Händer inte mycket just nu…

16 10 2019

Eller så händer fel saker…?

RM Fönster Vimmerby Klicka & läs RM´s story.

I måndags förra veckan kom stora grävmaskinen till tomten. Den arbetade en dag och sedan blev Jonas sjuk. I lördags skulle han gräva igen, men då gick maskinen sönder. Idag skulle han ha grävt igen, men det blev stopp på nytt. Vi bygger på en gammal sjöbotten, med olika lager av material i marken. Nu kände vi, att vi måste provborra och göra en geologisk kontroll av marken, för att vara säkra. Kanske måste vi påla.

Jag arbetar vidare med olika entreprenörer mellan varven. Jag älskar att jobba tillsammans med lite mindre företag. Därför var det roligt att återigen vända sig till RM Snickerier i Vimmerby. De har levererat till alla mina tidigare byggen. Dessutom har de varit kund hos mig, sedan de startade i slutet på 80- talet. När jag talar med bland annat en hustillverkare, säger han, RM Fönster är ”top of the line”. Lite dyrare än multi jättarna, men du får det bästa. Jag har varit på fabriken och fått gå igenom just mina fönster.

Det är inte lite med fönster som vi får på vårt hus. Hela arton fönster som är en m breda och två m höga. Fem av dem är öppningsbara dörrar, ut från två sovrum, tvättstuga, kök och vardagsrum. I varje fönsterkarm monterar jag in spottar, som styrs av ett Astrour. Vad skönt att slippa ändra alla timer, som jag gör idag. Nu ska jag bygga så det blir bekvämt, efter alla år av tufft arbete.


Åtgärder

Information

8 responses

16 10 2019
Husisblogg

Ägarna har satt in något liknande hos sig, deras lampor tänds med automatik ”då solen går ner”, smidigt som attan.
Låter som det blir en del fönsterputsning.. 🙂

16 10 2019
Matts Torebring

Visst blir det fönsterputsning. Skillnaden mot idag är, att vi räcker upp utan stegar.

16 10 2019
Rolle o Carina

Ja det är mycket att tänka på och gå igenom på ett nybygge!
Tur vi behöver inte tänka så mycket på den saken 🙂

Ha det gott/Kram

17 10 2019
Matts Torebring

Jag tror att du tänker nog på en Morelo istället
Kramar

16 10 2019
Ulla Widing

Du får ta lite lugnt nu då maskinerna inte jobbar och när det inte händer så mycket.
Ha de bra!

17 10 2019
Matts Torebring

Inte än på två veckor. Vi har allt i köket och innehållet kvar, i ett stort vitrinskåp att flytta. Efter Allhelgonahelgen hoppas jag att jag känner mig fri som en fågel.

17 10 2019
Nils-Åke Hansson

Symnings relä har jag haft i många år på yterbelysningen. Ja skulle villa ha mer automatiskt styrt inne i huset.

17 10 2019
Matts Torebring

Samma här, fast nu kommer jag att ha både inne och ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: