En sorgens dag för vårt land

18 01 2019
Jag gick så långt ifrån jag kunde, när denna mannen var på Öland förra sommaren

Stefan! Jag tycker så fruktansvärt illa om den politik, som ni inom vänstern har bedrivet i Sverige, sedan 70- talet år tillbaka. Själv har jag aldrig någonsin, jagat vare sig makt eller pengar. Jag är en produkt av pappas kämpande, som en ytterst fattig arendebonde, under Tage Erlanders förtryck. Redan som tio åring, fick jag lära mig att arbeta hårt. Som femtonåring var jag egen företagare. Jag är fortfarande närande (72) och du är tärande.

Nu sitter du åter på maktens stolar. Du tror dig ha lösningar, på det mest sjuka svenska folkhemmet, som vi någonsin upplevt. Vem har skapat detta vi upplever idag? Jo dina vänner Alva & Gunnar Myrdal sådde fröet, till det vi skördar frukten av idag. På pappas & mammas köksbord, där i det fattiga hemmet, låg alltid en sliten Bibel på köksbordet, som brukades varje dag.

Dina närmaste vänner, i din tidigare regering, har slagit näven i bordet och sagt: ”Vi ska utrota kristendomen i vårt land”. När vårt land och vårt folk, skall leva i ett normlöst samhälle, som ni inom vänstern står för, då blir verkligheten som den ser ut idag. Kristendomen skall utrotas, familjen, samhällets grundelement är förlegad. Barn skall inte vara pojke eller flicka, de skall vara ”hen”. Är det konstigt att barnen mår illa? Är det konstigt att hela samhället mår illa? Är det konstigt om det går illa för Sverige, med den utrikesminister som vi haft? ”Den som talar illa om mitt folk Israel”…

Nu är det inte helt ditt fel, att du åter är stadsminister. De flesta av oss är minst lika besvikna över Anni Lööf och Jan Björklund. Centerpartisten Helena Lindahl, hade i alla fall kraft till, att bryta med partilinjen och röstade nej, till dig som statsminister. Tänk om det funnits fler sådana politiker.


Åtgärder

Information

16 responses

18 01 2019
Husisblogg

Matts, du vet att jag som husbil inte diskuterar politik, jag får ju inte rösta. Men vill ändå passa på att önska er en trevlig helg!

18 01 2019
Matts Torebring

Tack Husis, jag vet din inställning. Vi önskar dig och dina ägare allt gott.

18 01 2019
Eva-Lena

Hoppas verkligen att den nya regeringen lyckas att samarbeta på ett bra sätt!
Tror faktiskt att Stefan Löven är den som kan skapa det samarbetet och har en tillräckligt ödmjuk inställning. Vi har inte råd att tuppfäktas längre utan måste tänka på miljön och alla människors lika värde. Att stötta dem som har det svårt har vi råd med!

Feministisk husbilsåkare!

18 01 2019
Matts Torebring

Jag tvivlar på, att man ens kommer att kunna stava till ordet ödmjukhet. Det är en maktkamp utan like som råder. Jag kan inte se och tolerera, den normlöshet som råder idag. De kristna värdarna har byggt upp vårt land. Nu raseras allt.

18 01 2019
Eva-Lena

Håller med om att det varit en maktkamp som pågått de senaste månaderna. Kan inte hålla med om att det bara är de kristna värdena som bygger upp vårat samhälle, det finns också något som heter humanitet och det är minst lika viktigt,! Har ibland sett hur trångsynta och exkluderande de kristna samfunden kan vara. Har även sett motsatsen så vi behöver en mångfald. Hoppas på det nu!

19 01 2019
Matts Torebring

I indianbyar i Sydamerika, i byar och områden i Afrika, ja över hela världen, där människor fått möta Gud och blivit personligt frälsta, där har hela landområden förändrats. Man slutar att kriga och samlas till gudstjänst i stället. Stefan Löfven hade 11 Humanister i sin förra regering, som mer eller mindre vill utrota kristendomen. Det köper inte jag. Alla har rätt att gå sin egen väg. Jag väljer den smala vägen.

19 01 2019
Rolle o Carina

Håller med Matts,fruktansvärt att en minister som avsatts åter kan sättas
högst upp på tronen igen,vårt land liknar mer och mer en Diktatur!
Vi behöver inga val,det fuskas ju iaf inom valberedningen och myglas!
Nej vi skulle haft ett extraval ist och en bättre rejälare talman!

Ha det gott och kämpa vidare/Kram

19 01 2019
Matts Torebring

Ja Du Rolle, det är dags även för oss att demonstrera, så här får det inte fortsätta. Det är alldeles för många tärande i vårt samhälle idag. Jag önskar mig ögon i nacken, när jag går en km till och från jobbet varje dag. Vem är det som går bakom mig? Är det en person påverkad av vänsterns normlösa samhälle? Är det en ungdom som skadats av, att inte ha ett riktgt hem att gå hem till? Är det ett offer för krig och fattigdom? Listan är oändlig! Det är dags att byta värdegrund i vårt land, i stället för att ta all tid till att diskutera vinst i välfärden.
Kram & Låt oss kämpa vidare, mot vänsterns nedbrytande kraft av vårt samhälle.

19 01 2019
Eva-Lena

Hej igen, tydligt att vi inte har samma uppfattning om hur vi får ett gott samhälle! Håller med om att alla har rätt att gå sin egen väg, så länge man inte trampar på någon annan.
Blir nyfiken på vad Matts menar med att gå den smala vägen. För mig handlar det om att leva enkelt och visa ödmjukhet inför andra och också att dela med mig så att alla kan få ett drägligt liv. Jag är också väldigt glad över alla som sliter och jobbar i den offentliga sektorn, som av en del kallas tärande. Vi kan alla komma i situationer när vi behöver den hjälp som de står för!. Ha en bra helg!

19 01 2019
Matts Torebring

Hej på dig igen! Jag svarar genom att citera min kära bibel. Matteus 7: 13
Gån in genom den trånga porten. Ty vid och bred är den väg som leder till fördärvet, och många äro de som gå fram på den;
14 och den port är trång och den väg är smal, som leder till livet, och få äro de som finna den.

Jag är också en bland de första, att vilja hjälpa människor i nöd och oftast de minsta små barnen. Men ingen av oss kan hjälpa alla.

19 01 2019
Eva-Lena

Ok, bibelord i all ära, men hur visar det upp sig i ord, tanke och handling i det dagliga livet i Sverige 2019? Tack för mig!

20 01 2019
Matts Torebring

Inte konstigt att det ser ut som det gör. Människan har föredragit det onda före det goda. Det vi ser idag, är frukten av det valet.

20 01 2019
Anki

Jag brukar inte lägga mig i politiska diskussioner – och inte de som handlar om religion heller … men jag kan bara säga att jag är såå tacksam att det INTE är M, KD och med dem även SD som är de som ska regera vårt land!

20 01 2019
Matts Torebring

En röst på den nya regeringen, är en röst på ett fortsatt förfall av vårt land. Vill vi verkligen ha detta normlösa samhälle? Jag vill det inte.

20 01 2019
Nils-Åke Hansson

Jag håller med om att samhället är ned monterat. Skolan = Respektlös Sjukvården = Långa köer Pension = Låg för ett långt arbetsliv.

Men nu till 2020 har vi denna regering låt ge dem en möjlighet .

20 01 2019
Matts Torebring

Jag tycker att du glömmer familjen! Stefan Löfven ska inte uppfostra våra barn. Det ska den goda familjen göra. När inte den trygga familjen finns, får vi det normlösa samhälle, som vi kämpar emot idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: