Com Hem & Hjälp mig!

17 03 2017
IMG_1304

Vår leverans från Com Hem.

För några dagar sedan fick vi fiber in i vårt hus. Sonen kom hem sent i går kväll och kopplade in det nyinköpta bredbandet. När han gick hem hade vi trådlöst nätverk, med bra fart i datorn i hela huset. Niklas kopplade in det med den router vi redan hade. Idag kom det två stora paket till, med mera ”bråte” samt en ny router.

Vi har tre TV i huset och vi vill kunna se alla program på dessa. Då krävs fyra styck sändare och tre mottagare vid de olika TV apparaterna. Dessutom en TIVO box, som lagrar program när vi är borta. Den skall också kopplas in. Matts Torebring gav snart upp. När jag var som svettigast, mejlade en av våra tekniska genier på jobbet. Behöver du hjälp Matts? Ja Tack, Com Hem och hjälp mig nästa vecka.


Åtgärder

Information

14 responses

17 03 2017
husisblogg

Den manlige ägaren kan inte annat än att småle. Att det ska vara så svårt att få tv nuförtiden att fungera. Ägarna hade signalproblem för någrar sedan och fick rådet att köpa ny antenn, klättra upp och byta denna, byta alla antennsladdar till nya. Det blev en parabol och då de köpte detta ingick också installation. När ägarna växte upp fanns bara ettan och tvåan, senare kom också fyran. Tv:n stängde man av på tv:n, kanaler bytte man på tv:n osv. Tänk vad mycket som hänt..
Kan tro det är skönt med fiber indraget nu och hoppas ni valde en stabil leverantör.
Ägarna önskar er en trevlig helg!

17 03 2017
Matts Torebring

Skönt att jag fått någon att le, andra skrattar säkert åt mig. Det är inte så jätteenkelt, två tv sitter vägg monterade, det skall fram ström samt en massa kontakter att koppla rätt. Skönt att jag har flera tekniska vänner. De få helt enkelt Com Hem & hjälp mig. Ha det gott ni också!

17 03 2017
Rolle o Carina

Vi kör Fiber,allt funkar perfekt! 🙂

VårKram fr Ekkvistarna

19 03 2017
Matts Torebring

Det hoppas jag det kommer att göra hos oss också.
Kram Rosenkvist

18 03 2017
Nils-Åke Hansson

Vad prylar !

19 03 2017
Matts Torebring

Ja detta var alldeles för mycket!

18 03 2017
Lennart

Bra med tekniska vänner!

Kram

19 03 2017
Matts Torebring

Absolut! Det gäller nog även för Lennart, jag tror att du sagt, att du är inte överdrivet teknisk du heller.
Kram

18 03 2017
Helena FREEDOMtravel

Oj vad mycket teknik…!!! Vi har inte bredband i husbåten, så vi måste klara oss med simkort med GIG och en router …

19 03 2017
Matts Torebring

Ja detta var alldeles för mycket kablar, kopplingar och för avancerat för mig. Hjälp kommer under veckan.

18 03 2017
Lena

Vi och en till på gatan Tackade Nej till fiber, omasfaöteringen av gatan inte klar än, just bakom vår Concorde m fl ställen i gatan. Hela staden är upp och ner sen i somras ;-( TV vill vi se via parabol men i husbilen hyr vi router av firma i Spanien. Ingen rolig tid framöver med alla dessa alterntiva TV källor, orkar inte, vill inte ;-(

19 03 2017
Matts Torebring

Varför skall jag ansluta fiber? frågade en äldre herre, på ett info möte under hösten. Vill du avsluta livet hemma, eller på ett äldreboende? blev det drastiska svaret. Vi kan ju välja att vara övervakade i allt vad vi gör, tills dess att någon grävmaskin gräver av en kabel. Sedan är vi inte övervakade längre. Själv har jag nog valt utrustning i överkant.

18 03 2017
Kors och Tvärs

Vi har också Com Hem men bara en tv och bredband och den inkopplingen kunde till och med Göran fixa. Du ska ju krångla till det så hihi
Kram

19 03 2017
Matts Torebring

Visst har jag valt utrustning i överkant, det erkänner jag. Du vet ju redan att jag vill vara ”fullutrustad.”
Kram & Må gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: