Idag gick jag bättre….

8 10 2017

på en milen än förra gången och motion gör underverk!

IMG_1277

En underbar och ganska flack skogsterräng

För två veckor sedan gick jag enmilen i gummistövlar (p.g.a. våta marker) Jag tappade bort en avstickare och kom vilse. Den gröna skylten på stammen var borta.  I dag gick det bättre och nästan en halv timma snabbare än sist. Nästa gång startar jag tiduret, för att tävla lite med mig själv.

Ärligt sagt har sömnen varit ett problem sista tiden, ofta bara en till två timmar per natt. Sedan kan jag helt plötsligt, sova nio timmar en natt. En SL busschaufför (Stockholm), uttryckte det så här i ett radioprogram: ”Efter en tuff dag, gå inte och sätt dig i soffan och tyck synd om dig, ta en dubbel motionstur i stället”. På kvällarna har jag börjat att gå elljusspåret (3 km). Motion i skogen rensar hjärnan.


Åtgärder

Information

14 responses

8 10 2017
husisblogg

Ägaren säger att motion är bra för mycket som t ex både sömn och det egna välbefinnandet.

8 10 2017
Matts Torebring

Ni har SÅ rätt, motion är otroligt nyttigt!

8 10 2017
Kors och Tvärs

Skönt med skogspromenader när solen skiner. Det är balsam för själen

8 10 2017
Matts Torebring

Helt rätt!

8 10 2017
Lennart

Motion är aldrig fel!

Kram

8 10 2017
Matts Torebring

Troligtvis inte, det är alltid rätt.

8 10 2017
Rolle o Carina

Snart skall jag börja motionera igen du vet,när orken kommer åter!
Det har vart en tuff period,men en kämpe ger aldrig upp 😃😃

Ha det gott o träna på ….Varm höst Kram

9 10 2017
Matts Torebring

Så snart du kommer ut och kan promenera, utan att jaga, kommer säkert dina krafter åter. Jag håller tummarna för ditt bästa.
En varm Keddy kran

9 10 2017
Lars Permeln

På den tiden då jag kunde ta mig en joggingtur upplevde jag nästan alltid att jag löste och sorterade alla problem med hjälp av endorfiner som bildas i samband med fysiskt aktivitet. När jag efteråt hade duschat var det mesta liksom helt klart och jag kunde koppla av. Numera går jag i snitt sju km per dag. Jag är säker på att man blir en förlorare om man försakar sin egen kropp som är byggd för att användas fysiskt varje dag.

9 10 2017
Matts Torebring

När du skriver Lars, är det alltid en förståndig man som talar. Så gott som jag sovit från söndag kväll, till måndag morgon, var länge sedan. Säkert tack vare enmilen i går. Du är beundransvärd, att kunna lägga denna långa sträcka till din meritlista varje dag. I afton tog jag ett varv i elljusspåret, (4 km) trots att det regnade. Nu kommer jag att gå till och från jobbet, (2 km) nästan varje dag.

9 10 2017
Ulla & Torgny

Motion har ju alltid gjort nytta både för kropp och själ, så du gör ju helt rätt Mats som utövar den möjligheten att promenera varje dag!

12 10 2017
Matts Torebring

Motion är en makalös medicin. Men det finns inte på apotek, bara i skogen.

11 10 2017
Elisabeth

Promenader gör gott för hela kroppen och definitivt sömnen. Därför går jag varje dag. Kommer jag av någon anledning inte ut, blir det en tur på motionscykeln. Kramar

12 10 2017
Matts Torebring

Jag tycker att jag travar runt på kontoret hela dagarna. Skriva ut och hämta papper i skrivaren, som jag har en bit bort, kopiera, scanna och springa på lagret. Inte sitter jag still många minuter i taget. Men det finns inget som slår skogspromenaden.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: