Mat & andlig spis

12 03 2017
Skärmavbild 2017-03-12 kl. 17.28.17

Hotellfrukost (Arkivbild)

Hotellfrukost är nog oftast ganska bra. Frukosten på Rocksjöbadets Hotell & Restaurang var helt fantastiskt bra, god och väl sammansatt. På hela lördagen fikade vi bara på Bernards Konditori. När vi kom till hotellet var vi inte hungriga, trots att klockan var över fem på eftermiddagen.

Strax efter klockan sex, gick vi en trappa ned, till Restaurang Hasse på Sjökanten. Då hade restaurangen stängt klockan sex. Jag hade sett fram emot att äta, Hasses spröda stenugnsbakade pizza. Därav blev inte! Vi hade bara en flaska vitt vin, från USA att dela på. Ska jag hämta lite bröd från bilen? nej vi hade ingen kniv. Vi somnade ganska snart, fast lite småhungriga var vi allt.

Vi visste ju att vi hade en ny fantastisk frukost att vänta på söndagsmorgonen. Vi nämnde äventyret när vi checkade ut. Men snälla nå´n sa ägaren, ”Om ni hade ringt till mig, hade ni fått komma hem till mig och äta”. Det säger allt om vilken trevlig personal på hotellet.

IMG_1037

Pingstkyrkan vid Västra Torget.

Vi stannade kvar i sta´n och besökte Pingstkyrkan, vid Västra Torget i Jönköping. Visste ni att församlingen har 2600 medlemmar? Fantastiskt! Vilken predikan vi fick lyssna till. Han talade med inlevelse, samtidigt som han var som en cirkusatlet över hela estraden. ”Jag är 52  till veckan, men har ni älskat någon gång med ont i knäet, det går inte”, sa han.

Efter gudstjänsten fikade vi med vänner vi träffat tidigare. Vi hade så mycket att tala om, att vi var sista paret ut från cafetérian. Följ med hem till oss på middag, så får vi talas vid mera. Klart vi tackade ja.

Det går att ha trevligt utan husbil också, fast husbilen slår det mesta.


Åtgärder

Information

10 responses

12 03 2017
husisblogg

Hotellfrukost är gott och det har ägarna också fått njuta av i helgen. När de är ute med mig brukar de gå iväg på morgonen och ryktet säger då att de går till något hotell och intar en stadig frukost.

12 03 2017
Matts Torebring

En bra frukost ger energi för en hel dag. Det är oftast mycket bra. Ibland fantastiskt bra!

13 03 2017
Lennart

Det bästa med hotell är frukosten!

Kram

13 03 2017
Matts Torebring

Den andliga spisen i kyrkan var minst lika bra.
Kram

13 03 2017
Rolle o Carina

Vi hade otroligt god frukost 2 veckor i värmen,underbart gott!
Förstår ni hade en trevlig helg i Jönköping ändå!
Och idag skiner Vårsolen,snart får vi ta hem Bobilen oxå.

Ha det gott o ny trevlig arb.vecka….Varm SolKram

13 03 2017
Matts Torebring

Jag tror inte jag skulle klara 14 dagar på samma hotell. Jag skulle bli rastlös. Tio dagar går bra, men sedan kliar det överallt. Vårsolen får skina hur många veckor som helst och lite regn på nätterna. Jag tror inte du hämtar ut samma bil som innan, har jag fel?
Kram herr Grankvist vid brasan

13 03 2017
Kors och Tvärs

Hotellfrukostar är oftast väldigt bra. Trevligt att träffa bekanta 😀
Kram

13 03 2017
Matts Torebring

I detta fallet var det underbart gott, men den andliga spisen i kyrkan var ännu bättre.
Kram herr Ehn vid brasan

13 03 2017
Lena

Hotellfrukostar är oftast supergoda och något att längta efter! Sann företagare som ni är så besvärade ni inte för att få till lite kvällsmat, man vill ju inte det… Så bra det blev ändå 🙂 Det sär med knäet ha-ha!

13 03 2017
Matts Torebring

I detta fallet var det nog deras hembakade fruktbröd, som bara smälte som smör i mun. Äggröran, yoghurt, bacon och till och med köttbullarna var gott. Visst kunde jag gott eller åkt 500 meter och handlat, men så hungriga var vi inte. Visst var det djärvt sagt, av en pingstpastor i sin predikan. Knappt jag vågade titta åt de äldre. Allt beror på hur man säger det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: