En sann Göteborgshistoria

18 01 2016
Skärmavbild 2016-01-18 kl. 18.03.21

På kundbesök tisdag kl. 8.30

Jag har kört långtrad, varit på många konferenser, utställningar,  jag har haft en bror i Göteborg i många, många år, kört husbil & husvagn och jag har kört ganska mycket (fel) i denna stad. Ändå kör jag alltid fel. Jag vill helst inte åka till den sta´n. I morgon är jag tvungen! Tacka vet jag Stockholm, där hittar jag ganska bra.

För ett antal år sedan fick Birgitta & jag en fribiljett till Bingolotto. Vi satt på första parkett och fick höra av alla, att vi varit med i TV. Vi tog in på ett hotell i Nordstan och parkerade bilen i parkeringshuset där. På lördagskvällen gick vi några kvarter bort och åt god mat. På söndagsmorgonen lämnade jag Birgitta (samt även GPS´en) i hotellreceptionen för att gå och hämta bilen.

Jag kom till dörren till parkeringshuset, men hittade inte mitt Bankkort. Det var borta! Var var vi senast? Jo på restaurangen några kvarter bort. Fort som ögat dit. Jo det var öppet! Har ni ett Bankkort som det står Matts Torebring på? Ett leende och en rolig grimas, jo det hade de. Fort tillbaka till parkeringshuset, jag kom in och kunde köra ut bilen. Vad jag inte visste, var att jag måste välja rätt fil inne i parkeringshuset.

När jag förstod hur illa det var, hade jag kört över Göta Älvsbron. Att sedan hitta en väg tillbaka, var inte enkelt. Efter många svängar hit och dit, parkerade jag vid Restaurang Trädgården. Jag andades ut i en parkeringsficka. Tog upp min telefon och ringde Taxi. De bara skrattade åt mig. KOM, sa jag, jag betalar vad det kostar, bara ni lotsar mig till hotellet där min fru väntar. När jag till slut efter detta långa äventyr, parkerar utanför hotellet, kommer Birgitta och säger med all rätt, ”Var i all sina dagar har du varit?” I morgon ska jag återvända dit!


Åtgärder

Information

15 responses

18 01 2016
Rolle o Carina

Ja inte lätt att hitta i alla städer,Göteborg har vi också snurrat i!
Då hade man ingen GPS som nu för tiden! 🙂

Ha det gott o hitta rätt……BraskaminKram

19 01 2016
Matts Torebring

Jag kommer aldrig att tycka om Göteborgstrafiken. Kram & Må gott!

18 01 2016
nils-åke hansson

Ha Ha då hoppas vi att det går bättre i morgon!

19 01 2016
Matts Torebring

Ja idag gick det riktigt bra. Men trafiken gick också skava i all snömodd. Ha det gott.

18 01 2016
Torbjörn

Stort lycka till imorgon, hoppas vädret blir bättre. Kör försiktigt

19 01 2016
Matts Torebring

Vädret kunde inte varit mycket sämre, hela Göteborg var lamslaget. Allt gick bra. Ha det gott

19 01 2016
Lennart

Det där känner jag igen!

Valde fel fil bakom stationen och kom över Älvsborgsbron i stället för till biluthyraren vid stationen.
Det var inte enkelt att hitta en väg tillbaka så jag missade tåget.
Tåg Göteborg – Stockholm gick ganska tätt som tur var.

Kram

19 01 2016
Matts Torebring

Göteborg är är hopplös avkrok. Jag tror att många kör fel i denna stad. Kram

19 01 2016
Alexandra

Haha kan inte göra annat än att skratta åt denna historia, vet exakt hur svårt det är att hitta i göteborg. Leder hit och dit som man ska svänga av på, jag förstår inte hur NÅGON kan hitta där. 😂 Tur att det finns gps nu förtiden.

19 01 2016
Matts Torebring

Jag ler igenkännande åt ditt inlägg. Det är en omöjlig stad att lära sig att köra i. Ha det gott

19 01 2016
Åke Lyblad

Fantastisk och rolig historia:- )
Idag kan nog inte räkna med at få tillbaka ett kontokort så elegant:-)
Staden är av miljöskäl inordnad i trafikzoner vilket innebär att alla måste stå i köer, köra omvägar och bränna en massa extra bränsle.

Aake i Götet

19 01 2016
Matts Torebring

Jag blir glad när någon annan ler åt mina torftiga rader. Men allt är 100 % sant. Idag gick det bättre, vis av erfarenheterna. Ha det gott

19 01 2016
Kors och Tvärs

Förstår precis din frustration eftersom jag också körde in i ett P-Hus i Nordstan i lördags. Huvaligen…….
Kram

19 01 2016
Matts Torebring

Tack, då är jag inte helt ensam om att inte gilla. Komma in går ganska bra. Nu har jag lärt mig att välja rätt väg ut. Kram & Må gott

23 01 2016
tiaregndroppen

Även som ”göteborgare” kan jag bara hålla med. Att följa skyltar i denna stan är helt absurt. Hur vet man vad som är västra och östra nordstan tex?
Men att hamna mitt i Stockholm kan ge en samma stresseffekt – vart f… skall vi åka nu. Gäller bara att försöka hålla lugnet…🙄
Tackar mitt sinne för kartor och minnet som alltid tar mig tillbaka så länge vi håller oss på samma väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: