Hur har du fostrat din pojk Reinhold?

14 11 2018

Detta sa vår framlidne granne, till pappa när båda levde.

IMG_5189

HERDEN är hemma igen.

Vår tidigare granne, Ragnar, tog tag i pappa och sa: ”Hur har du fostrat din pojk? Han kör hem stenen från skogen och lägger på tomten. Har du inte lärt honom att köra stenen till skogen i stället?”. Detta var när jag odlade upp trädgården, i början av 2000-talet. Nu är det dags igen att köra hem sten.

Denna stenen ska jag använda till ytan jag har i gatuplan. Hoppas jag hittar mera sten, för denna kommer inte att räcka. Nu är det nog slut med stenen när vi gräver på jobbet.

IMG_5190

Stenen kommer inte att räcka till.

Du har stavat fel, sa Birgitta, du skriver Stallplats! Det är en Stallplats sa jag. HERDEN är tillsammans med fåren i stallet. I dag kom HERDEN hem till stallet igen. Nu har han fått luftfjädring fram och en mycket stabilare husbuss, samt en elektronisk givare till gasoltanken. Nu står bilen plant också.

IMG_2062

80 % kvar i gasoltanken.

Vi tankade full tank 6 juni, vi testfyllde i början av sept, då gick det i 15 liter. I dag har vi givare monterat i displayen, vi har 80 % kvar, trots att vi fricampat helg efter helg, utan el och haft + 24 grader varmt i bussen  och värme överallt på golvet och inte bara fläckvis som vi haft tidigare husbil.

IMG_5191

HERDENS Stallplats.

Här ska jag också bygga ett stenlandskap med några planteringar, belysning och bark mellan stenarna. Detta kommer att förgylla hela tomten. Jag vill absolut inte ha mera gräs att klippa. Jag hoppas jag snart får helt klart med garage bygget också.

Hur har vi kunnat leva med att ha husbussen bredvid garageinfarten under snart 20 år? Så trångt att backa ut lillbilen, besvärligt att skotta snö och så trångt att det knappast gått att gå rent bilen. Här har HERDEN fantastiskt gott om utrymme.


Åtgärder

Information

2 responses

14 11 2018
Rolle o Carina

Ja man nästan tro att Torebrings vill tebax till ”Stenåldern” igen! 🙂
Men det blir säkert snyggt när allt är klart!
Så skönt att ”Concorden” har landat hemmavid igen då!

Ha det gott o njut/Kram

14 11 2018
Matts Torebring

Vi är bara ”stenrika” i Småland. Stenåldern var länge sedan. Ganska roligt att plocka upp lite sten till ytan. HERDEN står på fast mark med all sten i botten.
Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: