Home make over again

24 03 2015
En grävmaskin i min trädgård

En grävmaskin i min trädgård.

Jag har lagt ned tusen- tals timmar i min trädgård med järnspett, spadar och kört 100- tals ton på skottkärra. Att släppa in en grävmaskin var otänkbart tidigare. Denna gången gav jag upp. Mina Thuja Brabant som jag tuktat och hållit efter, var inte vackra längre. Vi bestämde att nu ska de bort. I dag kom en minigrävare och en traktor med skogskärra. Jag trodde i min enfald att det bara var att lyfta dem rakt upp. Grävmaskinen lyfte sig istället.

Traktor & Skogskärra fick inte köra in i trädgården

Traktor & Skogskärra fick inte köra in i trädgården.

Att göra ett jobb som detta, med att ta bort 47 styck Thuja buskar, är inte genomförbart med handkraft. Största jobbet är att köra bort dem.

Före gallringen

Före gallringen

Vi vill inte bo omgivna av höga murar, vi vill ha kontakt med grannar och förbipasserande.

Det börjar ljusna.

Efter gallringen.

Utan att skryta blev det ett vackert hus, efter att vi lagt sadeltak på garaget och målat om i ny kulör. Nu kommer huset att komma fram på ett annat sätt. Några vackra Taxus (Idegran) skall jag ha kvar.

Thuja Smaragd

Thuja Smaragd.

När de gamla Thuja buskarna är borta skall jag plantera dessa, på två och en halv meters avstånd. Dessa har ett helt annat och vackrare växtsätt. I vår trädgård finns ingen häck, det är bara en gränsmarkering i ”vårt möblerade uterum”. Mellan Thuja buskarna har jag ett fönster utgörande av varannan Brudspirea (vårblommande) och Rosenspirea (sommarblommande)

Thuja Brabant

Thuja Brabant.

Lita inte på säljare. (mig kan ni dock lita på) Den säljare som sålde dessa till mig sa, ”Dessa blir bara två meter höga, sedan växer de på bredden som du och jag”. Det sista var sant, men inte höjden. Jag såg denna i Bretagne i somras, den var 30 meter hög.

 


Åtgärder

Information

14 responses

24 03 2015
Lennart

Visst blev huset fint och det framträder bättre nu!

Kram

25 03 2015
Matts Torebring

Det gör ont att dra upp med rötterna, men ibland måste man. Kram

25 03 2015
Rolle o Carina

Nu blev det mycket finare Matts,vi rensade oxå bort 2 vid entrén!
Då kom vårt fina hus oxå fram bättre!😀👍

Ha det gott/SolKram

25 03 2015
Matts Torebring

Tack, en väl gallrad skog är bättre än en icke gallrad. Kram

25 03 2015
Deciree

Skönt att kunna se ut igen:) Det blev fint. Kram

25 03 2015
Matts Torebring

Ni vet ju att jag gillar att träffa andra och kunna prata lite. Kram

25 03 2015
Kors och Tvärs

Titta så fint det blev! Roligt att se ut igen – och även för förbipasserande som kan se ert fina hus 🙂
Kram

25 03 2015
Matts Torebring

Tack det var snällt. Fast när jag var hemma vid lunch gjorde det ont att se grävaren inne i ”vardagsrummet”. Jag ser att det blir bra nu. Kram

25 03 2015
scottishmoments (@scottishmoments)

Blev jättefint! Skönt med lite öppnare vyer.

25 03 2015
Matts Torebring

Än är det inte fint, men om några dagar kanske.

26 03 2015
JoY

Ser mycket luftigare och trevligare ut.
Kram

30 03 2015
Matts Torebring

Skog måste gallras, så enkelt är det. Kram

30 03 2015
Ninni , Henrik och husbilen Knasen

Blev ju att se finfint ut!

30 03 2015
Matts Torebring

Inte än, men snart blir det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: