Matsäck med hem…

4 01 2018

Efter långpromenad i Lidköping

IMG_3656

52 platser med 16 A, Husbilslandet Kronocamping *****  i Lidköping.

Varför betala samma pengar som på vissa ställplatser, när vi få bo så här kungligt för 250:- per natt, på en luxuös camping. Superfina, superstädade servicehus, asfalterad plan för bilen, trevlig personal och gräs utanför. Inte konstigt att vi älskar Lidköping.

IMG_3657

Vattennivån stiger i Vänern och vattnet är brun smutsigt.

Det småregnade när vi lämnade Aneby i går efter lunch. Det småregnade hela resan, natten, dagen och småregnar fortfarande. Bilen är nästan ren igen, smutsen rinner av.

Jag älskar att gå och promenera, dock inte Birgitta. Det regnade inte värre, utan att vi gick från Kronocampingen till Rörstrand, vidare upp till Husvagns Svenson, där vi handlade för 20:- och hem igen. Det blev bara drygt sju km gångväg.

IMG_1359

Jag valde vårrullar till förrätt.

Jag tröstade Birgitta med, att på hemvägen stannar vi på Wok House, som ligger nära Rådhustorget och äter lunch. Ingen superklass, men vilken mat de serverar. Jag valde vårrullar till förrätt (50:-). Jag hade inte behövt mera mat, så stora var de. Jag åt och stoppade i mig. Jag behöver inte skriva att de var jättegoda, eller rättare sagt, de godaste vårrullar jag ätit.

IMG_1360

Birgitta valde Kycklingsoppa.

Birgitta fick en jättestor skål med soppa, som hon till slut orkade att äta upp. Nu är jag mätt, sa Birgitta när skålen var tom. Då kom huvudrätten in….

IMG_1361

Tre Små Rätter.

Jag var lite skeptisk till att beställa Tre Små Rätter. Tre små, tänk om jag inte blir mätt. Hjälp, sa jag bara, vi får var sitt fat. Ett fat fyra- fem cm djupt, fyllt med råge. Min uppfostran säger mig, att äta rent på tallriken. Men det GICK INTE denna gången.

Jag säger till den jättetrevliga tjejen som serverar oss, detta går inte. Då hämtar jag en skålar och en kasse, så tar ni med resten hem. Jättebra om ni gör det, så slipper vi slänga mat. Jag är 70+! Aldrig tidigare har jag tagit med mig mat hem. Idag gjorde vi det och det räcker till en hel middag till.

Om ni går dit, ta vara på mitt tips, dela på till exempel tre små rätter, ni klarar inte äta upp det. Birgittas pappa som alltid hade humor sa: ”Potater & brö äter ja hemma, nä ja kommer bort, äter ja sojel” (Sovel=kött). Själva rörde vi knappt riset och den sötsura såsen.


Åtgärder

Information

12 responses

4 01 2018
Lena & Jan

Vilken fin ställplats där i Lidköping, måste provas till sommaren! Vi har slutat äta oss proppmätta, faktiskt riktigt kul att få den goda maten med sig hem till husbilen 🤗 Tänk så praktiskt att inte behöva laga ‘från grunden alltid’ då man är ute med husbilen ☺️ I Tyskland/USA finns ‘Rentner portition’ Senior portition att beställa, gör vi ofta!

5 01 2018
Matts Torebring

Att få parkera så här är en dröm och till det priset. Idag skall vi gå till Rådhuscaféet och fika samt se lite mera av butikerna. Maten hemma räcker till en dag till. Seniorportion skulle nog passa min Birgitta.

4 01 2018
Nils-Åke Hansson

Doggybag för oss Svenskar är nog lite skämmigt. Vi var tvungna att be om det i Lule i Portugal. Ibland kan det vara gott att äta tajmat.

5 01 2018
Matts Torebring

Du har nog rätt! Först sa Birgitta, ”Inte kan vi ta med oss maten hem”? Den låg ju helt orörd på uppläggningsfatet, så det var enkelt att fylla två stora burkar med mat.

5 01 2018
Lennart

Äta bör man ………………….
Kram

5 01 2018
Matts Torebring

Vi vet ju vad du äter varje dag….
Kram

5 01 2018
Rolle o Carina

Vore nåt för mig som tränar,det hade säkert gått i när man är hungrig!
Bränner bort en hel del var dag nu,Underbart 🙂

Ha det gott o må gott….SnöKram

5 01 2018
Matts Torebring

Jag hade nog också kunnat tvinga ned en portion till. Nu blev det i stället en middag till för två. Roligt att höra att du kämpar på.
Västgöta kram

5 01 2018
Kors och Tvärs

Det var inga små portioner! Bra att få med sig en ”dog-bag” hem
Kram

5 01 2018
Matts Torebring

Tjejen var så glad att vi uppskattade maten, genom att ta med oss hem. Om du kommer dit, dela en rätt med Göran.
Västgötakramar

7 01 2018
Elisabeth

I Lidköping har jag varit många gånger både med och utan husbil. Däremot aldrig på den campingen, men den såg fin ut. Mat var det heller inget fel på!!

7 01 2018
Matts Torebring

Campingen är helt förstklassig, bästa tänkbara. Maten var helt sanslös! Vi gick proppmätta från bordet och blev helt proppmätta nästa dag också, på bara det vi inte orkade dagen innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: