Avslut 2020 & budget 2021

29 12 2020
Jobbar med vår budget i två dagar.

På jour listan över bemanningen under mellandagarna, hade jag satt upp mig själv, som ledig denna veckan. Jag visste att Birgitta kommer att jobba alla dagar och så blir det för mig också. Det är svårt att låta bli jobbet, när man trivs och har roligt under tiden.

Under alla år har jag alltid gjort företagets budget. Det är verkligen ett roligt jobb. För år 2020 budgeterade jag helt fel. Jag sänkte omsättningen med 17%. Nu har vi svaret, vi har tappat drygt 3% mot föregående år. Detta trots Corona pandemin med tomma arbetsplatser som följd, samt att vår största leverantör sa upp avtalet med oss efter 30 års samarbete. Detta tvingade sorgligt nog fram uppsägning av tre personer. Detta året är helt fantastiskt, vi kommer att göra ett av våra bästa resultat någonsin.

Men hur kommer 2021 att se ut? Ingen av oss vet. Kommer arbetsplatserna att tömmas, till förmån för ”Härarbete” (arbete där du är) i stället? När många av oss fått sina Covid -19 sprutor, kommer det att bli rena ”kosläppet” och folk rusar ut för att konsumera? Kommer många att flytta ut på landet (som vi gjort) och en enklare livsstil?

Jag har i alla fall lagt en försiktig budget för 2021. Om det blir ett bra år, kommer det med all säkerhet, att bli en slowstart. Kanske har allt vänt åt rätt håll till sommaren.

Ps. Jag har Photoshop, men har inte haft ro eller tid, för att lära mig detta program. Idag går det att göra bättre bilder i telefon än i Lightroom, som jag oftast använder. Nu har jag laddat hem en uppdatering av Office, som gör att jag kan trixa lite mera med bilder, som till exempel lägga på en logga i detta fallet.


Åtgärder

Information

6 responses

29 12 2020
Rolle o Carina

Trevligt med en bra budget i dessa tider,men många handlar hemifrån!
Efter denna Pandemi är slut så tar väl det mesta fart igen.

Ha det gott/RegnKram

29 12 2020
Matts Torebring

För oss är näthandeln bara en tredjedel av hela omsättningen, men nog så viktig. Nu hoppas vi på, ”släpp fångarna loss när det blir vår”. Kram 2020

29 12 2020
Husisblogg

Härligt med ett sånt bra bokslut, grattis!
Undra om inte näthandeln kommer växa ännu större framöver.
Även om många vaccineras så misstänker min manlige ägare att hemarbete till viss del kommer fortsätta, mer möten kommer ske via Skype eller diverse liknande tjänster. Frågan är om det någonsin kommer bli samma affärsresande framöver.
Allt gott

29 12 2020
Matts Torebring

Att näthandeln ökar, det är nog självskrivet. Många butiker kommer att slås ut och kommer säkert att byggas om till bostäder. För oss står näthandeln för en tredjedel av omsättningen. Att ”Härarbeta” kommer att bli vanligt, dels krävs mindre kontor och kostnaderna minskar. Jag tror vi kommer att vakna upp till ett nytt sätt att leva. Det bästa.

30 12 2020
Nils-Åke Hansson

Vi hoppas att denna Pandemi är utrotad med vaccinet i alla fal på tillbaka gång. Vi hoppas på en bra vår och sommar lika väl som din budget går i lås.

30 12 2020
Matts Torebring

Utrotad blir den nog aldrig, men jag hoppas på frigång utan risker. Det måste bli ett bra Gott Nytt År nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: