Midsommarmat & minnen

18 06 2018
IMG_4285

Mandelpotatis, matjesill, grädde, ägg, gräslök, dill, och Haricots verts.

Idag bjuder vi  alla våra läsare på lite minnen och svensk midsommarmat. Vi invigde även våra fina tabletter, som vi fick av sonhustrun i julklapp. (Vi sparade dem till nya bilen) Tack, tack säger vi, de gör oss ytterligare tacksamma för, hur gott vi har det Birgitta & jag. Maten kom vid sidan av tabletten. Hade jag ställt på maten, hade texten varit borta.

Det har förhoppningsvis varit, en av de sista kalla dagarna här nere nu. Vi fick nästan stå upp, för att äta frukost ute på söndagsmorgonen, så gråkallt var det (+14). På tisdag kommer ett högtryck med +30 grader flera dagar i rad. Vi stannar kvar på denna underbara plats tills på lördag morgon.

IMG_4286

Vi hittade så mycket god mat när vi handlade igår, inte minst jordgubbar.

Jordgubbar med grädde, smakade minst sagt gott efter sill och potatis. Under de sista 20 åren, har vi firat bara två midsomrar hemma i Sverige. Under en följd av år, hade vi som mål att hinna till Nürnberg, för att äta sill och potatis på en rastplats på midsommarafton, på väg ned till Italien.

Förra året på midsommarafton, började allt det strul, med bara en enda dag gammal Kabe, som sedan skulle förfölja oss, tills dess att vi kunde skiljas åt på vårkanten. Tänk själva, bilen är en enda dag gammal. Det smäller till och vi hittar dörrhandtaget i golvbrunnen på förarsidan. Hela dörren är nedsmetat i kontaktlim. Gasolen blåser bara rakt ut, en gasolslang hänger lös i luften i gasolkofferten, inte ens fastskruvad. Samma gnissel som i den förra bilen, efter bara fem mil. Sedan bara fortsatte problemen på samma sätt, varje resa, nya problem. Nu sätter jag punkt för den resan!

Idag kan vi inte bara tacka Gud för maten, vi är även så Tacksamma till Forsbergs Fritidscenter, för att vi kunde göra affär på vår extremt fina husbil. Vår förra Kabe förlorar på precis alla punkter. Den som skapat denna bilen, måste vara född i en husbil,  växt upp och åkt husbil i hela sitt liv och endast haft en enda dröm, om att utveckla en produkt till absoluta toppklass.

 


Åtgärder

Information

14 responses

18 06 2018
Nils-Åke Hansson

Ni kan tacka Gud att ingen gnista antände när slangen till gasolen hänger lös i luften. Oerhört lättantändligt.
Ha nu en fortsat bra resa.

18 06 2018
Matts Torebring

Du har verkligen rätt Nils-Åke. Du ska veta att vi gjort det många gånger. På Kabe fick jag ett nonchalant svar, att gasolen går ned genom ventilationen i gasolkofferten och lägger sig på marken. Men som sagt en gnista….

18 06 2018
Henrik Alm

Hej,
Jag kan bara hålla med om allt du skriver! Nu har man nått toppen av husbil!
Med vänlig hälsning Concen

18 06 2018
Matts Torebring

Hej Henrik!
Nu efter drygt två veckor konstant med bilen, har vi kört på alla typer av vägar, ”i skog & mark”, autobahn, de minsta byvägar, stått i kö i många timmar, besökt svårtillgängliga platser, vi har stått still i åtta dagar, och det bästa av allt… ”Att få leva i bilen är helt fantastiskt underbart”. Det går inte att ta in något annat! Bland det bästa av allt är ändå, att Birgitta, är så nöjd med sin 50- årspresent.
Ha en go midsommarvecka.😎😎👍👍

18 06 2018
Lennart

Jag tror det blir jordgubbsrekord denna sommar!

18 06 2018
Matts Torebring

Jordgubbar må vara gott, men vi är glada att vi överlevde gasolkraschen i Kaben

18 06 2018
stefan

Helnöjd med våran KABE 910 Imperial 2018. Än så länge funkar allt klockrent
min fru gillar det stora köket i jämnförelse med våran 810 tack Matts för att du övertygade oss att beställa.

18 06 2018
Matts Torebring

Skönt att mitt dåliga samvete kan lätta. Jag visste inte bättre då vid det tillfället. Jag vet att bland annat min bil skapade oro i ledningen. De borde ha dragit i handbromsen. Jag önskar er lycka till.

18 06 2018
Rolle o Carina

Härligt ni fått lite god midsommarmat i er in ”France” också! 🙂
Och som jag sagt från början,”Concorde” is the Best 🙂

Ha det gott o njut,,,,,E´ntriente

18 06 2018
Matts Torebring

Ja tack, inte bara på bilden. Idag grillade vi ”kotletter med sidfläsk”, svål och allt. Helt sjukt gott. I morgon kommer värmen, då tar vi hand om den.
France kram.

18 06 2018
Carina

Åh vad roligt att ni tyckte om dem! Må så fortsatt gott och ha en skön semester! Kram Carina

18 06 2018
Matts Torebring

Tack, tack, rätt färger, ett bra textinnehåll, klart att vi tyckte om dem. Nu använder vi dem, vid högtidligare tillfällen.
Kram France

18 06 2018
Lars Permelin

Tycker att det är så positivt och roligt att läsa dina blogginlägg Matts. Vilken skillnad mot KABE-bedrövelsen. Tror du att vi fått ett kombitäcke installerat och klart? Vi beställde täcket för över ett år sedan.
Jag gillar också matjesill, gräslök och nypotatis. Det hör till sommaren.

19 06 2018
Matts Torebring

Tack Lars, dina inlägg gör det roligt att fortsätta att skriva, berätta och med lite debatt ibland. Mitt svar på ditt vintertäcke är, att det är för lite pengar för att Kabe skall bry sig. Resonerar man så, då viker marknaden undan fortare än man anar.

Jag tycker inte om rent ljug heller, som produktionschefen uttryckte det: ”En säkring i en nod går inte sönder”. Det var ett av de största problemen för oss. Säkringarna gick, på grund av en undermålig 12 v kontakt i husbilen.

I denna bilen har säkringen löst ut två gånger. Varför, jo fick ett skyfall utan dess like en natt, översvämningar på flera ställen utom hos oss. En extra sladd som var ansluten till 220 v låg under bilen. Den blev full av vatten och klart att säkringen gick. Tänk om jag skulle åkt till verkstad igen för detta?
Ha en skön fortsättning på veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: