Vid sidan av E4:an i Jönköping

11 03 2017

Här, ett stenkast från E:4 an, vaknade vi upp idag på lördagsmorgonen, på Rocksjöbadets Hotell & Restaurang, till ett härligt solsken. Inte bara en vacker lördags morgon, utan även till en fantastiskt god hotellfrukost med sjöutsikt.

Så många, många gånger, som vi åker förbi dessa byggnader, på baksidan ute på E 4:an, men vad finns bakom fasaden? Idag hade vi tid att botanisera flera av byggnaderna på insidan, som ligger på Solåsvägen. En ny fin sänglampa blev enda köpet. För övrigt var det inget som lockade till köp.

Vi hade tre presentkort, som vi fått i julklappar. Ett av dem var Smartbox, ”Sött & Gott” för 295:- . Så mycket klarade vi inte att fika för, så vi köpte med lite hem också. Kul att ha varit på Bernards Café inne i stan och fikat. Där har jag nog kört förbi 100- tals gånger utan att stanna. (Klicka upp bilderna)

Vi hade även värdefulla presentkort på Hemtex och Dressman, detta också julklappar. Så det blev en kort visit på A6 också, med välfyllda kassar.

IMG_1283

Habo Gamla Kyrka.

Vi rör oss praktiskt taget aldrig inne i stan, med husbilen numera. När jag började min karriär som säljare, hösten 1976, dammsög jag hela stan, på varje dörr som gick att öppna. Idag körde vi en massa gator, speciellt runt Munksjön, där det hänt så enormt mycket sedan dess.

Vi åkte även ut till Bankeryd och Habo, där jag lade ned riktigt mycket tid. Hur många gånger på väg till Falköping, har jag inte sett skylten till Habo gamla kyrka. Idag åkte vi dit! Under oktober – mars, är dock kyrkan bara öppen måndag till fredag. Vi får återvända när kyrkan är öppen. En vackrare kyrka får man leta efter. Det finns en film att se, om du klickar på länken här


Åtgärder

Information

12 responses

11 03 2017
Rolle o Carina

Ja nu kan ni snoka igenom städerna lite som ni annars missar! 🙂
Kyrkan såg väldigt fin ut i Solskenet!

Varm SolskensKram fr Dalaskogen

11 03 2017
Matts Torebring

Jag just när vi var där, det är nog den vackraste kyrka jag sett.
Kram

11 03 2017
husisblogg

De första affärerna missar gärna mina ägare också, men ett trevligt fik som Bernards får gärna ett besök. Här delar också mina ägare sina åsikter. Den kvinnliga ägaren går gärna på stora köpcenter vilket den manlige ägaren inte alls gillar, han gillar mera mysiga stadskärnor.

12 03 2017
Matts Torebring

Jag fattar inte butiksupplägget och att det går ihop sig? Sex meter högt till tak och bara hängande kläder. Det var inget för oss! Jätte tråkigt att se bara! Fika gott gör vi alltid och det är trevligt.

11 03 2017
Nils-Åke Hansson

Trevlig har ni utan husbilen också. Habo har vi besökt kusin som bosatte sig där när han fick sin första tjänst i Jönköping.

12 03 2017
Matts Torebring

Finns inget som slår att resa med husbilen, men detta var trevligt också.

11 03 2017
Lennart

Mat?

Kram

12 03 2017
Matts Torebring

Nej, det var stängt när vi kom tillbaka!
Kram

12 03 2017
Anki

Habo kyrka har vi besökt … den är fantastisk!
Ha en fin söndag!
Kram

12 03 2017
Matts Torebring

Visst är den bland det vackraste jag sett.
Kram

12 03 2017
tiaregndroppen

Skönt att komma ut på tur 😁 Tre månader till utan HB låter dock länge 😯
Men ni verkar ha fått god mat och fika även om HB’n inte är med 😋 Men sallad och sen bakelse, mitt blodsocker hade gått igång som på en Duracell kanin 😂 Jag behöver riktig mat med protein om jag skall unna mig en fika 😅 Ha det gott!!

12 03 2017
Matts Torebring

Ja detta var en annorlunda upplevelse. Fast inget slår husbilen. Tre månader kommer bara att vissla till. Vi har bestämt oss för att det skall gå bra. Ha det gott ni också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: