Det händer alltid mycket…

21 11 2017

kring Matts Torebring och familjens företag

img_1258

Så här såg det ut i september.

Jag hade rivningen av min första egna företagarfastighet, länge på önskelistan. På sensommaren kom grävmaskinen. Här står den inne på mitt gamla kontor.

IMG_3353

Så här ser det ut i dag i slutet av november. Det förra huset låg till vänster i bild.

Jonas Karlssons grävmaskin är eftertraktad. Efter nästan två månaders väntan, blev det klart i lördags förra veckan, några timmar innan snön kom i söndags. Jag känner mig riktigt stolt över, den nya infarten till vår lastkaj. Så bred yta och så stort, att minst fyra stora bilar med släp kan lossa och lasta samtidigt. Denna bilen skall lasta ett trettio- tal pallar till våra vänner i Jakabstad, Finland.

img_2873-2

Denna fick jag i mitten av augusti, tre månader senare är vi vänner igen.

Idag körde jag de sista milen (hoppas jag), tur och retur MacHuset, Jönköping, för tredje gången (30 mil totalt). Jag hämtade hem min fina present igen. Detta är den mest kraftfulla MacBook Pro, och som används av journalister och de som skriver extremt mycket. Den var inställd för proffsanvändare och nästan omöjlig för mig och Calle Bildt* (*skulle jag tro). Den var så extremt känslig, att det räckte att föra handen över den extremt stora styrplattan. Nu är den omställd, så att jag måste trycka lite lätt på styrplattan, inte bara föra handen över.

Nu fick jag hjälp idag, av engagerad personal. Jag har inte heller styrplattan påkopplad sa säljaren. Det passar inte mig heller att använda den, med den extrema känsligheten. Importera bilder är busenkelt och i stort sett som innan. Så vill jag kunna redigera bilderna i Lightroom, innan jag lägger ut dem. Då finns inte sammankopplingen mellan iPhoto och Lightroom (som det hette i den förra datorn) I den nya heter det Bilder, men då finns ingen koppling till Lightroom. Så stod dessa två herrar i butiken och funderade, hur vi skall lösa detta?

Nu får jag importera bilderna från Bilder, till en mapp och sedan därifrån till Lightroom. Som jag skrivit flera gånger tidigare under hösten, ”Tekniken idag, är långt ifrån alltid användarvänlig. Nu har jag i alla fall gjort detta inlägg från min nya Proffs MacBook, helt utan minsta strul. Vi är vänner igen, MacBook Pro & Matts Torebring.

Kram & Tack & Förlåt till min familj, jag höll på att ge upp, nu är jag glad och Tacksam!

 

 

 

 


Åtgärder

Information

23 responses

21 11 2017
Lisbeth Albertsson

Hej!
Skönt att problemet med datorn är löst. Vill tacka för tipset om termometern, fungerade direkt när jag lade i batterier visade rätt tid och datum, så enkelt. Hälsningar Lisbeth

21 11 2017
Matts Torebring

Hej & Tack & Vad roligt att du hade glädje av tipset. För mig själv är det den bästa termometer jag haft.
Kram

21 11 2017
Rolle o Carina

Stora bilar,stor plats är det bästa för alla,jag vet Matts! 🙂
Vilken tur att du blev vän med Herr Pro till slut 🙂

Varm ÄppelsvedsKram

21 11 2017
Matts Torebring

Det är mera sport med stor bil, släp och mycket liten plats.
Skönt att Matts & Mac är vänner igen.
Asp kram

21 11 2017
Lennart

Bra när det funkar,

Kram

21 11 2017
Matts Torebring

Ja minst sagt!

21 11 2017
Lena & Jan

SÅ ROLIGT MED HAPPY END…ordningen är återställd! På tal om egenskapen att aldrig ge upp, har du möjligen läst boken om Apples skapare Steve Jobs? En gastkramande bok för företagare…
Om inte, hoppas jag du tar den möjligheten någon gång…kan avslöja att du och han har många likheter!

22 11 2017
Matts Torebring

Visst är det roligt med Happy end. Nu funkar den jättebra. Jag skulle inte kunna haft en dator, som ställer om sig vid blotta närvaron. Jag är nästan helt säker på att jag läst den boken för några år sedan. Att jag skulle ha likheter med Steve Jobs, är nog överdrift på högsta nivå.

21 11 2017
husisblogg

Alltid något på gång för Torebrings. Får gratulera er och alla långtradare, er för nya fin byggnad och långtradarna som kan lasta och lossa lättare.
Då var ändå inte dessa 30 mil helt bortkastade, du fick ju en ny vän på köpet.

22 11 2017
Matts Torebring

Jag förstår bara inte, att så många produkter, är så användarfientliga idag. Alla köpare är inte högutbildade proffs.
Visst blev det en bra Gate för långtrådarna.

22 11 2017
Dessan

Mac datorn är det bästa köp jag gjort. Gillar den skarpt👍☺️Lycka till med din också. Kram

22 11 2017
Matts Torebring

Min Mac kommer också att bli bra nu när ”överkänsligheten” är borttagen. Nu funkar den riktigt bra.
Kram

22 11 2017
Anki

Så bra när allt ordnar sig till det bästa!

22 11 2017
Matts Torebring

Ja man får inte ge upp och kasta in handduken. Men denna gången var det nära.

22 11 2017
Lars Permeln

Vad skönt att ordningen är återställd beträffande dina Mac-bekymmer. Den nya lastkajen för långtradare ser rymlig ut. Förstår att det är en viktig del i företagets verksamhet.

22 11 2017
Matts Torebring

Jag höll på att ge upp. Allt behöver inte vara så avancerat och hyperkänsligt. Nu går det jättebra att jobba med den. Nya Gaten är jag supernöjd med.

23 11 2017
Elisabeth

Så bra att ni är överens, tekniken och du! Då blir det många fina foton!

23 11 2017
Matts Torebring

Det har varit för mycket av, ej användarvänlig teknik denna hösten. Det är vi som skall ha roligt med våra redskap, inte teknikerna.

23 11 2017
Lena & Jan

Önskar mig en användar standard åt iT/elektronikutvecklare i julklapp så vi arma användare kunde hantera o bemästra de olika touchskärmarna o knapparna på liknande sätt. Datorer-Bilar-Navigatorer-Husbilar-Köksapparater-Verktyg-Kameror-Telefoner- etc. etc ALLA lika knepiga var och en på sitt sätt…

23 11 2017
Matts Torebring

Vi kör husbilen utanför Mjölby, då säger ”Astrid” helt plötsligt, utan att vi gör något, ”Sväng om 200 yards”. Jag stöter till något och all text är på helt plötsligt på grekiska. Det tar tre kvart att hitta language för att ställa tillbaka. Visst kan man bli tokig för mindre.

24 11 2017
Lena & Jan

Ja förstår precis, generationen icke-lättfotade eller lättsinnade måste vara lätthändade (whops nytt ord för Akademiens ordbok 😉 för att hänga med trots att vi är känsliga men handfasta 🙂 Kanske blir kommande generationer mesiga i sina handslag p g a nya tekniken?
Grattis till nya last Gaten!
En helt annan Gate heter Bill Gates (Microsoft grundaren). Hans första bok heter; ”Att göra affärer med tankens hastighet”. Skrevs på 80-talet, såå många rätt han fick… Ha en bra helg på er!

24 11 2017
Matts Torebring

Det känns ofta som att marknaden vill tvinga in oss på verkstadsbesök. Jag hoppas att de inte lyckads med detta uppsåt. Hitta och byta ut en säkring, hitta rätt språk på GPS med mera, med mera. Jag hoppas om inte annat ha yngre vänner runt omkring mig som löser detta. Men det är ingen rolig utveckling.

24 11 2017
Lena & Jan

Tyvärr Matts är det redan ett faktum, bara för märkesverkstaden att öppna historiken på våra fordon då syns all viktig data om fordonet och man skickar en signal (eller förprogrammerad) till fordonsdatorn 😏 som kan börja tjata om service! Vår Smart gör det vår Concorde gör det… Endast märkesverkstäderna kan släcka fordonens dator meddelande! Sett det själv då vi var på verkstad i Helsingborg, Sv, Freiburg, Ty och Narbonne, Fr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: