”1 maj flyttar vi in”. Då har inte målarfärgen torkat, räkna med tidigast 1 juni, sa Åke Byggare”. Då skall vi åka på semester, var mitt svar. Hur som helst, det får inte bli en kamp mot klockan, allt måste bli toppskick. Så minst tre till fyra månader till på vår ställplats.

Själv tycker jag att vi ser ganska pigga ut för vår ålder, trots omåttligt mycket och hårt arbete genom åren. Det gäller oss båda. Dottern har redan förmanat mig och sagt, ”Nu säger du till pappa, innan du startar fler projekt!


Åtgärder

Information

10 responses

8 02 2020
Nils-Åke Hansson

Det var snällt sagt av din dotter! Vi är tillsagda att ta det lugnt och ta vara på livet av våra barn. Det är nog så det ska vara, var och en gör som de vill men det är trevligt när man blir omhändertagen också.

8 02 2020
Matts Torebring

Ja tanken är god, fast skulle Matts Torebring inte vara aktiv, då är han inte frisk. Bygget på jobbet var riktigt stort, det senare känns ganska litet.

8 02 2020
Husisblogg

Haha, det var en väldigt bra kommentar av din dotter.
Men det kan också vara att ni bägge är i så god vigör pga arbetet och att ni trivs med det ni gör. Men ändock, var rädda om er.

8 02 2020
Matts Torebring

Arbete befordrar hälsa och välstånd, sa bonden till drängen. Ja till den man arbetar åt, sa drängen. Vi arbetar åt oss själva, så kanske därav den den goda hälsan. Men visst tänker jag mig mer före, än tidigare i livet.

8 02 2020
Monica

Ni ser jättepigga ut båda två, där på Krusenberg har jag varit, är från Uppsala och både maken (smålänning, men skånsk och västgötsk mor och far) och jag pluggade där sen. Och mycket fint i och runt Uppsala men blev Stockholmsliv senare. Tror det är bra att vara aktiv bara man dämpar stressen, den är inte hälsosam. Men göra roliga saker och se resultat, planera och fantisera i sinnet håller en igång och så lite motion, träning och god och bra mat. Ha det fortsatt bra. Ja barnen kan ju bli lite oroliga, de undrar väl hur ni orkar. Men glädje ger så mycket när man ser det blir bra det man gör.

8 02 2020
Matts Torebring

Tack Monica, vi är som vi tycker själva, otroligt pigga och medicinfria. Vår son som är vd i företaget, har sagt flera gånger. Slutar du att jobba farsan, då dör du. Stressen som varit en del av mitt liv, att ingenting går tillräckligt snabbt, har jag lagt åt siden sedan länge. Nu unnar jag mig att sova middag ute i husbussen efter dagens slut. Sedan somnar jag gott ändå lite senare. Ha det gott.

8 02 2020
Rolle o Carina

Så länge man klarar sig från sjukdomar så är det gott!
Men visst har ni väl varvat ner en del i alla fall,skönt!

DalaKramar

9 02 2020
Matts Torebring

Vi har båda fått vara friska och är fortfarande fria från mediciner. Detta är vi mycket tacksamma för. Birgitta jobbar pop som inget har hänt. Själv har jag delegerat ut massor av jobb.
Vilodags kram

9 02 2020
Vår husbilsblogg

Jag skulle lyssna på dottern och ta till mig vad hon säger. Det kan vara bra att reflektera kring att du inte längre är en ungdom med massor med kraft i kroppen. Åldern tar ut sin rätt på oss alla oavsett om man vill det eller inte.

9 02 2020
Matts Torebring

Redan vid 25 år fyllda, minns jag att kraften avtog. Jag hade ett megastort potatisland, nej det var jobbigt att gräva, jag sådde gräsmatta. Sedan har det naturligtvis avtagit ännu mera genom åren. Om jag fått lära mig spela tennis som femåring, hade jag fortfarande varit bra på detta. I stället fick jag grovarbeta i mycket unga år. Det har fortsatt genom livet.

Det enda stora projekt vi har nu, är flytten fram i sommar. Där kommer vi att ta vårt förnuft till fånga och anlita Juneexpressen. Förra flytten körde de bara våra tunga Hästen sängar och pianot. Sängarna är rutiga och då får man ”Rutavdrag”, så det var inte alls kostsamt.
Vi tänker på dig Lars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: