Jag undviker parkeringshus!!!

31 05 2017
Skärmavbild 2017-05-30 kl. 19.56.45

Parkeringshus i city Jönköping.

Niklas och jag var under tisdagen inbjudna till vår organisation, Svensk Handel, som finns på Skolgatan, mitt i city av Jönköping. Det handlade om den nya datalag, om lagring av personuppgifter, som träder i kraft om knappt ett år. Det är ett gigantiskt arbete som ligger framför. Ett storföretag beräknade kostnaden till närmare 200 000 kr per anställd.

Men det var ju parkeringshus, jag skulle skriva om. Jag undviker dem om det bara går! På gatan fanns bara 2 timmars parkering och det räckte inte. Denna gången hittade vi plats först på våning 9. Övergången mellan våningarna var jättekort och brant, nästan otäckt att köra upp.

Parkeringsautomaten på våning 9 var ur funktion, på våning 8 tog automaten bara mynt och våning 7 funkade med kort. Finns det två parkeringshus som har samma betalsystem? Ibland hämta en biljett, ibland betala med kort, ibland med mynt, ibland betala i en central automat.

Minns ni min Göteborgshistoria, utspelad i ett parkeringshus?

För ett antal år sedan fick Birgitta & jag en fribiljett till Bingolotto. Vi satt på första parkett och fick höra av alla, att vi varit med i TV. Vi tog in på ett hotell i Nordstan och parkerade bilen i parkeringshuset där. På lördagskvällen gick vi några kvarter bort och åt god mat. På söndagsmorgonen lämnade jag Birgitta (samt även GPS´en) i hotellreceptionen för att gå och hämta bilen.

Jag kom till dörren till parkeringshuset, men hittade inte mitt Bankkort. Det var borta! Var var vi senast? Jo på restaurangen några kvarter bort. Fort som ögat dit. Jo det var öppet! Har ni ett Bankkort som det står Matts Torebring på? Ett leende och en rolig grimas, jo det hade de. Fort tillbaka till parkeringshuset, jag kom in och kunde köra ut bilen. Vad jag inte visste, var att jag måste välja rätt fil inne i parkeringshuset.

När jag förstod hur illa det var, hade jag kört över Göta Älvsbron. Att sedan hitta en väg tillbaka, var inte enkelt. Efter många svängar hit och dit, parkerade jag vid Restaurang Trädgården. Jag andades ut i en parkeringsficka. Tog upp min telefon och ringde Taxi. De bara skrattade åt mig. KOM, sa jag, jag betalar vad det kostar, bara ni lotsar mig till hotellet där min fru väntar. När jag till slut efter detta långa äventyr, parkerar utanför hotellet, kommer Birgitta och säger med all rätt, ”Var i all sina dagar har du varit?”


Åtgärder

Information

10 responses

31 05 2017
Nils-Åke Hansson

Vilket äventyr du utsätter dig för.

31 05 2017
Matts Torebring

Det har inte börjat nu, det började för 55 år sedan!

31 05 2017
Rolle o Carina

Vilket äventyr som sagt,vi parkerar hellre vår fina Bobil vid en sjö!

Varm SolKram

31 05 2017
Matts Torebring

Du/ni är inte ensamma om att tycka så. Jag gillar inte storstaden, jag gillar naturen.
En sommarkram

31 05 2017
husisblogg

Att hamna på fel sida älven i Göteborg kan vara ett äventyr, särskilt om man måste hitta tillbaka till samma ställe som man körde fel vid.

1 06 2017
Matts Torebring

Göteborg, trafiken och Matts Torebring har aldrig varit överens.

1 06 2017
Lennart

Bobilen kommer inte in som tur är.

Kram

1 06 2017
Matts Torebring

Matts & Birgitta undviker innerstaden över huvud taget och definitivt parkeringshusen.

3 06 2017
Elisabeth

Förstår att du undviker parkeringshus efter det äventyret!

3 06 2017
Matts Torebring

Om alla hade samma betalsystem ginge det väl ann.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: