I eftermiddag fick jag hjälp

20 09 2019

Av världens bästa grävmaskinist, Jonas Karlsson

Nu är alla träd nere utefter gatan och Aneby kommun har slått vägrenarna.

Vår nya tomt känns nästan gigantiskt stor, trots att den är på ”bara 1 650 m2”. Tomten är 55 meter lång, men sedan går den ihop med kommunens mark, som mest cirka 35 meter, totalt cirka 90 meter mot gatan. Ända bort till svängen i bild. Detta innebär att jag gör fint även där. Denna nya tomten är skapad för vårt nya hus, eller rättare sagt, huset är skapat för denna tomten.

Bara stora träd

Jag hade kvar fyra ganska stora träd utefter gatan, som jag hade respekt för. De lutade åt fel håll, vägen gick nära, bilen och min arbetsbod stod nära. Dessutom är det röta i kärnan på många träd och då kan trädet brytas av och falla var som helst. Då kom Jonas Karlsson med sin grävmaskin och puttade på.

Jonas Karlsson skjuter på med grävmaskinen. Foto Jonas Karlsson

På mindre än en halv timma låg alla fyra träden på marken, exakt där jag ville ha dem. Nu hade jag satt på ett 15″ svärd på sågen, så det gick som en dans att fälla dem.

Bensin tog slut och Matts var trött

Klockan drog iväg, bensinen tog slut i motorsågen och Matts var trött. Jag stannade helt enkelt utan att göra helt klart. Nu har jag bara en stor björk kvar och några mindre alar kvar att fälla. Det blir så enormt mycket stockar, att jag tvivlar på att det ryms på ett hel lastbil med släp.


Åtgärder

Information

6 responses

20 09 2019
Husisblogg

Bra beslut att gå hem och ta kväller då du blev trött Matts. Träden finns kvar även en annan dag.

20 09 2019
Matts Torebring

Så sant, ingen orkar att dra iväg med dem. Jag är tillbaka tidigt innan det blir för varmt att vara skogsarbetare.

20 09 2019
Rolle o Carina

Visst är det bra hjälp med en maskin när man fäller besvärliga träd!
Tänk om jag fått vara där med kran o plockat ihop stockarna 🙂

Ha det gott/HöstKram

20 09 2019
Matts Torebring

Du är som jag, fast du har stora maskiner att drömma om att köras. Jag har bara min lilla motorsåg, fast det är roligt det också.

20 09 2019
tiaregndroppen

Vilken vacker form det var på första trädet. Perfekt för julklapps underlägg / skärbrädor. Bara att lacka eller slipa kanterna 😍😍😍

20 09 2019
Matts Torebring

Visst är formen fin, även om den är rötskadad i mitten. För att kunna använda den, måste den säkert sågas ned i småbitar, torkas, limmas ihop och sedan slipas jämn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: