Omgiven av proffs

21 01 2020
Plåtslagare Kullander

Jag brukar tänka så här… tänk om jag skulle bygga i Kungens Kurva, Vällingby, Sundbyberg, Vallentuna, Bromma, Enskede o.s.v. vem i hela fridens namn skulle jag kontakta? Vem skulle jag kunna lita på?

Egentligen sitter jag i en märklig situation. Vi har vårt kontor & lager på Stigbergsvägen i Aneby. Tio meter över gatan har vi ett möbelproffs, Fjordmarks Möbler. Min närmaste granne är Åke Sigfridsson med Åkes Bygg, känd som byggproffset framför andra. Ett hundra meter bort åt norr har jag Målarmästare Lasse, med Jarls Måleri. 100 meter åt söder har jag Plåtslagare Kullander, på bilden ovan. Ytterligare ett par hundra meter åt söder har jag det stora företaget Midroc El. På andra sidan järnvägen har jag Agge & Oskars rör, som kommer så snabbt jag kallar på dem. Alla dessa är proffs på var sin sak

Inte konstigt att jag trivs med att bygga. Blir det inte bra, är Matts inte rolig att ha med att göra. Det är trettio år sedan jag använde den dåliga sidan på ett bygge.


Åtgärder

Information

8 responses

21 01 2020
Husbilen Coralen

Visst ska det vara proffs när man bygger,finns många andra sorter också!
Men ni som byggt så mycket genom åren vet nog om dom bästa!

Ha det gott/SkogsKram

21 01 2020
Matts Torebring

Ja det är en stor tillgång att ha goda kontakter på allt vad jag behöver.
Byggkram

21 01 2020
Monica

Så sant det du skriver. På landet visste jag vem jag skulle ringa om krossade fönsterrutor vid inbrottet, glasmästaren åkte dit direkt och kollade vilken typ det var, kollade också att alla fönster blev stängda tills vi kunde komma en dag senare samtidigt som han blev bortmotad av polisen så jag måste prata med dem, ja säga ifrån ordentligt. Han gjorde allt sen perfekt. Men vem skulle man ringa här? Ingen aning.

21 01 2020
Matts Torebring

Jag känner igen alltsammans. Vi är på Europaresa när vi får en vattenläcka hemma. Vem ringer jag då, jo jag ringer Åkes Bygg sent en kväll.

21 01 2020
Husisblogg

Skönt att ha ”egna” hantverkare. Ger en härlig trygghet.

21 01 2020
Matts Torebring

Ja alla dessa kan jag lita på fullt ut och de litar på mig lika mycket.
Förtroendet är ömsesidigt.

22 01 2020
Vår husbilsblogg

Jag avundas dig som är omgiven av duktiga och pålitliga entreprenörer. De är guld värda ur flera synvinklar. Det finns sådana entreprenörer även här i Stockholm. De är bara lite svårare att upptäcka och kunna etablera en bra och ömsesidig relation till.

22 01 2020
Matts Torebring

Jag tror dig Lars. Jag har bara hört diskutioner om hantverkare, från familjer som bor i Stockholm. Man vet helt enkelt inte vem man skall anlita, eller vem kan vi lita på. Det finns gott om hantverkare, som inte går att kommunicera med också. Bara chefen är svensk. Det måste vara jobbigt för er som bor i Stockholm, att behöva ha det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: