När mamma tog ut vävstolen

6 02 2020
Idag togs byggställningarna ned på norrsidan.

Jag minns när jag bodde hemma, hur tråkigt och dominant denna vävstol var, som min mamma ställt upp i köket. Vad tyst, rymligt och skönt det blev, när den bars ut. Idag kändes det nästan lika skönt, när ställningarna kom ned på norra entrésidan. Det saknas två stolpar än, som ska bära upp entrétaket.

Det är inte heller alltid roligt, när det är glatt. Cykla efter posten vågade jag inte idag, bland alla isfläckar. Just när jag gick iväg för att hämta posten, gick solen också ned. Detta innebar att det blev glashalt överallt, inte minst på asfalten. Jag kom hem helskinnad som väl var.


Åtgärder

Information

8 responses

6 02 2020
Rolle o Carina

Visst blir det skillnad när alla ställningar är borta för gott!
Då börjar väl det roliga att ställa i ordning inne 🙂

SnöKramar

6 02 2020
Matts Torebring

Helt rätt broder!
Byggkramar

6 02 2020
Husisblogg

Ibland kan man undra varför ni människor inte har en gå-hjälm. Är nästan lika viktigt som att ha en cykelhjälm.

6 02 2020
Matts Torebring

Idag blev jag överraskad, det frös till blixtsnabbt. Men visst, kanske en hattliknanade prydnad.

6 02 2020
Nils-Åke Hansson

Ni har vinter! Vävstol har min Birgitta också haft tog upp ett helt rum. Men fina saker blir det

7 02 2020
Matts Torebring

Ja lite vinter har vi allt fått. Visst blir det fina produkter från en vävstol. Mamma vävde bara mattor.

6 02 2020
Monica

Vad fint det blir! Och varken missionhus eller nåt annat utan en jättefin villa. Tänkt på taket, ljuset faller ju olika på vägg och tak som har samma färg och det ger då lite skiftningar som är så snyggt. Så roligt för er att flytta in i detta vacka. Och broddar kanske på isgata, har själv, men använder dem aldrig men kan vara klokt kanske. Ha det fortsatt fint med allt.

7 02 2020
Matts Torebring

Jag har ju skämtat och sagt hela tiden, att jag bygger en lada. Men visst blir det en ovanligt vacker lada. Den stora tomten, placeringen av huset och färgvalen, allt känns helt rätt. Jag vill att alla färger ska harmonisera och det tycker jag att jag lyckats med än så länge. Det blir något alldeles fantastiskt att få flytta in. Nu ska jag ta fram broddarna, ut i fall att det blir mera blixthalka. Ha det riktigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: