Nu kommer sol & värme

19 06 2018

Lite jobb igår, med lite av varje, när vi satt i väntrummet  och väntade på solen.

Skärmavbild 2018-06-18 kl. 18.07.28

Telias hemsida.

Räcker surfmängden till för mig, eller har jag en stor räkning när jag kommer hem? Jag vet vad reklamen säger, surfa som hemma, i Tyskland och Frankrike. Klockan var strax efter åtta, när jag ringde Telia Support på måndagsmorgonen. Jag ville vara säker! Min blogg och mina bilder, tar mycket utrymme.

Jag har ett företagsabonnemang på min mobiltelefon. Till detta har jag ett tvillingkort, som jag använder i vår router i husbilen. Detta har varit 100 % klockrent, var vi än har stannat. Jag har som mest varit uppe i 60- 70 Mbit/s. Jag läser våra dagstidningar och surfar mycket på Google Maps, samt mycket annat.

Surfa på bara, du har 55 GB (20 GB + 50 GB) kvar på din surfmängd i juni. När allt är förbrukat släcks det ned, så var inte orolig svarade Telia Support, återigen är jag Matts Glad. (Wifi på campingen kostar 35 € för två veckor).

IMG_4289

Våra instruktionsböcker till vår husbil, den lilla (Iveco) på svenska, den stora väskan på tyska.

Någon känner säkert igen mig, ”Skruva först och läs sedan, är min devis”. Nu har vi haft vår fina bil i sex veckor, då är det dags att läsa. Den lilla pärmen är på 560 sidor och mycket text är oväsentlig. Som till exempel, ”Stanna bilen, genom att sakta ned farten” och så vidare. Detta läste jag igenom idag i gråvädret. Den stora väskan innehåller alla handlingar på tyska. Den har jag fått det viktigaste infon på svenska, på ett USB minne.

Ringde vårt försäkringsbolag och kollade upp alla våra försäkringar, samt laddade ned en app, uti fall att något oförutsett skulle hända.

Var i kontakt med Forsbergs och Iveco service, efter att ha läst instruktionsboken. Allt var ok.

Sedan lite byggfrågor uppe på det och kontakter med hemmaplan. Sedan somnade Matts i sin solstol. När jag vaknade sken solen…

IMG_4290

Var finns finns en bättre campingplats?

Alltid, var vi än har bott i Frankrike, oftast på Les Castel Campingar, har vi haft grönt gräs och stora tomter. Så här vill Matts & Birgitta ha det på semestern. När vi kom till campingen i Biarritz, (ej Les Castel) var det nästan otänkbart att komma in, smalt och uppför en jättebrant backe, detta efter passage genom trånga och branta villakvarter. Tomten var inne bland buskar, ovårdade träd, sly, makadam och ogräs. Jag var chockad och flydde. Katastrof, sa jag till campingvärdinnan, som inte förstod vad jag menade.

Det har varit lite tomt på alla platser, men nu kommer folket säkert till helgen. Det har städats febrilt nu igår. Men vad tyst och gott vi har haft det här.


Åtgärder

Information

8 responses

19 06 2018
Kors och Tvärs

Att få ta in allt nytt i lugn och ro är skönt
Skönt värmen är på väg
Kram

19 06 2018
Matts Torebring

I vissa lägen är man inte mottaglig, lugnet runt omkring måste infinna sig. Nu var det rätt tid att läsa. Ps. Solen kom kvart över sju idag.
Kram

19 06 2018
Rolle o Carina

Inga dåliga luntor att läsa igenom,men det mesta ordnar sig!
Visst har ni hamnat på ett fint och välordnat ställe 🙂

Ha det gott o njut/Blåsig SolKram

19 06 2018
Matts Torebring

Jag tror att du också skulle trivas här i början av juni, innan allt folk kommer. Det är en helt fantastisk natur och stillhet här.
En het fransk kram

19 06 2018
Nils-Åke Hansson

Kanm vara bra att läsa först. Men man lär sig den hårda vägen.

19 06 2018
Matts Torebring

I början är man så ivrig i att upptäcka bilen. Efterhand kommer funderingar, då läser jag gärna på.

19 06 2018
Lars Permelin

Jag brukar också börja med att testa alla funktioner och försöker samtidigt förstå hur det är tänkt att fungera. Först långt senare kan det vara bara att skumma en del instruktionsskrifter. Jag förmodar att det mesta är tillgängligt digitalt på Concordes hemsida. När solen och värmen kommer tillbaka så är det bra njuta som gäller. Vi drar ut på en tur i morgon. Regn och rusk är att vänta här i norr.

20 06 2018
Matts Torebring

Jag brukar tänka, har någon kunnat göra detta från sketch, måste jag väl kunna sätta mig in detta, när det är färdigt. IKEA möbler undantagna. ”Learning by doning” gillar jag bäst. Att min TP Link (wifi) fungerar som den gör är jag stolt över, fast där fick jag hjälp att komma igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: