Väderstad är ett guldkorn

14 04 2019
Solen går ned över ställplatsen i Väderstad, efter att vi har haft en underbar dag.

De två ställplatserna i Väderstad, är inte värdens bästa ställplatser, lite snett och det lutar, men det kompenserar stödbenen. Bara 240 meter till ICA & Markuskräftan, + 50 meter till Väderstads Centralkrog, + 50 meter till Centralbageriet. De faciliteter som finns, förutom fyra soptunnor, är att ställplatsen ligger mitt i centrum, bara ett stenkast från E 4:an, och inte minst, den är Gratis. Heder åt kommunen, som har förstått, att vi husbilsturister är viktiga för handeln.

Vi handlade bakverk igår, vi handlade bakverk idag, som vi tog med oss hem och vi åt mat på Centralkrogen. Det känns som att ha varit riktigt ute på landet, men ändå haft det bästa kök och servering. Centralkonditoriet har en lång kö av gäster, ända ut på gatan. Väderstad har en plats i våra hjärtan. Nu dröjer det kanske till kräftpremiären nästa gång.

Vi tar vägen hem över Mjölby, för att bekvämt tömma toa- & gråvattentanken på latrintömningen, vid det nya Handelscenrat, vid infarten från Boxholm. Jag har skrivit om platsen tidigare, dess dåliga skick, och nedsmutsningen runt omkring. Jag nedlåter mig inte till att använda en plats, som ser ut som denna. Troligtvis turistbussarna som tömmer tankarna här. Hälften i brunnen och hälften bredvid. Det fanns inte heller rinnande vatten att spola av med. Matts har inte gummistövlar med sig i bussen och om jag haft det, hade jag inte använt dem, när det inte gick att spola av skiten från fötterna. Vi lämnade platsen i oförrättat ärende.


Åtgärder

Information

6 responses

14 04 2019
Rolle o Carina

Verkar vara ett ställe att besöka Väderstad då!
Desto sämre att besöka tömningsstationen!

VårKram

14 04 2019
Matts Torebring

Ja sov gratis en natt och missa inte Centralkonditoriet. Glöm toatömning i Mjölby.
Sol & Vår kram

14 04 2019
Husisblogg

Tråkigt att det ska se ut så på anordnade tömningsplatser.
Men vad härligt att ni ändå haft en bra helg!

14 04 2019
Matts Torebring

Det positiva överväger. Väderstad är en guldklimp. Hoppas ni också haft det bra!

14 04 2019
Ulla & Torgny

Väderstad är en fin plats, bl a för att deras golfbana, som vi besöker med jämna mellanrum….

15 04 2019
Matts Torebring

Ja vi har både sett den och besökt den som leverantör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: