Arbete i stället för resa

9 05 2020
Vår nya entré. I mitten kommer en ”kul” sak.

Vi var i Hyssna på fukttest av husbussen under fredagen. Jag blev lite orolig för, hur skall vi få in alla klinkers i huset, när det läggs armeringsnät och gjuts, ända fram till dörren. Jag försökte få hjälp, men ingen hade tid. Vi avbröt resan efter en dag och körde hem.

Varje paket väger 25 kg

Jag lastade upp tre paket åt gången på kärran (75 kg). Tre hela pallar med klinkers i garaget bar jag sedan in och placerade ut i rummen. Totalt 3200 kg på fem timmar. Sedan var jag nästan svimfärdig.

Väggen mot sjön är tapetserad och spisen målad.

Det går inte att se denna ”stråtapet” ensam, den måste få flyta samman med ådringarna i golvet och våra möbler. Stefan Landers, vår Målarmästare från Måleribolaget Tranås, är mycket duktig och noggrann.

Ps. Vi sov på ställplatsen i Ulricehamn. Före detta, har vi bott hela 210 nätter, på vår ställplats på jobbet. Konstant 23,5 grader i alla väder i husbussen, under hela vintern. Så blev det inte sista natten. Pannan startade och det blev bara skållhett varmvatten, men ingen värme. Nivån i expasionskärlet var alldeles för låg. Jag hade bara en skvätt kvar av Alde Antifreeze. Till slut somnade jag inlindad i filt och fleecetröja. Morgon temp + 13. På vägen hem inhandlade vi Alde Antifreeze i Öggestorp. Vi har använt gasolpannan, en enda gång sedan semestern 2019. Vi missade att kolla före resan. Hoppas att det kommer funka nu.


Åtgärder

Information

8 responses

9 05 2020
Husisblogg

Bra Matts, det gäller att hålla igång även när man passerat de 50..
Blir spännande att se vad det blir för ”kul” sak där i mitten.

9 05 2020
Matts Torebring

Ja du får lägga på ”25 kg” till. Lite ”kul” måste man också ha.

9 05 2020
Rolle o Carina

Ja då har du gymmat på bra i helgen så det räcker!
Men det blir fint i slutändan med allt🤪🤪

Trevlig helg/Kram

10 05 2020
Matts Torebring

Många har under årens lopp, önskat Gym kort på jobbet. Följd med mig till Jularpsskogen i stället, har alltid varit mitt svar. Men som sagt man kan gymma på ett bygge också.
Byggkramar

9 05 2020
Vår husbilsblogg

Himla tur att du kom på att kärra in all klinkers före gjutningen. Fundersam på varför du ska behöva fylla på expansionaskärlet. Nivån sjunker ju alltid när temperaturen på det cirkulerande uppvärmningsvattnet sjunker. Jag förmodar att det är cirkulationspumpen som spökar eftersom tappvarmvattnet är kokhett. Det tyder på att det inte är fel på pannan och gasoldelen.

10 05 2020
Matts Torebring

Jag har alltid velat ligga långt före i planeringen, så även nu.
Vi har haft samma fenomen på en Kabe, vid ett tillfälle. Nu har vi möjlighet att testa oss fram. Visst misstänkte jag cirkulationspumpen. I natt har vi haft ansluten el, men ingen el till värme utan bara gasol. Värmen har funkat helt perfekt, efter att jag fyllt upp expansionskärlet, med en knappt en liter. Nu testar vi vidare med att plocka bort elen helt. Jag misstänker att våra batterier inte är helt up to date. Kommer värmen att funka om batterikapaciteten sjunker? Det hoppas jag vi får svar på nu.

10 05 2020
husbilenellen

Du har fått jobba hårt,men bra att se det som ett motionspass. Inte kul när det blir fel på husbilen, men du ordnar säkert till det också! Ha dé gott!

10 05 2020
Matts Torebring

Ja detta var en kraftansträngning, men jag känner inget av det idag.
Nu funkar värmen efter att jag fyllt upp expansionskärlet med Alde Antifrezee. Vad värre är, så ställs jag troligtvis inför att byta batterier i bodelen. De behåller inte strömmen längre. Ha det bra på er resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: