Vad bra vi har det, Birgitta & jag!

13 04 2019
Solen skiner över Gyllene Uttern på lördagsmorgonen.

Vilken förmån att få sova gott, vakna utvilad, dricka en kopp kaffe, läsa tidningen på nätet och bara må gott av den härliga utsikten.

Gyllene Utterns rastplats, en av de vackraste vi har.
Efter frukost åkte vi till Väderstad.

Efter en god frukost körde vi norr över. I Väderstad mötte oss två Gratis Ställplatser, som vi inte visste om att de fanns. Vilken föredömlig kommun! I stället för ställplatsavgift fikade vi och åt gott.

Jag funderade när vi rullade upp mot Väderstad… Birgitta & jag är inga dussin personer, vi kör stora E 4:an, när de flesta andra åker småvägar, vi åker en medelstor husbil, när många vill ha Plåtis, vi har dubbelsäng, när de flesta talar om långbäddar, vi sover på rastplatser, när de flesta väljer ställplats eller camping på resa från A till B och vi fortsätter jobba, som om ingenting hänt, trots att vi gått över strecket. Vi har det bra helt enkelt, Birgitta & jag!

Vi gick raka spåret till Centralkonditoriet.

Så gott och kostar så lite. Inte underligt att kön var lång fram till disken.

Väderstad Centralkrog.

Så gott som fullt vid varje bord. Inte konstigt det heller, så god buffe och dessert.

Helg buffé.

Krögaren och ägaren kom fram till bordet och frågade oss hur det smakade? Tack, vi visste innan vi kom hit, att det skulle smaka gott, svarade jag, och fortsatte… Jag tycker synd om dig, för jag förstår att du jobbar sju dagar i veckan? Ja det gör jag, men jag är så lycklig. Jag har jobbat och haft hög lön tidigare, men pengar är inte allt, nu jobbar jag och är lycklig, över att kunna jobba varje dag.

Vi kände igen oss själva, vi har inte längtat efter pensionen, fast vi ändå är där nu, så jobbar vi vidare, med gott humör och mycket god hälsa. Vi är så tacksamma!


Åtgärder

Information

8 responses

13 04 2019
Husisblogg

Ni hittar dessa guldkorn, vad härligt.
Tänker på allas olika val, men tänk samtidigt så härligt att alla kan göra dessa olika val även om mina ägare stämmer in i en hel del av era val.
Allt gott och fortsatt trevlig lördag!

13 04 2019
Matts Torebring

Visst är dessa båda platser, riktiga ”Guldklimpar”. Vi vill ju bara ha en laglig yta, gärna gratis eller en låg P avgift, gärna gångavstånd till centrum, att parkera på. Vi lyssnar på vad andra tycker, men gör alltid vårt egna val. Själva påverkas vi mycket lite av andras val, vi står fast vid vårt eget val. Ha det gott där ni är!

13 04 2019
Vår husbilsblogg

Hoppas att ni får ha det så där bra i många år till. Vill gärna ha adressen till husbilsplatserna i Väderstad.

14 04 2019
Matts Torebring

Tack, det var snällt skrivet. Ställplatsen ligger utmed Vallsbergsvägen som är infartsväg från E4, 240 m från ICA i centrum, 300 m från kyrkan, 100 m från idrottsplatsen.

14 04 2019
Nils-Åke Hansson

Jag har ju gjort ett annat val men jag var anställd. Vinkade av vänner nu som vid 80 år avyttra företag och sålt grävmaskin. Från att haft Concord nu åker Plåtis 5 m
Finns inget facit hur man ska pensionera sig.

Sven Wollter censureras av Sveriges Radio
”Kan man tänka sig något mera hjärtlöst än förslaget om tio års höjning av pensionsåldern? Jag blir så förbannad att jag får blodsmak i munnen. När man äntligen får chansen till ett nytt liv, som man knegat för i alla sina dar, ja då skall man bli snodd på det för att dom som sitter på stålarna inte vill lyfta på rumpan och släppa till vad som behövs, medan ungt folk får vänta i evigheter på en chans i arbetslivet.
Ett enda liv har vi, en enda kort stund på jorden, och då skall några småljugande äggskallar komma och försöka bestjäla oss på det viktigaste vi har när hösten tonar in. Vår tid. Vår dyrbara tid i ålderdomens frihet. Men det är helt i stil med gamla traditioner från det hållet.”
/… /
”Alla hjärtans dag känns som ett hån när jag tänker på alla dom som ­bara möter stenhjärtan i vårt allt mer förhårdnade fosterland. Sockrade ­gelehjärtan smakar kanske gott men bästa användningen skulle vara att ta tusen ton av dom och vräka dom över maktens boningar.
Dags för de hjärtlösa att få smaka på folkets hjärtan. Tack för att ni orkade lyssna på denne argsinte pensionär. Jag skall inte klaga, jag får ut dryga 17 000 i pension.”

14 04 2019
Matts Torebring

Naturligtvis är det för familjens bästa vi jobbar. Vi har hållit ihop kring jobbet, sedan Niklas kunde gå. Han satt på lagret, på en toapappersbal och tittade på adventskalendern, när pappa Matts jobbade i mitten av 70- talet.

Visst är det skönt, att det står alla fritt, att leva sitt liv som de önskar. Jag vill inte peka finger åt den, som gör så eller så. Däremot tycker jag att det är fantastiskt roligt, med dem som har möjlighet, att hålla igång, trots ibland hög ålder. I mitt eget fall ser jag det som en förmån.

Nästan alla på jobbet är yngre medarbetare, det hjälper mig att hålla mig att hålla igång och följa med. Det enda jag har på min önskelista just nu, är lediga fredags eftermiddagar. Jag har ingen klockradio, som börjar tala om på morgonen, att det är dags att gå upp. Jag vaknar ändå 5.55. Jag är sällan på jobbet före klockan 7. Sedan går jag hem, redan vid femsnåret. Visst har jag fått det bra!

14 04 2019
Husbilen Coralen

En Bobil kryddar ju på livet i tillvaron,vi skulle ha svårt o leva utan!
Tänk såå många trevliga musikstunder den gett oss med gänget!

Snart rullar vi också ut igen…..SolKramar

14 04 2019
Matts Torebring

Säkert skulle vi inte må så bra som vi gör, min hustru och jag, om vi inte hade avkopplingen i husbussen. Nu är det er tur att komma ut!°
Sol & Vårkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: