Väderstad – Tåkern t.o.r.

18 08 2018

 

Denna gången åkte vi helt på måfå. Vi nattparkerar, när vi ser en plats att stanna på för natten. Vi ville dock till ”Västa” (Väderstad) för att köpa bara några få Marcus Kräftor (på ICA). Vi testade och jämförde med förra helgens Smålandskräftor. De sista är bara att ”slänga i sjön”. Macuskräftorna var mycket godare. När jag tog kort på blommorna, kom katt och hoppade upp i knät. Om du visste vad farligt du lever nu sa jag, då hoppade han iväg.

Jag hade tänkt att köpa kräftor i ”Västa” och sedan köra till Tåkerns Naturum. Varför ska vi köra vidare, sa jag till Birgitta, det finns plats överallt, i den lilla byn att parkera på. Se översta bilden i hörnet vilken fin parkering vi hade. Idag gick vi till kanske ”Sveriges bästa Konditori, vidare ICA och så till den berömda restaurangen, där vi skall äta middag i morgon. Allt inom ett avstånd av 100 m. Visste ni att en av de största verkstadsindustrierna finns i Väderstad? Väderstadverken AB.

Sedan körde vi till Tåkerns Naturum….

Jag skäms nästan för att skriva det, jag har inte varit här tidigare. Vilken jättesatsning! Total byggkostnad 42 milj. Naturvårdsverket står bakom. Riktigt stor gratis parkering, för bilar, husbilar, bussar och fritt inträde. Vi avslutade med födelsedags kaffe, efter rundvandringen på en av vandringslederna. (Klicka för att se bildspelen)

I morgon kör vi tillbaka till ”Västa” och äter middag, på den berömda restaurangen, Väderstad Centralkrog.

Skärmavbild 2018-08-18 kl. 15.11.16

Nu har vi en riktig husbil, vi klarar egen strömförsörjning och vatten upp till en vecka. Nu kan vi campa på riktigt. Nu är vi inte strömlösa efter ett dygn, fullt i toan eller tomt på vatten, som vi var tidigare. Nu är det roligt att åka husbil igen.


Åtgärder

Information

9 responses

18 08 2018
husisblogg

Vilka underbara platser ni lyckas hitta just nu, ni är inne i ett riktigt gott stim.

18 08 2018
Matts Torebring

Ja visst är vi, jag ser det på samma sätt.

18 08 2018
Nils-Åke Hansson

Grattis på dagen.
Väderstad och deras maskiner har jag följt sedan den första Sladden de tilverkade. Har varit på besök i anläggningen mest målningen. Vi köpte en likadan målningboxs ( även den tillverkad i Mjölby ) på jobb. Och deras conveyor är tillverkad i Helsingborg ( Hjort-conveyor AB )där detaljerna hängs upp för målning.
Naturrum vid Tåkern är en fin anläggning har besök ett par gånger.
Ha nu en fortsatt bra helg

18 08 2018
Matts Torebring

Tack, tack…Vad kul, det finns kanske lite bonde i dig också Nils-Åke. Detta blev en trevlig utflykt, ett litet kliv över länsgränsen bara. Ha det gott ni också.

18 08 2018
Rolle o Carina

Grattis Matts,ja vi håller med,man behöver inte planera så mycket!
Vi brukar ju mest åka på måfå och oftast hittar vi bra platser!
Och nu har ni ju en riktig Bobil utan krångel,desto trevligare då 🙂

Ha det gott o njut/Adria-Kramar

19 08 2018
Matts Torebring

Tac k, tack vänner. Nu åker vi husbil på riktigt. Vi kan inte få få det bättre.
Kram från Slätta.

18 08 2018
Vår husbilsblogg

Grattis med dagen Matts. Väderstad har vi bara åkt förbi. Tåkerns naturrum däremot har vi också besökt för flera år sedan. Jag tycker också att det under lågsäsong är intressant och kul att inte planera för mycket utan låta slumpen få avgöra var man hamnar för nattvila. Under semesterperioden då det är trångt överallt vill jag helst ha några i förväg utstakade mål.

19 08 2018
Matts Torebring

Tack, tack Lars. Det känns nästan otroligt, att så mycket gott, har kunnat samlas i en liten by, så som det har gjorts här. Visst är det ljuvligt att åka på måfå. Hoppas ni kan kan och orkar, åka tillsammans så mycket som möjligt, nu i augusti.

19 08 2018
Elisabeth

Om ni inte testat, så köp deras goda frukostfranska av surdeg. Gäller hänga på låset på fm för att få med av dem! Tåkern är en pärla. Ni får ta med barnbarnen dit i fågelsäsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: