Vänlighet, Franska & Hörsel via App

6 08 2015

 

Siemens EasyTek hörapparat

Siemens EasyTek hörapparat

Jag känner mig så glad och stolt över er bloggvänner, ni är så ”goa” och hjälpsamma. Tack för alla tröstens ord i mitt förra inlägg. Som jag skrev i mitt förra inlägg, önskade jag att få en Siemens hörapparat, men den fanns inte med i Landstingsavtalet. Jag skulle få betala ett högt pris själv. Efter många om och men, hittade jag ett telefonnummer till Siemens support och fick tala med en ytterst hjälpsam och trevlig Audionom. Från första oktober kan du få vår utrustning, berättade hon.

Idag ringde min Audionom från Höglandssjukhuset i Nässjö och berättade att Siemens kontaktat henne och önskade få komma på utbildning till Nässjö, samt att samtidigt få träffa mig. Jag älskar vänliga, goa, hjälpsamma, trevliga och glada människor, vad glad man blir.

 

Min nya Translate app

Min nya Translate app

I somras betalade jag 49:- för en Translate App. I den kunde jag tala in till exempel: ”Jag har kört helt vilse, har ni möjlighet att hjälpa mig mig på rätt spår, jag vill komma till Collioare?”. På någon sekund var mitt tal översatt till text på engelska. (Ett lätt engelska exempel)

Jag visade mina kompisar i lunchrummet, hur enkelt det var att tala in i telefonen, det jag önskade och på någon sekund, få det översatt i text. Då kom mina tekniker proffs och visade mig denna Gratis App. Med den kan jag nu scanna av till exempel, en fransk meny på en restaurang. Appen översätter den franska texten, till det språk jag önskar.

Ännu bekvämare är att använda mikrofonen, i samma App och börja tala: ”Jag skulle vilja bo på er fina camping i tio dagar. Jag har en lite större husbil och behöver god plats, har ni möjlighet att hjälpa mig? jag vill bo nära havet samt tyst och lugnt”. Meningen som jag har talat in kommer upp på svenska i mobilen, översätts till franska på någon sekund och dessutom läser mobilen upp min mening på franska.

Jag hoppas att jag kunnat dela med mig lite vänlighet och ett par Appar som säkert flera av er kan ha nytta av.


Åtgärder

Information

8 responses

6 08 2015
Lennart

Den appen var bra!
Om man behöver söka läkare i ett annat land så är det bra med en översättare i mobilen!

Kram

6 08 2015
Matts Torebring

Fantastiskt makalös och gratis är den. Kram

7 08 2015
JoY

Tack för det Matts
Kram

7 08 2015
Matts Torebring

Hoppas ni får användning av den. Kram

7 08 2015
Rolle o Carina

Vilka fantastiska saker det finns för oss människor!

Ha det gott o njut i helgen,det ska vi 🙂

Varm SommarKram

7 08 2015
Matts Torebring

Det gäller att var a vaksam och kunna vara mottaglig för allt det nya. Jag vill vara med inom rimliga gränser. Kram

9 08 2015
Kors och Tvärs

Den appen kommer att vara till bra hjälp på framtida resor. Tack
Kram

9 08 2015
Matts Torebring

Kram & Var så god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: