Bada, tvätta & städa till jul…

28 11 2016
img_0698

Våra två fordon är nytvättade och fina.

Jag minns när jag var barn och ända upp i tonåren. Till jul skulle det skuras och fejas precis överallt. Så var det hemma i alla fall. Till jul kom stora träkaret in på köksgolvet och så skulle man tvätta sig. Hur smutsig var man inte, mellan jul och påsk? Skönt att inte minnas. Annat var det på sommaren, när jag kunde ta cykeln ned till Nobyån, för att tvätta sig och bada. Utedass, fyra hålor på rad, med en telefonkatalog i stället för toapapper, hu så hemskt. I dag vill jag duscha minst en gång om dagen.

Hur som helst, våra bilar är grundligt tvättade. Vår Kabe är avställd och har fått julledigt, vår Hyundai får stå inne garaget, om det inte är isgata och snöstorm, då åker Birgitta bil till jobbet, medan jag hellre går, då det bara är en enda km. Så snart julruschen är över och nyårsklockorna ringt in det nya året, hoppas jag vi rullar med vår kära Kabe igen.


Åtgärder

Information

10 responses

28 11 2016
Lennart

Jag minns den tiden.
Vi hade Bleckplåtsbalja.

Kram

28 11 2016
Matts Torebring

Det låter inte alls skönt, hu så hemskt!
Kram

28 11 2016
nils-åke hansson

Jag har också badat i ett stora träkaret.

28 11 2016
Matts Torebring

Vad gamla vi börjar bli. Jag trodde det var bara jag som upplevt detta.

28 11 2016
husisblogg

Det var sånt här den ena ägaren kunde sitta och lyssna på sin pappa i många, många timmar när han berättade om hur det var när han var liten. Verkligen intressant!

28 11 2016
Matts Torebring

Jag är så besviken på mig själv, att jag inte frågade min pappa, medan han levde, vad han varit med om. Visst talade han om det, men vem brydde sig då. Det hade varit intressant idag.

28 11 2016
Rolle o Carina

Ja den gamla tiden är inget man vill ha tillbaka direkt med det badet!
Idag så njuter vi med lyxduschar och varma bastubad 🙂

Ha det gott…..Varm BrasKram från TallKvist

28 11 2016
Matts Torebring

Jag vet inte, om det var unikt med vårt utedass, med fyra hålor på rad, visst var det lite lustigt. Det var inget stort lantbruk. Inte underligt att jag vill lyxa till det med förbränningstoa, i vår nya Kabe.
Kram herr Björk

28 11 2016
Kors och Tvärs

Vi hade inte så hemma, däremot fanns en bastu i byn, så jag följde med min farmor ibland och där fanns det baljor. Hon hade alltid med en sån in i bastun och satte fötterna i blöt när hon satt där inne
Kram

29 11 2016
Matts Torebring

Du är alldeles för ung Anette, för att ha varit med om detta. När du var ung hade Sverige börjat bli modernt.
En spisvarm kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: