Inbrottsförsök

26 11 2016
img_0702

Uppe på husvinden är denna gillrad

Klockan är runt halv elva på fredagskvällen. Trött efter en tuff vecka, har jag sovit en timma eller två framför TV. Jag kommer nätt och jämt i säng, förrän det brakar löst. Det känns och låter, som en stor sork finns mitt inne i väggen, någon meter från min kudde. Ingen vanlig råtta, nej det låter som en stor sork som gnager så träflisorna ryker. Sovrumsväggen gränsar till vårt garage. Men tänkte jag, det är ett Aneby Hus, med plank i ytterväggarna. Sorken kommer inte igenom. Jag tittade på tapeterna, om de skulle börja bukta.

Jag sätter mig upp i sängen, jag sparkar med fötterna i väggen, så tavlorna som hänger där, håller på att ramla i golvet. Gnagar odjuret fortsätter ändå, trots mitt oväsen. Jag far runt i min verkstad för att leta efter hörselskydd, jag letar i mina arbetskläder, men utan resultat. Med lite tung sömnmedicin, somnar jag med huvudet dolt inuti täcket.

Tidigare har jag ställt ut två råttfällor som på bilden. Jag tog några få råttor förra vintern. Men helt plötsligt var den ena råttfällan spårlöst borta. Kan det vara så att jag har fått in sork i huset? Är det möjligt?


Åtgärder

Information

18 responses

27 11 2016
Lennart

Otrevliga varelser, usch!

Kram

27 11 2016
Matts Torebring

Jag ryser hela jag vid tanken på att det skulle vara en sork.
Kram

27 11 2016
nils-åke hansson

Jag trodde det var tvåbenta!

27 11 2016
Matts Torebring

Man skulle kunna tro det av oväsendet i väggen.

27 11 2016
husisblogg

Låter väldigt skumt rycker ägaren. Men tipset, som du säkert redan tänkt på kan vara att ringa Anticimex. Räddar dock inte sömnen just i stunden. Önskar trevlig första advent!

27 11 2016
Matts Torebring

Jag fick en stor order från Nomor, i fredags eftermiddag. Kanske blir det dem jag kontaktar. Ha en trevlig Advent vi också.

27 11 2016
Eira Torebring

Vilken mardröm!!!!!! Du vet med min råttfobi.
Trevlig 1:a advent!
Kram lillasyster.

27 11 2016
Matts Torebring

En råtta som kutar på vinden, känns som en bagatell mot detta, när något djur försöker forcera en vägg. Trevlig Advent & Kram ”Storebror”

27 11 2016
JoY

Åh nej hoppas att du inte har fått in en sådan otäcking. Vi hade en pytte pytte liten mus inne, den fick vi ut men finns det fler? Fällor har satts ut och hittills ingen mer.
Kram

27 11 2016
Matts Torebring

Jag har sett så mycket sork i min dag, 25- 30 styck i en flock vid ett tillfälle, att jag ryser vid blotta tanken. Visst har vi haft smådjur son kutat runt på vinden, men detta var vidrigt.
Kram

27 11 2016
Lena & Jan

Du får gillra med snöre som först gnidits in med rökt korv det brukar ge resultat! Kanske har du en gren som gnider på huset om det blåste ute? Spännande o läsa vad du kommer fram till. Ha en rofylld Advent, trots allt jobb o störande ljud!

27 11 2016
Matts Torebring

En ganska stor fet råtta satt fast i fällan idag. Men det oväsendet i natt, måste ha varit ett större djur. Hemskt var det i alla fall.

27 11 2016
Kors och Tvärs

Men fy – om det låter så mycket och fällan är borta så är det nog en stor brunråtta som hälsar på ……!!!!
God jakt-kram

27 11 2016
Matts Torebring

Jag mötte en gång 25- 30 sorkar, nästan en halmmeter långa inklusive svansen. Blotta tanken att se dem igen får mig att rysa.
Kram

27 11 2016
Rolle o Carina

Usch,sorkar och råttor är inget vi tycker om!
Vi har fångat flera möss på vinden.

Ha det gott i blåsten……Varm BjörkvedsKram

27 11 2016
Matts Torebring

Av huggormar och sorkar får jag frossa på hela ryggen. Jag vill inte se dem.
Kram Björkgren

27 11 2016
Deciree

Men o så hemskt!! inte vill man ha in dom där i huset…jag tänker bara på sorkfeber när jag hör det där. Hemska tanke…hoppas du får hjälp av Anticimex. Kram

27 11 2016
Matts Torebring

Ja, jag har aldrig varit med om något liknande. Det gick bara inte att sova.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: