I lingonskogen…

4 09 2017

Plockar jag lingon som få andra gör, jag vill ha med kvistarna också..

IMG_1212

Skogens röda guld.

Nu är det hög tid att fota alla våra Tomtelådor. Få saker är så tacksamt att dekorera med, som lingon på en kvist. Jag parkerade bilen strax intill, där jag brukar plocka lingon varje år.

Det småregnade och var blött i riset. Inte ett enda lingon, inte ett enda lingon där heller. Det blir inga lingonkvistar, att dekorera med i år, tänkte jag. Så travade jag vidare in i skogen. Jag sökte där jag aldrig sökt tidigare, helt plötsligt, var det så fullt av lingon, att jag inte visste, var jag skulle stå. Min kasse blev full av fina kvistar.

IMG_2873-2

Min 70- års present

Så skulle jag börja använda min 70- års present…. Vilken present jag fick av min familj! Helt otroligt! En Mac Book Pro av senaste modell. Vi har inte hunnit tidigare, att överföra all data och alla program från den förra. Nu gjorde vi det under natten. Så skulle jag köra in bilder i afton. Det var inga problem. Men så skulle jag importera bilderna i Lightroom. Då gick det inte längre.  Så nu kör jag i min gamla igen.


Åtgärder

Information

16 responses

4 09 2017
husisblogg

Vilken härlig bild på det röda guldet. Ägarna har inte plockat de så ofta men däremot plockar de blåbär när den säsongen är.
Hoppas det löser sig med datorn för dig

4 09 2017
Matts Torebring

Min mamma kunde inte se ett enda bär förstöras i skogen. Min äldste bror nästan likaså. Jag bryr mig inte alls. Bara till fotobruk.

4 09 2017
Nils-Åke Hansson

Teknik strul så kan det vara med datorer. Nu ser vi fram mot fina bilder med lingon kvistarna instoppade bland skinka, sil, lax och korvar.

4 09 2017
Matts Torebring

Du har så rätt Nils-Åke. Det kommer att bli lingonspäckad skinka och korv

4 09 2017
Rolle o Carina

Förr var man jämt med föräldrarna och plockade lingon,blåbär,hjortron!
Nu blir det inte lika ofta tyvärr,det finns ju i affären 😀

Vilken fin present du fick,en ny MacBook Pro,funderar på en sån nästa!
Då har man dator i många år framöver 😃👍👍

Ha det gott o njut/Kram

5 09 2017
Matts Torebring

När jag gick i skolan hände det att jag plockade lingon åt mor, men inga andra bär. Till vårt eget hushåll har jag aldrig plockat bär. Det tar för lång tid. Nu har Önos storhushushåll, minst lika gott sylt som mammas.

Visst var det en fin present. På den förra har jag slitet ut några bokstäver genom allt skrivande. Mycket är nytt att lära in på den.
Kram & Må gott!

4 09 2017
Margaretha Lillvik

Att gå i skogen gillar vi, det blev 10 L lingon som nu ligger rensade i frysen. Men nu börjar åldern göra sig påmind, ryggen och benen börjar säga ifrån. 🙂 Blev erbjuden en Mac dator av syrran, men jag är nöjd med min PC. Jobbigt att lära sig hur en Mac fungerar när man är van vid PC orkar inte sätta mig in i alla nymodigheter. Lycka till med den nya 🙂

5 09 2017
Matts Torebring

Trots alla mén jag har kvar, av mitt skogsarbete i ungdomen, älskar jag skogen. Plocka bär och svamp är vi dock dåliga på.

När vi började med Mac datorer 1984 sas det, det tar 28 timmar att lära en medarbetare att köra PC och 4 timmar att lära någon köra Mac. Jag tror det stämmer.

5 09 2017
Lennart

Man Book Pro är bara så bra!

Kram

5 09 2017
Matts Torebring

Visst är den bra, smidig och enkel.
Kram

5 09 2017
Deciree

Det ska vara Mac, min gillar jag skarpt.

5 09 2017
Matts Torebring

Ja, jag håller med dig och Lennart. Ha det gott på resan.
Kram

5 09 2017
Anki

Så bra att du hittade dina lingonkvistar … kommer att bli vackert i julkatalogen 🙂
Fin present!
Kram

5 09 2017
Matts Torebring

Lingonkvistar är otroligt dekorativa. Jag blev glad bär jag hittade rätta platsen. Visst var det en fin present!
Kram

6 09 2017
Lena

Lingonkvistar bara ÄR Sverige, det blir säkert bra bilder! Alltid samma vånda att byta dator men SEN blir det bra efter ett tag 😉 GRATTIS till en väldigt fin kapabel Apple dator, lycka till med den!

6 09 2017
Matts Torebring

Tack snälla! Det är tur för mig att ha en ”datakonstnär” i familjen, annars skulle jag stå mig slätt, även om jag jobbar med olika program hela dagarna. Det blir lite huvudvärk i början, men sedan kommer det att gå bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: