Göteborg tur & retur

19 01 2016

 

IMG_3047

Vi närmar oss Göteborg på riksväg 40 och klockan är mellan 7 & 8 på morgonen.

Troligtvis är det något fel inne i ”pannrummet” på mig? Niklas och jag skall åka tidig morgon, på kundbesök till en av våra stora kunder, som finns med sitt huvudkontor, i Nordstan i Göteborg. Visst såg jag på svt att det skulle bli oväder på västkusten. Snö, halka, storm och oväder påverkar mig mycket lite. Tvärtom kan jag tycka att det är spännande, att köra i svåra väglag. Jag fick lära mig detta i min ungdom. Men jag gillar inte parkeringshus och definitivt inte P- Huset i Nordstan. (Se mitt förra inlägg)

Jag är trött på måndagskvällen och somnar strax efter klockan åtta. Jag vaknar upp och tror att det är uppdags, men klockan är bara 22. Nästa gång vaknar jag kl. 24, sedan klockan 2. Väckarklockan är ställd på kl. 4. Jag vaknar 3,59. Troligtvis är det P-Huset i Nordstan som spökar, jag vet bara inte.

Strax före klockan 7 ringer vår kund och frågar om vi har åkt. Det finns kanske ingen på kontoret som kan öppna. Hela Göteborg är lamslaget av snö. Varken, tåg eller bussar kommer fram eller är inställda. Själv sitter jag fast i en olycka i Partille, berättar vår kund. Tre timmar tog det för vår kund att köra fem mil in till stan. Niklas och jag var trots ovädret, bara en kvart försenade.

IMG_0710

Helt plötsligt är körbanan ren på vägen hem.

När vi far ned till Göteborg, en resa på normalt drygt två timmar, men idag dubbla tiden. Långtradarna stod insnöade i höger filen. Plogbilarna hade rundat dem och de var helt invallade i snön. Mesta snön låg från Landvetter och ned till Göteborg. Det kom hela 40 cm nysnö över Göteborg.

IMG_3051

Vi närmar oss Borås på vägen hem.

Som ni ser på snövallarna var det inte måttligt med snö på vägen. Vi körde sakta och framför allt höll jag avstånd mellan bilarna. Värst var det trots allt inne i stan. Från Nordstan ut till E 6:an tog det minst en timma. Långtradarna satt fast på många ställen och blockerade all trafik.

 


Åtgärder

Information

12 responses

19 01 2016
Kors och Tvärs

Så skönt att det gick bra trots all snö
Kram

19 01 2016
Matts Torebring

Vi körde inte en meter fel, vi klarade snö & halka och var trots allt bara en kvart sena. Till och med en halv timma före kunden själv. Skönt att vara hemma igen. Här var ju bara semlepuder jämfört med snön i Göteborg. Kram

19 01 2016
Rolle o Carina

Oj så mycket snö och kaos i Göteborg råder har vi sett!

Ha det gott o njut i snövädret……Kram

19 01 2016
Matts Torebring

Vi körde sakta på E 6:an, vägen lutar lite svagt och helt plötsligt kanar bakdelen på bilen iväg nästan en meter i sidled, trots framhjulsdrift. Det är inte alltid roligt när det är glatt. Kram & Må gott

19 01 2016
Lennart

Vi tycker inte om snö!

Kram

20 01 2016
Matts Torebring

I måttliga mängder är det i alla fall ljust och trevligt.

20 01 2016
nils-åke hansson

Det är konstigt att det nu är kaos när det snöar. Hörde aldrig det ordet för.
Men riktigt är att ta det försiktigt och ha bra däck.

20 01 2016
Matts Torebring

Denna gången var det nog inte så konstigt att det blev kaos. Fick reda på idag att det kom 40 cm snö i Göteborg igår. Ha det gott

20 01 2016
Lena & Jan

Ja, varför är snö så överaskande för många då det är en vädersituation i Sverige som vi måste anpassa oss till!? Bra kört!

20 01 2016
Matts Torebring

När det kommer sådana mängder som igår, hela 40 cm, då slås trafiken ut på alla fronter. Ha det gott!

21 01 2016
Elisabeth

Sån tur att allt gick bra! Inte kul med sådant oväder, även om du ser utmaningen och är en skicklig förare.

21 01 2016
Matts Torebring

Så mycket snö på en gång, inne i en stor stad, det blir kaos helt enkelt. Lastbilar och bussar fastnar och sätter stopp för all trafik. För oss gick det bra. Ha det gott i söder,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: