Bygget stod still förra veckan

13 11 2018

Men nu är det full fart igen…

IMG_5182

Idag kom Jonas Karlsson med grävmaskin.

Golvet i lagerhallen och workshop behövde härda och mina entreprenörer, var på annat håll förra veckan. Snickarna kom i fredags och började det förberedande arbetet, med att bygga kontoret. Teleskåpet i förgrunden kommer Scanova och flyttar i veckan.

Jonas Karlsson kom idag och började skapa infart till workshop. I kväll hade han även hunnit börja bygga parkeringsplatser utefter Stigbergsvägen. Jag skulle kunna stå i timmar och bara beundra Jonas körsätt, med sin grävmaskin.

IMG_5187

Pappa Björn Karlsson kör lastbilen

Jonas har letat fram mängder av stora stenar. Ett femton- tal lass av dessa, många riktiga Bamsestenar, har Björn kört hem till min tomt. Där ska jag skapa ett riktigt stenlandskap i anslutning till mitt Husbussgarage. Roligt att få jobba sa pappa Björn, som är pensionär, precis som jag.

Nu har jag ett nytt projekt framför mig, att bygga fram ett stenlandskap, med lite plantering och belysning hemma. Det återkommer jag till senare. Jag vill inte gå och klippa gräs på nya tomten. Nu kommer jag att göra det trivsamt på annat sätt.

IMG_5185

Kyl & Frysbygge inne i nya lagerhallen.

Kyl & frys känns nästan gigantiskt stora även för oss, som kommer från grossist branschen inom storhushåll. Frys & kyl är 24 m långa vardera, 5 meter breda och 4 meter höga. På slutet av 80- talet hade vi mer än dubbelt så stora frys & kylrum. Nu bygger vi för att växa, men inte inom restaurangbranschen.


Åtgärder

Information

8 responses

13 11 2018
Nils-Åke Hansson

Det är väl så att du köper Mårdskog! Ska bli kul att se stenlandskapet

14 11 2018
Matts Torebring

Mårdskog & Torebrings var konkurrenter på slutet av 80-talet. !995 lämnade vi detta bakom oss.
Stenlandskapet kommer att bli prydligt.

14 11 2018
Rolle o Carina

Härligt när det rullar på i planeringen hos er ändå!

DalaKram

14 11 2018
Matts Torebring

Ja, grävmaskinen går på hjul i alla fall.
Smålandskram

14 11 2018
JoY

Spännande med ett stenlandskap. Likaså med bygget och det stora kylarna, det går snabbt framåt.
Kram

14 11 2018
Matts Torebring

Sten kan vara ganska dekorativt. Nu hoppas jag att regnet tvättar dem rena och fina. Bygget är spännande.
Ps. Tråkigt att det inte går att skriva på din blogg längre. Det är totalt omöjligt, trots Googlekonto.

15 11 2018
JoY

Hmm konstigt att det inte går att lämna kommentar. Dessvärre vet jag inte hur jag ska lösa det? Ska ”titta runt i etern” och se om det går att lösa.

15 11 2018
Matts Torebring

Jag har Google konto, ett IT proffs har jobbat en timma, ett datasnille ett par timmar, men det är omöjligt. Det gäller alla som har Blogger. Vi ”kom igenom” vid ett tillfälle, startade om datorn, men sedan var det bom stopp omöjligt. Alla som har WordPress funkar. Jag tycker det är tråkigt! Jag rekommenderar WordPress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: