Detaljerna som gör det

20 01 2020
Täckläkten kommer på plats.

Vad skönt, alla brädor räckte till på längden. Nu saknar jag en snickare i två veckor framåt, men dessa två grabbar jobbar vidare. Vad snyggt det blev när läkten kom på plats också. Själv har jag gått igenom markarbetena med en entreprenör idag. Lika bra att få total kostnadskontroll på allt från början.


Åtgärder

Information

8 responses

20 01 2020
Husbilen Coralen

Visst blir det snyggt,rött med vita knutar kanske också!

Ha det gott/Kram

21 01 2020
Matts Torebring

Jag har tittat på många lador, en del har röda knutar, en del har svarta, men de flesta är vita här i Småland. Så vår lada får vita knutar och vita fönsterfoder.
Byggkramar

20 01 2020
Husisblogg

Är väl alltid bra att hålla efter plånboken lite, bara man inte blir dumsnål så men det misstänker jag inte att Torebrings blir.

21 01 2020
Matts Torebring

Denna gången har jag bestämt, att inte vara dumsnål. Det måste bli riktigt bra. Men visst kostar det mer hela tiden, än vad man tänkt sig. Så är det nog med alla byggen.

21 01 2020
Monica

Vad fint det blir! Väldigt snyggt allt. Vita knutar eller röda passar fint båda men lite extra fint med vita som du tar. Nu väntar jag på hängrännor och stuprör :-), finns väldigt snygga numera och kanske ni tar grå? Vita är fina men lite mer ömtåliga, sen finns alla färger har jag sett. Men ser framför mig fint grålaserat golv på uteplatserna som matchar, med lite fina stenbumlingar runt espressoplatsen, den andra stora med staket runt kanske, ja så kul detta och vad smakfullt ni gör. Och vad fort och bra det går allt. Ja ser äppelträd och körsbärsträd också och vinbärsbuskar 🙂

21 01 2020
Matts Torebring

Du är rolig Monica, du lever verkligen in i min byggarroll. Förlåt att jag skriver så här, men jag är Jättestolt över vår lada, våra garage, placeringen av huskropparna, den stora tomten, utformningen, planlösning och dessutom bara 75 meter till badplats. Dessutom bygger vi på landet, trots att vi ser byn i norr.

Alla hängrännor är på plats, dock inte stuprören. De blir den ljusa zinkfärgen på dessa. Jag är rädd att vita missfärgas med åren.

Golven på alla tre uteplatserna har jag under lupen ännu. Snygga rostfärgade stenplattor som möter husfärgen eller platsgjuten betong med mönster, men inte trätrall.

Ett äppelträd har jag redan, om det övervintrat, körsbär gillar jag och sedan hoppas jag på Pyramidcypresser mot gatan, men med kanske en Buxbom emellan. Där är jag inte klar ännu.

21 01 2020
Monica

Ja jag är lite rolig 🙂 och det var just zinktypen jap tänkte på 🙂 sett så snygga, det är roligt att följa detta för det är så konstruktivt och i nuet och med framtidstro och glädje, något som går att se. Ja du vet ju hur övrigt ser ut både i vårt land och i övriga världen och det känns som allt accepteras med någon sorts trötthet. Därför så roligt att följa något positivt och se allt fint samarbete.

21 01 2020
Matts Torebring

Våra dagvatten rännor och stuprör är mer silverfärgade än zink.

Jag strävar verkligen efter att vara positiv. Jag har försökt lägga om stil, det negativa ger inget. Ibland kan jag använda en ingress på ett brev som jag skriver. Detta var en av de bästa som jag lånat:

Goda tankar bär god frukt,
dåliga tankar bär dålig frukt
och människan är sin egen trädgårdsmästare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: