Home make over har börjat

20 08 2013
Här inne bor vi omgivna av ställningar.

Här inne bor vi omgivna av ställningar.

I två dagar har tre raska killar med hjälm på huvudet och snabba fötter, rest ställningar runt hela vårt hus. Mitt på dagen kom målarmästaren och började tvätta hela huset. I morgon onsdag kommer snickarna och börjar med taket.

Högt är det och mycket ställningsmaterial krävs

Högt är det och mycket ställningsmaterial krävs.

Tänk om jag jag haft dessa ställningar när jag byggde vår vinterträdgård.

Jag har ett gediget grundarbete till alla gång- & körvägar...
Jag har ett gediget grundarbete till alla gång- & körvägar…

Av min gode vän och medarbetare Christer, har jag fått låna riktiga plankor för att stärka upp, så inget händer med alla plattor jag har lagt. Här kommer lastbilen med sopcontainer att backa in, för alla gamla takpannor som skall plockas ned. Vidare kommer bilen med de nya takpannorna troligtvis att backa in här.

Varför byggde man dessa tak så sent som på 70- talet?

Varför byggde man dessa tak så sent som 1978?

I morgon hamnar detta tak i sopcontainern. Sedan kommer snickarna bygga ett riktigt sadeltak i stället för detta. Jag har inga skador på detta tak, men jag vill inte ha det kvar. När det börjar läcka är det för sent.


Åtgärder

Information

16 responses

20 08 2013
Kors och Tvärs

Rätt tänkt. Att låta det bli läckage skapar både panik och mera arbete. Kram

21 08 2013
Matts Torebring

Ja jag har gått och tänkt på detta i flera år. Äntligen har jag kommit till skott. Kram.

20 08 2013
Rolle o Carina

Gud va mycket rör åt alla håll,men bäst att jobba säkert förstås !!
Bättre att fixa tak innan läckan är framme oxå….

Ha det gott/Kram

21 08 2013
Matts Torebring

Jag håller med, rör och stag överallt i massor. Skönt att få ett riktigt tak i alla fall. Kram.

21 08 2013
Lennart

Bra tak är bland det viktigaste på huset!

Så fint det kommer att bli!

Jag kommer att följa arbetet från ” läktaren” där jag nu placerar mig med armarna i kors!

Ni ska ha de så bra under tiden!

Kram

21 08 2013
Matts Torebring

Jag har har jobbat och slitit med byggen och markarbeten i så många år, så jag väntar på läktarplatsen jag också. Kram.

22 08 2013
Anki

Håller med föregående… bra att vara förutseende och taket är nog det viktigaste att se till att det håller tätt. Kommer att bli jättebra 🙂
Kram

22 08 2013
Matts Torebring

Ja så sant som det är sagt. Tak över huvudet, tillhör bland det allra mest väsentligaste i livet. Kram.

22 08 2013
Lars Permeln

Bilden på det platta taket ser inget vidare ut, det taket skulle jag nog har bytt för flera år sedan. Vi har också ett platt tak som jag har bra koll på. Det är rent med ny finsk armerad papp sedan ett år tillbaka. Gillar inte heller platta tak, men eftersom vi har lång garantitid på pappen så får det fortsätta att vara platt ett tag till.

22 08 2013
Matts Torebring

Mossan som bildats under årens lopp har hållit fukten kvar och det är nog inte fel, men ser för gräsligt ut. Kram.

23 08 2013
Lena & Jan

Vår granne har ett sådant platt garagetak som läcker in i deras hus på vägg o golv, verkar inte så kul… Bra att ni bygger om i tid!

24 08 2013
Matts Torebring

Väntar man så länge, blir det dyrt och mycket mera arbete.

26 08 2013
Elisabeth

Vad spännande. Bra med ställningar, så man slipper stegar och kan minimera risken för olyckor. Kram ELisabeth

26 08 2013
Matts Torebring

Byggjobbare på stora byggen kan inte stava till ordet stege. En stege är så olycksbelastad att den får helt enkelt inte användas. Min målare säger att han sparar två timmar om dagen på denna förstklassiga ställning. Kram

29 08 2013
Deciree

Kommer att bli kanonfint hos er. Det är jag säker på. Så är det med hus…man måste underhålla hela tiden:-) Kram

29 08 2013
Matts Torebring

Visst är det jobb med hus, men samtidigt roligt att jobba med det, när det blir bra.Efter detta hoppas jag det får vara nog, För två år sedan blåste vi ut hela övervåningen, ett år senare nedre plan och nu allt utvändigt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: